Fox: „Мощно НАТО в Източна Европа ще спре Путин“

b041202aСтрупването на руски войски на границата с Украйна, вероятно, ще се трансформира в придвижването на Русия към източна Украйна и дори в Молдавия, смята военният аналитик на Fox News Джек Кин. Но военен отговор на НАТО няма да последва, защото тези държави не са част от организацията.

Москва отзова своя постоянен представител в НАТО веднага, когато членовете на алианса обявиха плановете си да засилят военното си присъствие в Източна Европа в отговор на концентрацията на руски войски в източната граница с Украйна.

Джек Кин, генерал-полковник в оставка, бивш зам. началник щаб и военен аналитик на Fox News.

Това е още една обида от страна на Русия. Предполагам, че ще се съгласите с това, че всички възражения на Русия против придвижването на войските на НАТО в рамките на алианса просто шокират, особено, ако отчитаме, че те съвсем наскоро вкараха 20 000 свои войници в друга държава. Какво могат да направят съседите на Русия в Източна Европа?

Джек Кин: Уловили сте същността на нещата. Това, че руснаците се озлобиха от движението на европейските войски в рамките на НАТО в момента, докато самите те фактически нахлуха в друга държава и анексираха част от Украйна, просто поразява. Ние трябва да защитим НАТО. Руснаците трябва ясно да разберат, че НАТО ще защити всеки от неговите 28 члена. Така че струпването на войски, не само на самолети, в страните от Балтика и в други държави, които граничат с Русия, ще им помогнат да разберат това – ясно и недвусмислено.

И какво ще последва от страна на НАТО? Русия отзова своя постоянен представител в НАТО, поради набъбване на военното присъствие на НАТО в Източна Европа в отговор на разгръщането на руските войски на границата с Украйна. Доколко силен е алиансът?

Джек Кин: Много е силен. Заедно взети САЩ и НАТО превъзхождат Русия няколко пъти…

А Русия знае ли това?

Джек Кин: Без всякакво съмнение. Те прекрасно знаят какви възможности съсредоточава НАТО. Ние ще продължим да даваме на Русия ясен сигнал: долу ръцете от страните на НАТО! Тъкмо това искаме и болшинството от хората са много доволни, че алиансът действа именно така.

Руската войска все още стои на границата с Украйна и може да се придвижи както към източна Украйна, така и към Молдавия. И ако нещо подобно действително се случи, то тези страни не влизат в НАТО и в отговор няма да последват военни действия. А това въодушевява Москва.

Какво ще последва от страна на Русия? От какво трябва да се страхуват американците?

Джек Кин: Никой не знае точно. По-рано, когато Путин имаше марионетката Янукович в Украйна, ориентацията беше по-добра. Сега ориентирите са Европа и Запада като цяло. Путин иска да промени това. Затова и върви това сплашване с войските по границата и възможността те да се придвижат към източна Украйна. Ето това планира той от геополитическа гледна точка. Путин иска САЩ да му помогнат при преговорите с Украйна.

В ефир на 4 април 2014 г.

6 отговора на “Fox: „Мощно НАТО в Източна Европа ще спре Путин“

 1. Защо си помислихте така господа простосмъртните българи не ядат доматите с колчетата,прекрасно е ,че се откриват и мислещи и информирани българи дето показват обществената нагласа скоро ще са повече.НЕ на американската глобализация.НЕ на фалшивите ценности и морал с двоен стандарт.Истината е различна на народа ни му писна да ни лъжат и мамят 25 години.ще отсвирим всички политически инпотенти ,скоро ще се смени целият управленски елит -Европейският съюз ще се разцепи и на нато слугите ще им се вземат главите.За политическа зрялост и защита на националните интереси вземете за пример гръцкият народ Европа налива там милиарди а на нас това дето ни го дават от съюза е като трошички е по-малко е отколкото ни е вноската. Има официални документи може да се проверят.

 2. Аз съм спокоен.Дори в България вече тъпотиите им се подлагат най малкото на конкретен анализ поне от повечето остнали мислещи хора.До година две щатите няма да съществуват по начина по който ги познаваме в момента и това ме радва до дъното на моята антиглобалистка душа.

 3. FOX е пропаганден инструмент на вашингтонските Лъжци. Това не е тайна за никого в самите САЩ. За съжаление, местните аборигени – такива като нас тук, весело си живеят в света на соросоидните илюзии. Затова бодро лапат пуканките на Fox News.
  Eто типични заглавия от щатския „Infowars“:
  Fox News Trawls Infowars Comments…
  ‘Fox News Caught’ at #1 trend after Ron Paul hoax
  Fox News Dirty Tricks Against Ron Paul No “Mistake”

  И така нататък, край нямат.

  След Fox News по лъжливост веднага следва CNN. Но реално в САЩ на пръсти се броят медиите, която не прокарват правителствена пропаганда и не лъжат като дърти циганки.
  Самите щатски граждани вече знаят как стоят нещата и затова започнаха да се осведомяват от алтернативни източници в интернет. Това пък накара вашингтонските лъжци да наемат цяла армия от дезинформатори (уеб-тролове), които да лъжат по социалните мрежи.
  Yes, There Are Paid Government Trolls On Social Media, Blogs, Forums And Websites:
  infowars.com/yes-there-are-paid-government-trolls-on-social-media-blogs-forums-and-websites/
  Изобщо, в света се води яростна информационна война. Само нашите тъпи овце хабер си нямат. Какъвто и медиен фураж да им сипят – всичко лапат наред.

 4. егати льжите, ако беше истина натовските фашисти отдавна да са влезли в Москва ама пустото шубе.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s