Le Figaro: ООН смята, че Русия ще нахлуе в Украйна в почивните дни

p1Както пише Le Figaro, ООН се опасява, че Русия може да нахлуе в Украйна през предстоящите почивни дни. Това съобщават анонимни източници от международната организация. Опасения произливат от факта, че Кремъл провежда учения на самата граница с Украйна, а постоянният представител на Русия към ООН Виталий Чуркин замина за Москва „за консултации“. Той така и не се върна в Ню-Йорк, макар в неделя да има заседание около ситуацията в Украйна.

От началото на операцията на украинското правителство за освобождаване на десетки градове, които са „окупирани от проруските опълченци“, руските дипломати „панически агитират западни министри с настояване да спрат Украйна, докато не е късно“, съобщава анонимен източник от ООН за френското издание.

Докато в източна Украйна продължават безредиците, на руско-украинската граница се намират в бойна готовност по различни данни от 40 до 85 хиляди руски военнослужещи. Те провеждат учения, „които все повече приличат на подготовка за нахлуване“, – пише изданието.

Съветът за сигурност към ООН е парализиран от заплахите за вето от страна на Русия. Още един тревожен сигнал, според Le Figaro, е това, че постоянният представител на Русия Виталий Чуркин е повикан в Москва „за консултации“, но той още не се е върнал в Ню-Йорк, макар в неделя да има съвещание на Съвета за сигурност към ООН около ситуацията в Източна Украйна.

„Русия е заложница на собствената си военна риторика. Но вероятната военна победа ще се обърне в нейно политическо и икономическо бедствие“, – цитира думите на постоянния представител на Франция към ООН Жерар Аро френското издание. „Руснаците нямат избор. Когато се приближите твърде много до пропастта, всичко ще завърши с това, че ще се сгромолясате в нея“, – заяви дипломат, пожелал да остане анонимен.

„Ситуацията в източна Украйна може да излезе извън контрол с тежки и непредсказуеми последствия“, – цитира генералният секретар на ООН изданието. Той призова да се избегнат военни действия на всяка цена. „Ако имахте планове за почивните дни, отменете ги. Задава се скандал“, – говорят помежду си чиновници от ООН, пише Le Figaro.

Реклама

10 отговора на “Le Figaro: ООН смята, че Русия ще нахлуе в Украйна в почивните дни

 1. Дами и господа добре дошли на второто полувреме от епичния мач от шампионската лига на империите между Шел и Газпром. Залозите са високи, напрежението расте, арбитъра е купен… Украинския човечец е топката, ритан отляво и отдясно с подвиквания русофил, русофоб, но кой ще грабне титлата и как ще бъдат поделени ресурсите ще разберете утре в 21:45. А до тогава викайте за вашия отбор…

  • Мач „Газпром“ – „Шел“… Тази алегория е много далеч от действителността. Нито западноевропейските енергийни компании, в т.ч. Роял Дъч Шел, нито т.нар. „отбор на Газпром“, който впрочем не съществува никъде, освен в нечие въображение, никога не са желали да участват в никакъв подобен „епичен мач“. И не са имали намерение да променят статуквото в Украйна. Еле пък, руските компании – те пък ИЗОБЩО не са си и помисляли такова нещо. Тук става въпрос за чиста агресия от страна на Вашингтон.
   Де да бяха толкова елементарни нещата. Всъщност те са много по-геостратегически. Да, наистина са намесени енергийни ресурси, действително има борба за тяхното преразпределение. Но тук има и много ДРУГИ фактори.
   1. Руските енергийни компании никога не са имали интерес от подобни авантюри и не стоят зад скандалните събития в Украйна като организатори, вдъхновители, причинители и т.н. и пр. Следователно те не са „равноправен играч“ в тази битка. Те са най-нагло нападнати и са принудени да търсят някакви възможности да се защитят. Затова алегорията с футболните отбори е неуместна.
   2. Енергийните апетити не са евросъюзни, а щатски – съответно компаниите, които могат да спечелят не са Шел или БП, не са и Газпром или Роснефт, Лукойл и т.н., а са щатските Шеврон и Ексон. Далаверата им е изместване на Русия от европейския пазар (износ на втечнен щатски газ за Европа), директен добив на шистов газ в Украйна, вреждане на евро-хранилката на „приятелски“ износители на газ като Катар и т.н.
   3. Всъщност интересите на правителството във Вашингтон и на кукловодите му (освен да осигурят далавера за енергийните им компании), са много по-глобални: военно-стратегически, геополитически, общоикономически, в т.ч. и чисто финансови.

