Позорът на русофобите-социалисти и демократи

021a9f3cfff1cbe3423d3dd0e32c96f5Доживяхме за трети път в най-новата ни история, Русия да ни стане враг – нещо, което не е случвало и в най-кошмарните сънища на българина. Българският военен министър обяви : „ Има основания да се мисли, че Русия ни шпионира. Край българските граници летят руски разузнавателни самолети

Само от 1 до 26 март имаме 9 случая, като при 5 от тях имаме заповед за вдигане на дежурната двойка изтребители. Това са част от нашите отговорности по задачата за охраната на въздушното пространство”. (интервю на Ангел Найденов във в. „Труд” – 31.03.2014). И не само това. Цялото интервю на министъра е напълно в духа на западната зависимост на България и е възхвала на нашета принадлежност към НАТО. Като се започне от възторга, че „по същество членството в НАТО е един реализиран стратегически проект, който определя и принадлежността, и стратегическата ориентация на страната. Трябва да кажем също, че ние сме част от най-мощния военнополитически съюз в съвременния свят”, мине се през „имаме и много повече гаранции за сигурността си” и се стигне до глупоста, че от НАТО получаваме „бойни способности”.

Интересни са вижданията на министъра в областта на въоръженията. Според него, много е опасна е „ зависимостта, която имат българските ВВС от гледна точка на техническа годности и летателна изправност и съответно ангажимента на руската страна за поддръжка, поставя въпроса не просто за ограничаване, а за пресичане на тази зависимост.Част от възможностите са придобиване на нов тип изтребители, а не модернизация, тъй като това ще увеличи зависимостта на българската страна. Министерският съвет ще избере от двете опции – модернизация или придобиване на нов тип изтребители. Надявам се това да стане до средата на тази година”.

За съжаление министърът не казва какви са „възможностите” за обновяване на самолетния парк. А те са предопределени : ще купуваме американски самолети произведени в Турция и тя ще отговаря за тяхната подръжка – така ще се „отървем” от руската зависимост. Това отърване ще се защитава от нови американски войски на българска територия и като допълнение – от либийски бандити. Жалко е, че министър Найденов не информира българското общество за целокупното американско военно присъствие в България. В това присъствие има много любопитни моменти, които отчасти отговарят на въпроса, защо руски военни и разузнавателни самолети обикалят около морската ни граница.

През май 2008 г. посолството на САЩ в България обяви, че български военни бази ще бъдат ремонтирани, за да приемат американски войски. Лагерът в Ново Село в източна България ще се ремонтира от немската компания Field Camp Services за $ 6,5 милиона, а за строителството на нова база в Ново Село Пентагонът отделя $ 60 милиона (Agence France-Presse, 14.05.2008). Това щяло да бъде малък град за 500 военнослужащи и семействата им за времето на прибиваването им в България. Очакват ни още 2500 американски войници за ротационно пребиваване във военните обекти в Безмер, Граф Игнатиево и Айтос. Планира се летището в Безмир да стане едно от 6-те стратегически военни летища извън границите на САЩ (Sofia News Agency, 24.06.2008) „.

Познайте сега какво и кого шпионира Русия : България или някой друг. И правилно шпионира и, ако се наложи, правилно ще бомбардира. Сами се докараме дотук.

Жалко е, че всичко това става при правителство с мандата на БСП, когато председателят на партията се кълне в любов към Русия.

2-1    Познавам г-н Найденов лично и то –отдавна. Изглеждаше ми „съвестно” момче. Но си спомних думите на Марат от преди 200 години : „Якобинец станал министър, не е вече якобинец”. Под сурдинка в народа се говори, че нашият военен министър още от началото на 90-те години на 20-я век е „топлата връзка на БСП със САЩ”. Дали е така или не,  не зная, но че г-н Найденов е явен русофоб е вън от съмнение. И откъде БСП намира такива личности, с каквито напълни Министерския съвет и евролистите си ?!

Дори цар Борис ІІ успя да убеди Хитлер, че България не трябва да се конфронтира с Русия, а днешните социалисти не успяха да убедят в тази проста истина бюрократите от Брюксел и НАТО. Излиза, че западните  „демократи” са по-опасни за България от фюрера. Каква ирония на историята !

Уйнстън Чърчил беше казал, че хоризонта на политика се простира до следващите избори, а хоризонта на държавника – до следващите поколения. Има ли България държавници ?!

