ССTV: Престрелка в Славянск

BlGFUY2CYAAKnEvУкраински спецподразделения в Славянск се сблъскаха със съпротивата на активиститие. Според изявлението на шефа на МВР на Украйна, опълченците са открили огън по силоваците без предварителни преговори, съобщи ССTV. Според информация от телевизията, въоръжени хора блокират някои пътища, водещи към града.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков обяви за началото на антитерористична операция в град Славянск в източна Украйна. По-рано проруските активисти обявиха за завземанетото там на районното полицейско управление. Жителите на града бяха посъветвани да останат по домовете си и да стоят далече от прозорците. Към град Славянск се насочва войска от всички краища на Украйна.

За последните събития там разказва репортерът ни в Киев Михаил Бардавид. Михаил, как ще се провежда операцията? Започна ли вече тя? Можем ли да очакваме сериозна ескалация на украинската криза?

637caa970dee14fac68aee9e3dc1c812Михаил Бардавид, кореспондент на ССТV: Първо, да, има вероятност ситуацията да ескалира. Затова и тази операция е толкова важна. Както казахте, за нея обяви министърът на вътрешните работи Арсен Аваков в страницата си във ФБ. Но имаме твърде малко детайли за самата операция. Другата част от написаното от него във ФБ е само емоция. Но, все пак, Аваков заявява, че всички военни части от антитерористичната операция вече са изпратени в Славянск и в източна Украйна.

Не е известно как и кога точно ще започне операцията. МВР предупреди гражданите да не напускат домове еси и да стоят далече от прозорците. Министърът на вътрешните работи на Украйна съобщи, че сепаратистите са открили огън по спецподраделенията без преговори. Така, според неговата информация, в Славянск в момента има престрелка между силоваците и опълчението. В момента конфликтът е разпален значително.

Появиха се съобщения и за това, че въоръжени членове на опълчението правят заграждения и контролно-пропусквателни пунктове на всички подстъпи към Славянск.  Видимо, те също се готвят към спецоперацията. Това е сигнал за потенциално възникване на нови опасности.

Действително, конфликтът ескалира. Благодаря ви. Нашият кореспондент от Украйна Михаил Бардавид.

В ефир на 13 април 2014 г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s