   • Горките компании, живи да ги оплачеш. По какъв начин тази битка касае обикновения работник в която и да е компания, независимо от нейната националност ? Интересите на правителствата и на корпорациите различни ли са при положение, че зад тях стоят едни и същи хора с едни и същи интереси несвързани по никакъв начин с тези на работниците в тях ? Да, правилно нещата са предимно геостратегически и тъй като никоя страна на предлага различна система това никак не променя нещата за 99% от населението независимо кой ще спечели. Хората в Русия са също толкова угнетени от корпоративната глобализация колкото и тези в щатите и всякакво геополитическо разделение не спомага за обединение на работническото движение в глобалната класова борба.

   • Да бе, да! Явно са ти промили мозъка с „интернационални“ и „класови“ комунистически клишета. Един вид – всички трудещи се от работническата класа са братя, навсякъде по света те са равни, навсякъде се борят за едно и също, навсякъде имат едни и същи интереси и нямат никакви противоречия помежду си… А пък разните империалисти-капиталисти – и те са всичките еднакви, всичките обединени и единодушни, всичките равни, еднакво доволни… Те пък се борят срещу трудещите, се за да ги изсмукват, без изобщо да се интересуват кои са тези „трудещи се“ и къде се намират…

    И тази елементарна картинка е всичко, което си в състояние да си представиш? А това, дето една страна взета като цяло може да изсмуква, да изяжда, да УБИВА и АСИМИЛИРА друга страна – о, какви са тези глупости! – според такива като теб, това е абсурд, просто „няма такоз нящу“! Как щели да допуснат немските работници да бъдат експлоатирани техните „трудещи се братя“ от България! Еднакво са бедни и угнетени и българските работници, и немските, и френските. И занзибарските… Еднакво лапат и българските „буржоа“, и немските, и белгийските… Те са сите една дружна компания – всички прегърнати в братска класова прегрдка, където няма никакви спорове, борби и противоречия. А между „трудещите се братя“ по целия свят (работническата класа, демек) – същото нещо! – само мир, любов, сътрудничество, единомислие и разбирателство!

    Ех, де да беше така!… Да беше така, песен да пеем – значи сме на една крачка от свободата!… Но НЕ Е ТАКА, уви. Всъщност, страните са раздирани от противоречия. И няма как това положение да бъде поправено чрез профански, елементарни представи. Работниците от различните страни не са еднакво бедни и еднакво експлоатирани. Сред тях изобщо няма никакво сътрудничество и взаимопомощ. „Буржоата“ също имат различни и противоречиви интереси. Едрите капиталисти-империалисти действително не са патриоти на своите страни; но те предпочитат да изсмукват ресурси от там, където това им е най-лесно и най-изгодно. А това е винаги в дадена отделна, конкретна страна. Като нашата, например. А значи, експлоатират се не всички по равно, а някои повече, други – по-малко. Това води до изсмукване на ресурси от една страна в полза на друга. Това води до национално недоверие и противопоставяне, до конкуренция между народи, компании и правителства.

