Newsday: „Американците прекъснаха транслацията на Путин след „неудобен въпрос“

Russian President Putin takes part in a live broadcast nationwide phone-in in MoscowРуските телевизии подложиха на критика неочакваното прекъсване на транслацията на „пряката линия“ на Владимир Путин от агенция  Associated Press, съобщи Newsday. Телевизионните канали сметнаха за странно, че излъчването бе прекратено по време на въпроса на Ирина Хакамада за финансовата подкрета към властта в Киев от страна на САЩ.

„Контролираните от Кремъл“ телевизионни канали „разкритикуваха“ международната агенция Associated Press, защото тя прекъсна „пряката линия“ на Владимир Путин, съобщи Newsday.

В четвъртък, на 67-та минута от „пряката линия“ на Путин, която продължи почти четири часа, АРТN прекъсна транслацията, за да покаже „репортаж за последните сблъсъци в Украйна“, по време на които загинаха трима човека. Това прекъсване на излъчването се случи по време на „дългия въпрос“ на Ирина Хакамада за това, може ли Русия и САЩ да постигнат компромис за Украйна.

Във въпроса си тя спомена, че САЩ „предоставят на Украйна 1 милиард долара, за да има на 25 май избори“. След няколко секунди излъчването на АРТN бе прекъснато, отбелязва изданието.

Шефът на отдела за връзки с обществеността на Associated Press Пол Колфорд заяви: „Хората, ползващи Associated Press, след три часа транслация бяха информирани, че след 5 минути предаването ни ще бъде прекъснато, за да бъдат те информирани по други международни теми“.

2 отговора на “Newsday: „Американците прекъснаха транслацията на Путин след „неудобен въпрос“

 1. Ето ви едно много интересно и поучително интервю, преведено на руски:
  youtu.be/RF-lkhH1o64
  И същото интервю, в оригинал на немски:
  youtu.be/A0vsHltmi0s
  (16 април 2014 г.)

  В материала Габриела Кроне-Шмалц – медиен експерт, професор по журналистика и бивш кореспондент на немския държ. канал ARD – критикува грозната антируска медийна пропаганда в Германия. Тя изобличава медийното отразяване на събитията там като крайно тенденциозно и непрофесионално. Наистина, тя е твърде милостива към колегите си. Въпреки, че не веднъж е директно запитана, не отговаря на какво ТОЧНО се дължи това манипулативно изкривяване на събитията.

  Но нищо, ние знаем. Може да й помогнем, за да не пострада нейния имидж.

  И децата знаят, че медийните манипулации се дължат на:

  1. политическия натиск, оказван от Вашингтон върху правителството и съответно, последвалата политическа реторика на това правителство;
  2. на идеологическия натиск върху медиите и обществото от страна на Вашингтон чрез неговите НПО-та (и техните „грантове“ за подбрани „качествени“ журналисти);
  3. и естествено, на един прекрасен инструмент за въздействие – рекламните поръчки!

  Рекламата всъщност храни цялата журналистическа глутница. А рекламната машина се контролира от медийни рейтингови агенции, които определят цената на рекламата. А рейтинговите агенции понастоящем, и то в целия свят, в ТОВА ЧИСЛО И У НАС, са изпаднали до положение на най-тривиални, платени вашингтонски агенти. (Така наречените „агенти на влияние“.) Ето това е – механизмът е съвсем простичък.

  А дамата в клипчето обяснява, какви са резултатите от тази медийна манипулация на практика. До какви изкривявания на честното отразяване на събитията водят те. Поне е достатъчно честна да обясни публично, колко е грозна медийната картинка в Германия. Бързам да ви успокоя: в САЩ е още по-грозна. Така че, преди да плюете по руските медии, обърнете първо внимание на западните!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s