Fox News: Русия е в пълна бойна готовност, отказва преговори с Белия дом

V0NLU8D1DEG97JV1Както съобщи Fox News, опълчението в Славянск може да използва задържаните наблюдатели от ОССЕ като живи щитове срещу правителствените сили. Кремъл игнорира опитите на Вашингтон да започне телефонни преговори, а руските войски вече са в пълна бойна готовност на границата, която е слабо защитена от украинска страна, подчертава телевизията.

„Започваме със съобщение за засилващата се криза в Украйна. Дипломатическите усилия за стопирането на конфликта претърпяха пълен крах. Много хора са разтревожени, че Русия се кани да нападне. Кремъл преустанови контактите на високо ниво с Белия дом, а Пентагонът заяви, че руският военен министър отказва телефонни разговори с Чък Хейгъл.

Страните от „Голямата седморка“, в същото време, заплашват Русия с разширяване на санкциите. Групата за преговори се опитва да освободи чуждестранните военни наблюдатели, които са задържани от проруските сепаратисти (бел.ред. „редакцията не подкрепя употребата на термина „сепаратисти“, а само цитира).

За последните новини ще ни разкаже Леланд Уитърт:

ЛУ, кореспондент на Fox News: Ума, съдейки по всичко, всички участници в кризата действително се подготвят за продължителен сблъсък и укрепват позициите си. За последните 48 часа в Славянск, който стана опорен пункт на проруските активисти, значително нарасна напрежението и зачестиха сблъсъците.

Главният въпрос се състои не само в това, ще пуснат ли чуждестранните наблюдатели (бел.ред. твърди се, че в групата от чуждестранни наблюдатели има и българин, а руснаците наричат всички тях „шпиони на НАТО“. Твърди се, че в българския представител е открит запис от разговор на руски, т.е. срещата между българина и агент в Украйна е бил факт) като живи щитове, за да спрат украинската войска. Военните от Украйна се опитват да се придвижат по обсадените покрайнини на града към центъра на Славянск и да изтласкат оттам проруските сепаратисти. Според думите им, украинските сили до момента не предприемат подобно настъпление от опасения за голям брой жертви от страна на гражданското население в случай на мощно сражение между украинци на бронетранспортьори и проруски сепаратисти, които явно добре са въоръжени от покровителите си.

Що се отнася до Русия, то тя продължава да подкрепя сепаратистите и все по-настоятелно да изпраща заплахи, че ще използва сила, ако руските интереси или граждани са подложени на опасност в Украйна. Цяла седмица върви учение на руските войски на границата с Украйна. Според едно от съобщенията, ученията се провеждат на една миля от украинската граница. 40 хиляди руски военни в момента само чакат заповед, за да нахлуят в Украйна.

Днес се приближихме съвсем до руско-украинската граница и видяхме какво представлява предната линия на украинската отбрана. Това е голяма траншея, примерно 12 фута (Бел.ред. около 4 метра) в ширина и 8 фута (бел.ред. 2.5 метра) дълбочина. Военните експерти смятат, че тази траншея би била отлично отбранително съоръжение преди сто години, в началото на Първата световна война. В момента, за руската съвременна бойна техника, тази траншея, изровена от украинците, ще бъде не по-страшна от „лежащ полицай“, ако Русия реши да нападне.

Леланд, благодаря ти за този репортаж от Украйна“.

В ефир на 26 април, 2014 г.

3 отговора на “Fox News: Русия е в пълна бойна готовност, отказва преговори с Белия дом

 1. Вие глутницата, помиярите се съдраха от лай. Много ми е забавно, музика ми е за ушите.
  … … … … … … … … …

  Всъщност и Вашингтон, и Москва имат полза от ескалиране на конфликта.

  Вашингттон – за да си укрепи разкапания международен авторитет, да налее гориво на ВПК, да раздвижи заспалото НАТО, да отклони вниманието от издъхващата си икономика, да си намери нов повод за военни разходи… Накратко, това за тях е, както обикновено, въпрос на оцеляване. Кризата така ги е притиснала, че те вече нямат друг избор, освен да се нахвърлят на някого. И щом като са избрали Русия, значи този път наистина много ги боли и кризата им е нетърпимо тежка. И мерките, от които имат нужда, за да оцелеят, трябва да са крайно остри и рисковани. Умира звярът… Затова е толкова опасен. Явно щатите ги тресат последните икономически гърчове, след които може да последва страшен колапс – гражданска война, някаква друга невъобразима криза… И те прекрасно го разбират. Така си мисля, защото те и друг път са излизали от кризи чрез разпалване на конфликти, но чак толкова сериозно не са рискували.
  Така или иначе – причините там са ясни. Мръсниците имат нужда да мърсуват, това им е на тях природата.

  Но и Москва, колкото и да е странно, има полза от външен конфликт. Първо, това ще укрепи патриотизма в Русия, ще консолидира народа, авторитетът на Путин ще излети до небето… И Единая Росия (партията на Путин), след като обедини около себе си политическите сили и спечели мощна народна подкрепа, най-после ще има политическия ресурс да извърши отдавна необходимите законодателни (а и конституционни) промени, за да изведе Русия от колониалното робство, в което е попаднала. Да, именно! – Русия е една икономически победена и колонизирана страна. Може би не толкова тежко колонизирана, колкото България. Но и там плащат финансов данък на Вашингтон, и тяхната кръв я пият същите кръвопийци. И на руснаците все повече им се отварят очите за това. И все повече хора там са гневни от това положение и искат промяна. Ето, сега ще настъпят най-после условия, когато Путин ще може да се отърве от деструктивната пета колона на Вашингтон и ще може да освободи страната си – не само с отдавна нужните икономически мерки, но и с политически промени в законодателтвото.

  А след това… О, след това вече няма да е важно даже какво ще стане в Украйна. Украйна сама ще притича като кученце обратно при Русия. Не се заблуждавайте – в момента битката изобщо не е за Украйна. Битката е за Русия. И както обикновено, западът ОТНОВО сбърка и отново заложи на грешен подход. И отново ще изаде калая. Със всяка „санкция“ икономиката на Русия все повече ще се оздравява и укрепва. Защото от санкциите руският народ няма да се вкисне и да излезе на улиците да протестира, както се надяват анализаторите на ЦРУ. Те се надяват, че това ще разсипе на свой ред и Русия, като една „Украйна номер 2″… Те явно съдят по нас тук, но много грешат… Руснаците са други. Те напротив, само ще се обединят около Путин и ще издържат на всичко. След което Русия ще излезе от тази битка много по-силна, по-здрава и свободна. Завинаги ще скъса с колониалното си робство. Умните хора в Русия (патриотите) отдавна се молят: „молим ви, дайте ни едни истински санкции, ама много ви молим, и то не фалшиви и символични санкции, а мощни и дълги ни ги дайте, с голямата тояга“! Те чудесно разбират, че това не само няма да погуби Русия, но напротив – именно това ще я спаси. А заедно с нея, ще спаси и целия източен славянски свят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s