Русия: „Западните спонсори на „майданстващите“ да обуздаят подчинените си!“

UN-SECURITY COUNCIL-SYRIAВ Ню-Йорк се състоя заседание на Съвета по безопасност към ООН, посветено на ситуацията в юго-източна Украйна. Инициатор за срещата е Русия. След консултации в ООН бе прието решение да се проведе заседание на Съвета по безопасност в открит формат. То имаше дискусионен характер, което не предполагаше приемане на резолюция. Представителят на Русия Виталий Чуркин призова Запада, който подкрепи Майдана в Украйна, да не се намесва в ситуацията и да удържи действащата власт на страната от насилие.

„Ние сме обезпокоени от това, че действащият президент на Украйна Турчинов обяви за намеренията си да използва военна сила за потушаване на протестите в юго-източна Украйна“, – разясни на журналистите причината за събирането на спешната среща на СБ към ООН руският постоянен представител към световната организация Виталий Чуркин.

„Международната общност трябва да изиска от Майдана незабавно да прекрати войната със своя народ“, – заяви Виталий Чуркин в речта си.

„Някои хора, в това число и такива, които се намират в тази зала, упорито си затварят очите за истинските причини за случващото се в Украйна, постоянно търсят в събитията в юго-изтока „ръката на Москва“. Баста!“, – призова той.

„Стига разпространявайте небивалици за това, че ние уж сме струпали военна армада на границата с Украйна, готова за няколко часа да стигне едва ли не до Ла-Манша. Че сме изпратили пълчища от агенти, координиращи действията на протестиращите жители в Украйна“, – каза дипломатът.

„От Запада зависи да се избегне възможността от гражданска война в Украйна“, – отбеляза Чуркин.

Представителят на САЩ Саманта Пауър сравни случващото се в юго-източна Украйна със случилото се в Крим. „Тази нестабилност беше подготвена от Русия“, – заяви тя. Пауър увери, че САЩ подкрепят Украйна финансово, за да може тя да поеме по пътя на „мирното си бъдеще“.

„В понеделник ще решим въпроса за отделянето на Украйна на 1 млрд долара във вид на кредитни гаранции. Това ще е изгодно за целия украински народ“, – отбеляза тя.

Представителят на Великобритания отново съобщи за спътниковите снимки, които уж свидетелстват за наличието на около 40 хиляди военни от Русия на границата с Украйна. „Москва трябва да осъди последните акции в източна Украйна, при това трябва да направи това официално“, – категоричен бе той.

„Правителството на Украйна направи всичко, за да избегне конфронтацията“, – заяви представителят на Украйна Сергеев на заседанието на Съвета по безопасността към ООН. Той съобщи, че властта в страната е готова да разгледа въпроса за разширяване пълномощията на местните власти, което искат протестиращите. Сергеев увери, че                                                Украйна има доказателства за действията на спецслужбите на Русия на територията на страната.

„Не искаме да въвеждаме извънредно положение“, – съобщи Сергеев. Украинската власт иска всичко да приключи с провеждането на спецоперацията. „Смятаме, че СБ трябва да намери мирен вариант за регулиране на кризата“, – отбеляза той.

Представителят на Русия Виталий Чуркин припомни, че в 9 часа сутринта изтича срокът от ултиматума, който украинската власт постави на протестиращите в източната част на страната. Той се поинтересува за следното: защо украинската власт не смята за терористи тези, които хвърляха „коктейли Молотов“ върху милицията на Майдана, но нарича терористи тези, които сега протестират в източна Украйна.

По думите на Чуркин, стрещата Русия, САЩ, ЕС и Украйна, която ще се проведе на 17 април, може да бъде провалена, ако Киев използва сила в източните части на страната.

Виталий Чуркин предложи на вице-президента на САЩ Джо Байдън да позвъни на изпълняващия длъжността президент на Украйна Александър Турчинов, както  той позвъни на Витор Янукович в миналото, и да го призове, както направи с Янукович, да не използва сила срещу демонстрантите.

Представителят на САЩ Саманта Пауър в отговор заяви, че САЩ постоянно са призовавали за сдържаност и  деескалация.

3 отговора на “Русия: „Западните спонсори на „майданстващите“ да обуздаят подчинените си!“

 1. Забелязахте ли нещо?…

  Преди малко се опитах да набера в адресното поле сайта worldtodaybg.com и неочаквано ми изскочи едно познато съобщение (с картинката на полицай отгоре)… ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! – видите ли, това бил един много опасен сайт, който бил нямал сертификат за безопасно съединение, и било по-добре да не го посещавате! Можело – но само на свой страх и риск, и ако „разбирате опасностите“, и ако „добавите специално изключение“, и ако „потвърдите изключението“ и т.н. и пр…

  Това може и да не е някаква случайна „техническа неизправност“. Може би сайтът е бил забелязан от петата колона на САЩ (нашите предатели-българоубийци). Или даже направо от западните ни еврейо-атлантически „съюзници“. И може би е влязъл в някакъв техен списък за техническа борба. Засега виждаме „меки мерки“ – плашене на хората и затрудняване на достъпа им. Но очаквам скоро и по-остри атаки.

  Какво пък, това е добре. Щом ги бодем по задника, значи вършим добра работа и сме на прав път.

  • Ето така изглежда информационната война в интернет на вашингтонските глобални тирани и тяхната пета колона – соросоидите, с честните българи:

   ======================================
   !!! This Connection is Untrusted !!!

   You have asked Mozilla to connect securely to worldtodaybg.com, but we can’t confirm that your connection is secure. Normally, when you try to connect securely, sites will present trusted identification to prove that you are going to the right place. However, this site’s identity can’t be verified.

   If you usually connect to this site without problems, this error could mean that someone is trying to impersonate the site, and you shouldn’t continue.

   > Technical details
   > I understand the risks
   ==========================================

   • И още: GET ME OUT OF THERE! (махнете ме оттук!)
    I UNDERSTAND THE RISKS (разбирам рисковете)
    И т.н. и пр. … Колко мило. Благодарим!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s