Властта в Украйна готви провокации на изток, дискредитират Русия

97ee54fd883e967cb1897864045b0567Различни източници съобщават за намеренията на настоящата власт в Украйна да организира провокации в източните части на страната. Външният министър при Виктор Янукович Виталий Захарченко заяви, че провокациите ще бъдат насочени към руските военнослужещи. А източник от Министерството на външните работи на Украйна съобщи, че се планират провокации срещу жителите на Донецка и Луганска области.

„В източните области, според наша информация, се планират провокации по границите. Целта е да се дискредитират военнослужещите от Руската Федерация“, – заяви Виталий Захарчерко, оглавяващ МВнР на Украйна по време на управлението  на Виктор Янукович. Той взе участие в прес-конференция заедно с Виктор Янукович в Ростов-на-Дон.

Захарченко призова украинските милиционери да не изпълняват престъпни заповеди. Той припомни на сътрудниците на МВР за наказателната отговорност за подобни действия.

В същото време информация за готвещи се провокации, вече за дискредитиране жителите на Луганск и Донецка области, постъпи от източник в украинското МВР.

„До ръководството на подразделенията на МВР и въоръжените сили на Украйна, дислоцирани в Донецка област, пристигна разпореждане, използвайки бойците от „Десен сектор“, да се изимитира въоръжено нападение над свои подразделения“, – цитира РИА Новости съобщението от източника.

Освен това, според същия източник, била е сформиран екип, който в края на акцията трябва да предаде гилзите от т.нар. „провокатори“.

Припомняме, че Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна взе решение да започне широкомащабна спецоперация в източната част на страната за привличане на военнослужещи във въоръжените сили. Тяхната цел е да противодействат на протестиращите в източна Украйна и на привържениците на федерализацията на страната.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s