Донецк се обърна към Путин с молба да вкара миротворци

41858_originalДепутатите от Донецкия областен съвет и привърженици на федерализацията на Украйна, които днес обявиха създаването на Донецка народна република, се обърнаха към Владимир Путин с молба да вкара в региона миротворци. Донецкият народен съвет реши не по-късно от 11 май да се проведе референдум за създаването на Донецка народна република.

„Само в Русия ние виждаме защитник на нашия руски свят. Готови сме да се борим за убежденията си. Но без Русия с нас е свършено“, – заяви един от ораторите. Присъстващите приеха обръщението към Владимир Путин с овации.

Народният съвет на Донецка област, за чието създаване обявиха вчера протестиращите жители от региона, заяви за намерението да се създаде Донецка република, която да влезе в състава на Руската Федерация след провеждането на референдум, който трябва да се проведе не по-късно от 11 май, предаде ИТАР-ТАСС.

A pro-Russian protester waves Russian flag as he looks out of a window of seized regional administrative building in Kharkiv„Донецката народна република се създава в административните граници на Донецка област. Решението за това влиза в сила веднага след провеждането на референдума“, – заяви решението на Народния съвет един от неговите лидери на заседание в сградата на областната администрация, над която протестиращите установиха пълен контрол малко по-рано.

Понастоящем протестиращите са издигнали флага на обществената организация „Донецка република“ над сградата. Обозначителните знаци са издигнати под звуците на химна на СССР.

Митингуващите решиха да създадат Народен съвет, защото Донецкият областен съвет отказа да се събере на извънредна сесия и да вземе решение за провеждане на референдум за статуса на Донецка област.

Participant holds a Russian flag during a pro-Russian rally in central Donetsk

Един отговор на “Донецк се обърна към Путин с молба да вкара миротворци

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s