Кръв се лее в Украйна!

10174876_690376067688570_8255369748272475840_nВ Краматорск броят загиналите: в резултат на престрелката на територията на летището са убити от 4 до 11 човека от страна на рускоезичните опълченци. Жертви  са офицери от запаса и мирни граждани.
Снимка: ИТАР-ТАСС

7 отговора на “Кръв се лее в Украйна!

 1. Интересна новина:
  Новоизбраният Президент на Юго-източна Украйна се обръща към свободните граждани на федерална република Донбас. Явно много нещо сме изтървали… а междувременно събитията се развиват стремително.

  rusnod.ru/theme3758.html

 2. Не виждам как са спечелили САЩ. Нормално е властта да реагира срещу въоръжени бунтовници. Това не са демонстрации, а въоръжена окупация, опит за откъсване на територии от суверенна държава, както се започна в Крим. Истината е, че никой не печели от това, особено обикновените хора – те винаги са губещи при войни и въоръжени конфликти.

  • Димитър, ти нормален ли си? Толкова ли си сляп, че не разбираш кой разпалва всички размирици по света? Кой избива толкова невинни хора и унищожава природата? След бомбардировките в Сърбия и България е вече отровена. Това и малките деца разбраха вече.

   • Той не може да бъде нормален. Той е един платен уеб-трол, който се занимава с провокиране на хората и разпространяване на вашингтонска, соросоидна и даже откровено фашистка пропаганда. Трудно ми е даже да обясня, колко (на мене лично) ми е отвратително това, с което се занимава в мрежата „Димитър“. Дано да ме разбирате. Горкият нещастник…

  • Да, това не са прости „демонстрации“. Това вече е акт на една най-обикновена, класическа, въоръжена национално-освободителна борба. И тя е абсолютно морална и оправдана от всяка гледна точка, понеже е в отговор (!) на един престъпен фашистки преврат, осъществен в Киев под ръководството и с дейното участие на чужд агресор (Вашингтон).
   Интересно защо погромите, варварските вандализми, насилието, беззаконието в Киев, всичко това – поддържано и подкрепяно от Вашингтон (да не би някой да посмее да се опъне на фашистките погромаджии) ни се представя като законен и оправдан „протест на граждани“ за „освобождение от диктатурата“ на „реакционера Янукович“? Защо беззаконната, антиконституционна и изобщо антихуманна (!) окупация на властта в Киев трябва да се счита за „законна и оправдана“? Защо хунтата, която се настани в правителствените сгради на Киев да е „легитимна власт“ (каква неописуема наглост)? Защо за престъпленията на превратаджийския режим се мълчи, за щатските кукловоди и инициатори на тази агресия също се мълчи?
   А при всичко това – защо хората, които в Източна Украйна не правят даже и половината от золумите на киевските шпиц-команди, които имат пълната подкрепа на местния народ, които никого не нападат първи, да са „терористи и сепаратисти“? Защо при отсъствието на легитимна власт в страната те са упреквани, че „завземат власт“, която реално не съществува? Не, напротив – те в момента УСТАНОВЯВАТ властта. И това е единствената законна и легитимна власт, която произтича от народа, а не от Вашингтон и от тяхната банда улични фанатизирани вандали. Тя ще бъде законна МЕСТНА власт, понеже няма как да се постигне единодушие в национален мащаб. И понеже законната централна власт е практически унищожена. И тази местна власт ще бъде установена по най-демократичния възможен начин – чрез Народно събрание и Референдум.
   Естествено, на злодеите – на киевската хунта, това не й се нрави. Но по това, чия страна взема човек в този конфликт – страната на хунтата или на народните въстаници, се вижда, кой кой е. Дали е честен човек, или е продажен подлец и мерзавец.
   Тази борба на малорусите за независимост беше ПРЕДИЗВИКАНА – поради реалната заплаха от физическа разправа, репресии и геноцид. Т.нар. „окупация на сгради“ е всъщност призив за въоръжено въстание. Тя е и своеобразна провокация към хунтата в Киев. Защото ако бъдат избити въстаниците, техните близки, роднини и приятели, вместо да се уплашат, и те също ще грабнат оръжието и точно тогава ще започне истинската война. И слава Богу! Нека да има война! Dont trade on me, както e изписано на gadsden flag – вижда Бог, че това е един прекрасен девиз! Never begins it, bu once engaged, never surrenders.
   Злото – в лицето на фашизма, нацизма, вашингтонския агресивен империализъм, масонския тираничен глобализъм, трябва най-после да получат отпор. И този отпор ще бъде въоръжен. Не защото хората го искат. Но те са принудени да воюват, за да оцелеят. Винаги е било така в света. Войните винаги са започвани от агресивни мерзавци, но агресията им никога не е оставала без отговор. Щом искате война – да бъде война! И нека в крайна сметка да победи истината и светлината, а не мракобесието и тиранията!

 3. Ужас….. един и същи народ се избива. Спечелиха САЩ до какво докараха славяните.

  • Да, тъжно е. И вярно. Но ние сме длъжни да не спираме дотам – просто да констатираме фактите. Длъжни сме да отидем по-далеч. Морално сме длъжни, ако сме честни хора, да вземем страна. Да назовем поименно участниците в събитията и да дадем морална оценка на делата им. Защото ако не го направим – тогава Злото, което впрочем, вече здраво ни е настъпало, утре окончателно ще ни тегли ножа. Тези от нас, на които най-после са ни се отворили очите, сме длъжни да стреснем и другите наоколо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s