Съвсем неизненадващо, към евроатлантическият устрем на Найденов се прибавиха циркаджийските изказвания на президента Плевнелиев. „Имаме ситуация, в която, ако в предишни години е имало по две-три извънредни излитания на български самолети, сега те са не по две-три на година, а две-три на седмица.Не става въпрос само за транспортни самолети на Русия, но и за разузнавателни руски полети …

Какви са изводите, които трябва да си направим – да се замислим дали не можем заедно с нашите румънски колеги и с колегите от Турция да обединим усилия, за да можем да бъдем по-ефективни, защото в момента излитат два самолета в Румъния, два в България и два в Турция за един руски самолет.Въпросът – е кой има интерес да навлиза във въздушното пространство, защо го правим това през 2014 г., когато всички вярвахме, че отдавна живеем в мир и разбирателство в нашия регион. Кой има интерес от това българските самолети постоянно да излитат извънредно, може би, за да не могат да бъдат повече технически годни, може би, за да се случат по-скоро ремонтите, които всички очакват, че ще се случат, може би, за да изтощим Българската армия и нейните усилия да бъде технически пригодна и годна“.

Просто потресаващо ! Президентът намеква, че руснаците съзнателно изразходват техническия ресурс на българските самолети, за да не могат останалите „живи” 4 истребители МИГ-29 да защитят героично страната ни, когато това скоро се наложи. Виж го ти нашият Върховен главнокомандващ, той разбирал и от „технически ресурс”. Голям смях.

Когато един народ отхвърля „зависимостта” си от своя Освободител, за да се хвърли в „обятията” на своя бивш поробител, се поставя въпроса за състоятелността ни като народ и държава. Притеснявам се да кажа, че сме загубили всякаква състоятелност : като етнос, като исторически обект с цивилизационна идентичност, като геополитически субект и изобщо – като национално битие. Нашето бъдеще изглежда мрачно. Българският етнос постепенно изчезва в мъглата на бъдещето, претопява се в котела на глобализма, превръща се в стадо от „глобални идиоти”. За нас никой няма да жали ! „Така се пада на народ, вдигнал ръка срещу своя Освободител” (У.Чърчил).

Да припомним на българските политици някои неща, които те не са чели и не са чували.

„Аз знам стотици начини да искарам руската мечка от бърлогата й, но не знам нито един начнн да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка” – Ото фон Бисмарк.

„Най-голямата грешка е да пренебрегвате руснаците и да смятате че са слаби. Руснаците никога не са толкова слаби, колкото изглеждат. Да не дава Господ да изгоните руснаци или да им откраднете нещо. Руснаците винаги се връщат и тогава те не пресмятат дали използваната от тях сила е пропорционална. Те просто унищожават всичко по своя път.

Не обиждайте руснаците. В противен случай, когато те се върнат на земята, където са прогребани тяхните деди и прадеди, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите” (Герман Садулаев – „Скокът на вълка. Очерки по политическата история на Чечня”).

Преди 200 години, на 31 март 2014 г. руският император Александър І влиза в Париж начело на победоносната руска армия. Какво остава за България и за нейната столица София ?

На българските русофоби ще кажем :  Не се тревожете, че руснаците пак ще дойдат в Българи – те ще бъдат с най-демократични  и цивилизациони намерения : да денонсират Освобождението ни и да ни върнат там, където ни е най-добре – при турското „търговско присъствие”, при новосманска Турция, при близките ни и „родни” мохамедани, при Ердоган.

Автор: Евг. Гиндев

8 отговора на “Позорът на русофобите-социалисти и демократи

 1. АТАКА И СЪЮЗ НА КОМУНИСТИТЕ СА НАДЕЖДНА АЛТЕРНАТИВА! ВАЖНИ ПРИОРИТЕТИ СА НАЦИОНАЛНИТЕ СУВЕРЕНИТЕТ, ПРИРОДНИ БОГАТСТВА И ОТНОШЕНИЕТО КЪМ РУСИЯ!

 2. И какво? Вярно е всичко това; и какво СЛЕДВА?

  Хайде, бягайте по-скоро всички, да гласувате отново за герберасти, дупесари или бесепути! Хайде, добавете към тях за цвят и малко деформатори и медийни бардаковци, за да „дооправите“ картинката! Бягайте по-скоро да излеете в урните целия си овчи конформизъм и гладкомозъчната си тъпотия! Само да не забравите да погледате първо БНТ, или да послушате „Хоризонт“, те ще ви „упътят“! И по-леко, да не би да си счупите краката и да не си навехнете пръстчетата от бързане!

  Лапайте все така в прехлас отровата на НПО-тата по „националните“ медии (с кратки сеанси на „Фолк радио“ и „Планета фолк“, да поглъщате по-лесно) и си плащайте за „удоволствието“! Плащайте до дупка на касапите си, за да ви лъжат, тровят, душат и колят! И най-вече, седете си в изборния ден в къщи на ракия и чалга, защото нищо повече не искате от живота и от нищо нямате нужда. Ако пък ще излизате на „протест“ – всеки ДРУГ ден става! Само първо гледайте във Фейсбоклук, пламенните момченца и момиченца да ви кажат, кога е дошло времето да си изкарате задниците на площада, за да „спасите страната“.

