Западни емисари ръководят силоваците в Киев

te7v20ugiiw_0Заместник председателят на комитета по отбрана в Държавната дума на Русия Франц Клинцевич каза, че действията на силоваците в източните области на Украйна се ръководят от емисари от западните спецслужби. Той изрази радост от факта, че много украинци отказват да изпълняват указанията им.

„Силоваците в Киев нямат думата, там са пристигнали емисари от чуждестранни спецслужби, в това число и от САЩ. Те най-напред направиха преврата, а сега искат да запазят властта“, – каза политикът пред РИА Новости.

Според него, жителите на източните и юго-източните региони на Украйна са решили да отстояват правата си – и при това са готови да рискуват всичко. А киевската власт се опитва да бойкотира действията им.

„Ясно е, че първа цигулка в Киев ще бъдат инструкторите и специалистите от чужбина“, – каза Клинцевич. Той е сигурен, че в операциите около потушаване на протестите ще бъдат извършвани от наемници, но това никой няма да го изрече в Киев.

Политикът подчерта, че в тази ситуация Русия е изправена пред сложен избор, “ защото нямаме право да реагираме, но и да не реагираме нямаме право“.

Припомняме, че днес сутринта назначеният от Върховната рада министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков обяви за началото на силова операция в Славянск. По-рано привърженици на федерализацията на Украйна завзеха редица административни сгради в града. Ръководителят на народното опълчение на Донбас Сергей Циплаков заяви, че активистите са влезли в сградата на градския съвет, при това всичко е минало без използване на каквото и да е оръжие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s