В Луганск провъзгласиха „народна република“

75b8e23cc46aeceab4b087c1ae342260Протестиращите в Луганск обявиха създаването на „Луганска народна република“, решението е подкрепено със съответен документ.

„Конгресът от представителите на териториалните грамади, политическите партии и обществените организации от Луганск….провъзгласява създаването на суверенна държава „Луганска народна република“, – гласи документ, прочетен от участник в събитието, за което свидетелстват кадри, вдигнати в редица украински сайтове.

Както съобщи РИА Новости, на мероприятието е бил огласен въпросът от планирания за 11 май референдум: „Подкрепяте ли провъзгласяването на самостоятелна Луганска народна република?“. Заявено е още, че „в случай на агресивни действия от страна на нелегитимните киевски власти, Луганската народна република“ ще се обърне към Русия с молба за вкарване на миротворци. „От този момент ние с вас сме част от свободна, независима Луганска народна република!“, – се чува днес в Луганск.

4 отговора на “В Луганск провъзгласиха „народна република“

  1. Незнам колко е лесно, при положение, че една единствена корпорация от топ 10 може да купи 20 такива републики барабар с БВП-тата им и цялото им население като добитък при свободно движение на капитали…. Поне стигнахме до консенсус, че все още не са народна република в пълния смисъл на понятието.

  2. Продължавам да не разбирам защо се самопровъзгласяват за народни републики. Да не са сменили системата ? Може ли да има капиталистическа народна република и кое по-точно и е народното?

    • Американците „назначават“ своите феодали без съгласието на народа! Народа не е съгласен…

    • ПЪРВО РЕФЕРЕНДУМА! ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО НА ПЪТЯ! НАРОДНА СЕ СТАВА МНОГО ЛЕСНО, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ИМАТ ОПИТ ОТ ТОВА, КОЕТО БЕШЕ ПРЕДИ
      РАЗРУШИТЕЛНАТА -„перестройка“!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s