Рон Пол: „Ние изпращаме пари на Украйна, а ги гълтат банкерите“

Ron PaulБившият кандидат за президент на САЩ Рон Пол каза, че Америка не трябва да се намесва в Украйна и че парите на денъкоплатците е по-добре да се изхарчат за нуждите на американците, а не да се изпращат като помощ на украинците.

Вашингтон е подготвил за Украйна пакет от икономическа помощ в размер на 1 млрд. долара, но бившият кандидат за президент на САЩ Рон Пол смята, че тези пари могат да имат по-ефективна употреба.

„Видно е, че тези пари потъват. Богаташите решиха, а конгресът гласува за предоставянето на помощ. Този милиард далара е само началото от цяла серия кредити за Украйна. НАТО й обеща 18 милиарда долара. Но тези пари не идват от богатите. Ние изпращаме пари в Украйна, а с това напълнихме гушите на банкерите“, – отбеляза политикът.

Според думите му, от това може да спечели само Русия, защото Украйна има много големи дългове, в това число пред Руската Федерация.

„Та Украйна дължи на Русия пари за газта. Главното е, че тези пари няма да са в полза на украинския народ: гражданите на страната ще продължат да страдат от политиките на жестоки икономии. Това не е изгодно и за американците. Редовите граждани ще страдат от инфлациите“, – отбеляза екс-кандидат за президент на САЩ.

Рон Пол е сигурен, че правителството на САЩ не трябва да се намесва в ситуацията около Украйна, „защото ние и без това се набутахме дълбоко там“. „Фактите говорят сами по себе си: европейците и американците взеха активно участие  в свалянето на законно избраното правителство на Украйна“, – подчерта политикът.

Един отговор на “Рон Пол: „Ние изпращаме пари на Украйна, а ги гълтат банкерите“

 1. Рон Пол е комай единственият честен политик в САЩ.

  Наистина, той е десен политик. Не съм съгласен с икономическите му представи. Но поне едно виждам със сигурност: това е един честен и почтен, много ерудиран и много морален човек. Какъв президент би бил само, ако беше спечелил първо изборите в самата Републиканска партия, а после и президентските! Той реално би бетонирал авторитета на САЩ. И то не чрез сила, а именно чрез ОТКАЗ от нея. Ако всички щатски политици бяха като него, целият свят би бил едно много, много по-добро място за живеене.

  Има само един друг вашингтонски политик, който се държи по подобен начин и донякъде се приближава до него. Това е сенаторът Ранд Пол (не ги бъркайте двамата).
  bg.wikipedia.org/wiki/Рон_Пол
  en.wikipedia.org/wiki/Rand_Paul

  Слушайте много внимателно какво ви говори Рон Пол – няма да сбъркате, гарантирам.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s