Расмусен бил с таен микрофон на срещата с Путин

NATO Secretary General Rasmussen addresses a news conference during a NATO defence ministers meeting at the Alliance headquarters in BrusselsПо време на разговора си с Владимир Путни Андерс Фог Расмусен е бил с таен микрофон, съобщиха датските средства за масова информация.

Датската информационна агенция Ритсаус съобщи, че прословутата срещата на Путин и Расмусен се е състояла през 2002 г., когато Дания председателства Европейския съюз.

В началото на „пряката линия“ с гражданите на Руската Федерация Владимир Путин изрази възмущението си, че настоящият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в битността си на премиер на Дания без разрешение е записал и публикувал личния си разговор с президента на Русия.

„Той ме помоли за тази среща, тя беше планирана. Аз се съгласих, срещнахме се, поговорихме. А той, както се оказва, се бил снабдил с диктофон и тайно е записал нашия разговор. А после го публикува в пресата, – каза Путин, – Не можех да повярвам на очите и ушите си“. Според думите на Владимир Путин, Расмусен се оправдал за извършеното с обяснението, че уж записал разговора „за историята“. „Трябваше да ме предупреди или поне да поиска разрешение да публикува този преговор“, – подчерта Путин. – Какво доверие вече може да съществува след подобни инциденти?!“.

След случилото се специалният съветник на генералния секретар на НАТО Йонас Торп опровергал информацията. „Тези обвинения са абсолютно абсурдни, – заявил той. – Когато Андерс Фог Расмусен беше министър-председател никога не е носил в себе си диктофон, за да записва преговорите с господин Путин или с някой друг“.

Междувременно стана ясно, че журналистът Кристофър Гулдбрансен, който в същото време снимал документалния филм „Фог зад кулисите“, довери на агенция Ритсаус, че по време на прес-конференцията собственоръчно е закрепил на дрехата на датския премиер таен микрофон. Излизайки от прес-конференцията, Расмусен тръгнал за срещата си руския президент, без да свали микрофона. Разговорът им „бил записан и използван във филма“, разказа Гулдбрансен.

4 отговора на “Расмусен бил с таен микрофон на срещата с Путин

  1. Такъв разговор може и да се редактира с подходящо дообработване С ОМАСКАРЯВАНЕ ЗА ОПРАВДАНИЕ НА
    ГЛОБАЛНАТА ТАКТИКА И НЕНАСИТНИ ИНТЕРЕСИ!

  2. Това само показва какви индивиди ръководят НАТО – каквито са шефовете, такова им и предприятието. Впрочем, няма как да си подлец, без да си при това и лъжец. Нали трябва после да си отричаш подлостите, когато те хванат… Ама не, не бил подслушвал той! Ама ич не бил, йок сакън, няма такоз нящу! (Аха, да, да…)

    Ей тоз долен мръсник наскоро получи от нашите не по-малко мръсни и долнопробни ибрикчии, ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА! Бегайте сега пак да гласувате за гъзоблизците, дето решиха, че заслужава такава чест! Аз пък съм от онези, дето му връчиха тиквен орден. А той всъщност заслужава фъшкиен, но малко трудно ще бъде да се направи, да не се разпадне преди връчването.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s