Донецката народна република моли за помощ славянската цивилизация

822972981В редакцията на „Светът днес“ пристигна обръщение на Донецката народна република към руския народ, към „цялата славянска цивилизация“, което обръщение  публикуваме в неговата цялост.

„Приятели. Братя. Съратници и единомишленици!
Завзелите властта в Украйна неонацисти и техните американски куратори започнаха война срещу мирния Донбас и неговия народ. Всеки ден в тази война загиват хора – от куршум на снайперист-чужденец, от обстрел на бойни въртолети, от ръцете на бойци от „Десен сектор“, от нападатели от засада, от танкове и БТР-и, подпалващи барикадите ни, които преграждат пътя на тежката техника към мирните градове и села в нашата родина – Донбас.

В тази война безжалостно убиват инакомислещите, отвличат хора от улиците, хвърлят в тъмниците на полицията, както беше по времето на фашисткото гестапо.
Активистите от съпротивата в Донбас ги убиват, унижават, подрагат ги на мъчения. Техните близки – майки, бащи, сестри –  ги товарят направо от домовете им като заложници, за да сломят волята за съпротива, за да сплашат, за да ни поставят на колене.
В тази война за нас, Донбас и неговите хора, няма да има пощада.
Целта на новите фашисти е изтребване на непокорните и превръщане на останалите в безправни роби.
Срещу Донбас, срещу Донецката народна република, срещу Луганската народна република върви наказателна операция. Окупантите са украинската армия, чуждестранните наемници, спец.полицейските части и МВР, частните армии на олигарсите, бойците-бандеровци – в сговор с всички местни и киевски депутати и политици.

Кръвта на Донбас изтича, но той няма да се предаде.
Малкият град Славянск се превърна в нашата Брестка крепост. Смелостта и мъжеството на жителите на Славянск са безпримерни. Смелостта на хората  на Донбас е пример за подвиг за целия славянски свят.

Русия, Белорусия, Сърция, България – чуйте гласа на Донбас!

Ние ви молим за помощ!
Ние молим целия цивилизован свят – отворете очите си!
Отворете разума си!
Спрете кръвопролитието!
Ние, Донбас, искаме референдум, в който всеки да може да каже как иска да живее по-нататък.
Ние молим да бъде вкарана мироопазваща мисия, за да направим своя избор без терор и насилие от страна на нацистите и наемниците, без диктата на САЩ и Европа.

Донбас разчита на вас, братя-славяни.
Нашата сила е във вярата, в истината и в единството.
Векове ние стояхме рамо до рамо срещу общите врагове.
Заедно се сражавахме и побеждавахме.
Ще победим и сега.
Ако сме единни!
Помогнете ни, братя!
Победата ще бъде наша!

8 отговора на “Донецката народна република моли за помощ славянската цивилизация

 1. Възхищавам им се на народните републики, на национализацията, на всеобщата мобилизация, на зова им за помощ към Русия, към славянския свят. Те горят, може да изгорят, но може и да запалят всеобщ огън. Дано.

 2. В оригинала на руски липсва думата „Болгария“. Ето: „Россия, Белоруссия, Сербия — услышьте голос Донбасса“

  • Може би липсва Болгария, защото за тях смущаващ е фактът, че България формално и официално е към американо-ционистката ос. Компрометирани сме затова, че сме го позволили.

 3. Трябва да им се помага на малорусите. Абсолютно вярно! Кажете кой къде събира пари за тях, да пратим. Кажете с какво друго да помогнем – ще помогнем.

  Но нека да не забравяме едно нищо – Източна Украйна не е Крим и това, което стана в Крим, НЯМА да стане при тях. Да не се надяват на лесни варианти като кримския! В техен собствен интерес е да не чакат на Русия, да дойде да ги освободи. И не да чакат на помощи и съчувствие от други разни славяни, които, между другото, не всички са православни. И не да молят Съв.за сигурност към ООН за закрила. От там помощ може да дойде, а може и да не дойде. Ако дойде – добре е дошла…

  Но преди всичко те трябва да осъзнаят, че е необходимо САМИ да се преборят за своята страна. Необходимо е да се вдигнат на ВСЕОБЩО въстание – всички граждани! За Бога, та това са милиони хора! Те трябва да излязат – било въоръжени, било невъоръжени, не е важно… трябва да излязат на улицата. И по-скоро, да хванат шосето към Киев. Да отидат там и да изхвърлят като мръсни котета окупаторите. Да изхвърлят хунтата от сградите, които е заела. И да освободят страната си от чуждото нашествие. Защото това, което всъщност се е случило в Украйна е външна интервенция – нашествие и окупация на страната, осъществена чрез марионетни сили.

  Ама ще кажете, те се страхуват, ще има убити, някои ще загинат… Те не са въоръжени, а срещу тях ще хвърлят военна техника и банди от фашистки главорези… Пък и те все още се надяват, че някак си така, от само себе си ще се уталожат нещата, ще се разрешат някак си мирно, по дипломатически път…

  Отговарям: щом така мислят – или да си подготвят гробовете, или да учат спешно книжовен украински. Защото или ще бъдат изклани, или ще бъдат „преправени“ на „украинци“. А пък вече и като „украинци“ пак ще бъдат тормозени, за да измират. Върху тях ще бъде приложен същия геноцид, който се прилага днес и над българите. В резултат на който от 9 млн. българите сега са вече около 6 млн. – осъществен е безкръвен геноцид над 3 млн. (главно етнически) българи. Това ги чака и малорусите, и то в още по-голяма степен.

  Така че, те или са патриоти, които искат да живеят, или са слаби, безволеви хора, без желание за живот. Или искат да са руснаци, или не искат. Или искат да ги има като народ, или не държат особено. Или ги е грижа за децата им, или не ги мислят много. Или ще се преборят за себе си и за страната си, или ще бъдат затрити (по кръвен и по безкръвен път). Който не иска да излиза на улицата и да размаха руско знаменце (а моментът за това те вече го изтърваха – оставиха майдауните да се налудуват и да им докарат хунтата), ще трябва да излезе по-късно я с автомат, я с вила, я с тояга… А който и тогава не иска да излезе – т.е., изобщо не иска да излиза от дома си – такъв да чака; шпиц-командите сами ще дойдат при него. Съветвам такива да се подготвят за този момент, като си изкопаят прилична яма в задния двор, за да не ги ръфат животните, когато бъдат застреляни.

  Мислите, че прекалявам, че съм много краен? Хайде да видим!… Седете и гледайте! Надявам се да осъзнавате КОЙ осъществи преврата в Киев, КОЙ стоеше зад него, що за индивиди са всъщност нашествениците и окупаторите? И ако осъзнавате – то какво си мислите, че трябва да се очаква от такива същества?

 4. Ми, Срби, смо увек са вама,Браћо! доле нато. Слава России!!

 5. кой с каквото може да им помогне,ех да бяхте по близо бих ви помогнал, както трябва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s