  Чакам, кога най-после ще дойде краят на всички българи и на страната България, та да се свърши най-после с тези гърчове. Един народ, състоящ се в по-голямата си част от аморални примитиви, от кретени и дебили с промити мозъци, даже и да изглежда на пръв поглед, че все още живее – мърда там някъде, нещо там все още се движи по градове и села… Всъщност, такъв народ е вече мъртъв. Победен е, убит и изсмукан – т.е, умъртвен. И следователно, колкото по-скоро останките му престанат да съществуват на белия свят, толкова по-добре.

  Ама защо така, ще кажете? Какви лоши работи си написал! Ами защото още на следващите избори ще се види пределно ясно, че народните ни останки отново ще изберат да ги управляват все същите българоубийци. Ще бъде отново нещо от сорта на 35% БСП, 30% ГРОБ, 20% Бардаковци, 10% ДПС и 5% Деформатори. И коалиции ще има – в най-неочаквани и гадни комбинации, реално без никакво значение какви са точно.

  Ако в това съм прав, значи и във всичко останало съм прав.

  Хайде, дайте ми надежда, докажете, че греша! Е, – там, някой соросоид, обади се да ми вдъхнеш светъл еврейоатлантически лъч надежда в душата! Как неизбежно всичко ще цъфне и ще върже в еврейосъюзния ни и неоосмански рай, и как съвсем скоро всички ще сме богати, щастливи и в безопасност под крилото на НАТО… (След като първо едни добри чичковци „съюзници“ разкатаят мамата на Русия, естествено – понеже в нея се крият всичките световни проблеми…) Вие, соросоидите, даже не си правите труда вече да ни предлагате старите лъжи, с които ни упойвахте на времето. Преминахте на най-примитивната вълна – страха.
  Та, кой ще даде пример, да каже „ето къде е спасението – ей така ще стане“? Чакам!

  • на следващите избори да гласуваме всички, но нито един глас за бсп, дпс, герб, изберете нови лица, без това на бареков разбира се.

  • Всички управлявали ни до сега са за трепане,без оглед кой-колко ни е управлявал !!!!! Колкото по-рано ги истрепем,утолкова по добре за България.Само ако ги избием до крак,следващите ще се съобразяват с народа си за да не ги постигне случилото се с техните предшественици.Нищо друго нямча да ги спре тези безродни измекяри,ширещи се,забогатяващи и дерибействащи на наш гръб !!!!!

  • В. Митев, не обиждай българите, моля! Ако ти чувстваш безсилие и пълно отчаяние (от поста личи), то има българи които виждат и друго ! Политиците са само параван на други сили, все тая тия или ония са. Сега текат и други процеси, до няколко години вълната ще се покаже над повърхността. И сега се виждат от немалко българи.

   • Донякъде коментарът ми беше провокативен. Безсилието ми наистина е пълно, но до отчаяние все още не съм стигнал. Иначе изобщо нямаше да си включвам компютъра. Не исках да обиждам сънародниците си – въпреки, че много от тях го заслужават. Но понякога за да спасиш някого, налага се да го зашлевиш. Съжалявам, ако това го обижда.

    За съжаление, и ти, анонимни приятелю, въпреки, че ми опонираш и даже намекваш за някакви „други процеси“, не пишеш нищо конкретно.
    Кой според теб и как точно ще спре загиването на България? Кой ще върне разума в главите на хората? Кои са тези българи, които виждат истината, и къде са те? Онези сили, зад паравана, аз тях ги знам. Вероятно и ти ги знаеш. Писна ми вече да разказвам за тях.

    Хайде, дай ни малко надежда! Разкажи ни за „другите процеси“ и за тази нова вълна, която според теб скоро ще се покаже! Ето, идват избори. Първо евросъюзни, а скоро след това и парламентарни. Кой ще се кандидатира този път – такъв, когото си струва да подкрепим? Или друго нещо трябва да направим? Но какво?

  • Много добре написано. Всичко е вярно. Но кажи в прав текст: За кого да гласуваме? Народът наистина е объркан (аз също, просто не виждам за кого!).

   • Отговорът е: „гласувайте с разум и по съвест“. Другото са технически въпроси.
    Аз лично се радвам, че този път ще има преференциален вот. Така най-после ще мога да определям конкретни личности.
    Днес е трудно да се избере кандидат на партиен принцип. Партиите дават много добра ориентация, но за съжаление, и в най-добрите партии – даже и в тези с най-добрата идеология, се среща мърша. Комунистите ще участват ли? Ако да – с кой кандидат? Трябва да се рови за информация, да се мисли, да се преценява всяка личност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s