Йордан Цонев (Ментата) от ДПС донесе Благодатния огън от Божи Гроб

ii36avОфициалната делегация, която донесе огъня от Божи Гроб, се ръководи от пловдивския Дядо Николай.

По незнайни причини депутатът от ДПС Йордан Цонев (с прякор „Ментата“) също е в официалния екип.

Вярващи християни са възмутени от присъствието на Цонев, който се оказа, че е включен в екипа на носещите Божията светлина от самия Свети синод. Вярващите се заричат да откажат да запалят свещите си, защото огънят е осквернен. Според тях, Йордан Цонев е част от проваления преход и името му се свързва с корупционни схеми и олигарси, а това предполага липса на основания за носене на Божията светлина. Вярващите питат как така Светият синод е допуснал хора със сринат авторитет да развалят празника, както и на каква база се определят присъстващите във важната религиозна делегация.

Припомняме, че Йордан Цонев защити докторантура по богословие, след което в парламента започнаха да му викат „Светеца“. Дали това е основанието, необходимо на Светия синод за присъствието на Цонев в делегацията до Божи Гроб, никой не знае.

Днес Благодатният огън се запали в Йерусалим пред очите на десетки хиляди поклонници.

Теофил III предаде огъня на събралите се в храма висши духовници, които тръгнаха към всички православни страни, включително и България.

Частица от Божествения огън вече пристигна в България. Донесе го пловдивският митрополит Николай.

3 отговора на “Йордан Цонев (Ментата) от ДПС донесе Благодатния огън от Божи Гроб

  1. Господин Митев, ето тук съм напълно съгласен с Вас. Данчо Ментата е тай-отвратителния „човек“!

    • Ти, соросоиде фашизоиден, де да беше съгласен с мене и по отношение на изрода Мончо Паси! – цена нямаше да имаш!… Ама на, нали е Мончо велик еврейоатлантик, нали се намърсува на воля при големия Мончо – нали хвърли България да я тъпче натовския (щатския) ботуш?… Затова този мерзък антибългарист няма как да не ти е един от най-големите любимци. Понеже влиза в стройните редици на всички българоубийци – на вашингтонски агенти като КриСталинка Георгиева, на подли продажни йес-мени и йес-уомани като Пръмова, новоизпечени пишман „благородници“ (мутробандити) като Бинев, и всички герберасти, сим(е)онисти, бесепути, и прочие продажници и национални предатели. Всички долни масони като Д.Вълчев, деструктивни идеологически агенти като Огнян Минчев и полит-бандитите: от „комунягата“ Луканов, през „пазарните реформатори“ и „приватизатори“ г-н Костотрошев и „Г-н 10%“, па чак до „цветът на демокрацията“ Боко Тиквата и мекерето му Плевнята. Цялата тази мръсна сган е брюкселска подлога и пета колона на Вашингтон. Тези сите, като Филипчо Димитров, докато крещят „демокрация!“, всъщност системно, под чуждестранно ръководство, рушат България – трошат й костите, ръфат месата и пият кръвта. И докато уж „спасяват църквата“, чупят пръстите на Православието. Мончо Паси е само една черешка отгоре на тази торта (по-скоро, кравешка фекалия). Затова против него ти и дума няма да кажеш, естествено.

  2. Ако разни калпазани бяха способни да осквернят Божиите светини, то досега нищо свято да не е останало. Не се плашете, този „богослов“ нищо не може да развали. Не се поддавайте на провокацията и спокойно си палете свещичките! Всеки лично ще си отговаря пред Бога за делата. Никой не може да „оскверни“ Благодатния огън, даже и изрод като Соломон Паси не може, па камо ли „Ментата“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s