Катуница – бунтът на онеправданите

20070309_0064Документално видео от подпалването на имотите на цар Киро в Катуница.

Автор: Петя Паликрушева

 

Един отговор на “Катуница – бунтът на онеправданите

  1. И какво сега? Силите, които с политиката си предизвикаха появата на цар-кировците, които всячески ги поддържаха и ги поощряваха, които с това именно разпалваха гнева на хората, сега обвиняват протестиращите, че са „нацисти, расисти и ксенофоби“! Защото се били разбунтували против горките роми! Докато всъщност, хората не се бунтуват срещу циганите, а срещу циганската престъпност – разликата е огромна.

    Вие обаче, помислете с главите си – кой е виновен за цялата работа? Кой води политиката, кой планира тези сценарии? Кой има интерес от циганското капсулиране, докато в същото време крещи за „интеграция“? Кой има интерес грижливо да създава и да разпалва циганската организирана етническа престъпност, под прикритието, че уж бил водел „борба за правата на малцинствата“? Кой после старателно премълчава, укрива и отрича тази престъпност (с разни измамни идеологически клишета)? Кой печели от цялата работа? И като мислите по въпроса – надълбоко копайте, не се спирайте само на първото ниво, защото нивата са много!

    Защо при злия, гаден, тираничен, мракобесен, диктаторски, тоталитарен, и какъв ли още не – социализъм, или даже, за да сме още по-политкоректни – при „комунистическия режим“, както още го наричат, нищо подобно не можеше да се случи – даже и във въображението на хората? Защо тогава циганите бяха много по-интегрирани от сега и почти всички работеха? Въпреки, че днес купища НПО-та, финансирани от запад, наливат милиони долари за „интеграция“ и за „права на малцинствата“? И непрестанно ни заливат с пропаганда за „равен социален старт“, докато циганите стават все по-бедни и по-оскотели, а бароните им – все по-богати и по-озверели? А правителството системно развращава циганите и продължава да им строи безплатни жилища и да им дава помощи, и какво ли не – и дава, и дава, и дава… (От джоба на трудещите се.) Ето го резултата, пред очите ви е.

    Именно българските национални патриоти, злобно наричани „националисти“ (едва ли не нацисти, ако верваш на БХК) са тези, които се борят за правата на циганите и за тяхната интеграция. А пък левите сили („долните червени комуняги“, както ги наричат) твърдят, че социалната справедливост не се постига чрез подаяния, а чрез принципно друг тип обществени отношения.

    Докато тези, които уж трябва да се занимават с „интеграция на малцинствата“, всъщност вършат точно обратното – капсулират циганите и ги развращават. Това им дава възможност отново и отново да крещят за „неравенство“, и отново и отново да получават грантове от западните си спонсори! Те не са заинтересовани да решат проблема, а напротив – да го разпалват все повече, за да продължават да цуцат своите доларчета. И тези, които ги финансират, прекрасно го знаят. Прекрасно знаят и защо организират всичко това, и с каква цел. Ха сега, сетете се и вие!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s