    Ето защо това, което си написал: „Хората в Русия са също толкова угнетени от корпоративната глобализация, колкото и тези в щатите“ е глупаво и невярно. НЕ, НЕ СА „също толкова угнетени“, а МНОГО ПОВЕЧЕ са угнетени. И за съжаление, щатските работници не си и мръдват пръста, за да променят това положение, понеже са ДОВОЛНИ от него. Казвам – за съжаление! Изобщо не е без значение националността на работника и на неговата компания. Бих искал да не е така; но уви, ТАКА Е. Картинката е крайно сложна, а не е такава детска и простичка, каквато ти я е нарисувал чичкото пропагандатор от СБК.

    За съжаление, на въпроса ти „Интересите на правителствата и на корпорациите различни ли са при положение, че зад тях стоят едни и същи хора с едни и същи интереси несвързани по никакъв начин с тези на работниците в тях?“ – длъжен съм да отговоря: ДА, РАЗЛИЧНИ СА. Именно защото не са „едни и същи хора“ – едни и същи са само главните бандити – юдеомасонската върхушка, която управлява света. Но под тях царува принципът „разделяй и владей“. Не съм го измислил аз, този принцип обективно съществува и само един невежа не би си давал сметка, че е масово прилаган. Това е ОСНОВЕН, основополагащ принцип в геополитиката. И това не е така от вчера.

 2. В Украйна НЯМА ВОЙНА, НЯМА И ДА ИМА! ИМА ДЕМАГОГИЯ ЗА ПСИХОЗА! Вече няма съобщения за камикадзета или други такива в Ирак, Афганистан, Сирия, и всички други където са МОРОТВОРЦИТЕ!

 3. АКО РУСКАТА АРМИЯ НАХЛУЕ В Украйна, то НЯМА ДА Е, ЗА ДА АНЕКСИРА (присъедини) Украйна, а за да ПОТУШИ НАРОДНАТА РЕВОЛЮЦИЯ на Украйна. Защто по ПРИМЕРА на Украйна и РУСКИЯТ НАРОД МОЖЕ ДА ВЪСТАНЕ СРЕЩУ Путин. Защото кликата на Путин не се различава съществено то кликата в Киев – все олигархо-главорези! Не се заблуждавайте! Путин струпва войска на границата, ЗА ДА ЗАПАЗИ СЕБЕ СИ ОТ УКРАИНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ!

  • Пълни глупости! Вярно е, че тук не става въпрос за Украйна. Войната не е срещу нея, всъщност войната е срещу Русия. Ако Украйна е детонаторът, то Русия е бомбата, която трябва в крайна сметка да гръмне.

   Само че, цялата работа ти я представяш обърната нагоре с краката. Което доказва, че си поредният агент-провокатор, обслужващ петата колона на Вашингтон. Не веднъж съм те залавял като такъв и в коментарите под статиите на сайта на комунистите. (А, – да не пропусна, че освен всичко, ти се изявяваш и като сектант-сциентолог, съдейки по религиозните ти теории.)

   Всъщност да, точно това е идеята на ЦРУ – първо да се провокира Русия към защита на руските граждани и руските интереси. След това, чрез още по-нагли провокации, да бъде изкуствено заставена да предприеме някакви по-остри действия. После – да бъде подложена на санкции, които да доведат до активизиране на петата колона в Русия, главно в Москва. Тя пък на свой ред да изкара на улицата „демократично и прогресивно мислещите, свободолюбиви граждани“, които са уж „недоволни от диктатора Путин“, защото им е навлякъл „икономически беди“… И така да свалят „диктатора“ чрез майдаунски събития – „Киев №2“, досущ по същия сценарий и чрез същата „цветна“ (соросоидна) революция. А след това – да последва срив на държавността в Русия, нов елцинизъм, разруха и разпадане на страната, нейното стъпкване, разкъсване на части, разграбване от чужди транснационални компании и накрая, окончателно завладяване и икономическо асимилиране. Какъв „чудесен план“, нали?

   Ти го излагаш този план, представен от гледната точка на анти-русистите, с всички съответни изопачавания и манипулативни деформации. А аз го излагам такъв, какъвто всъщност е.

   Обаче имам лоши новини за теб. Тази работа няма да стане в Русия. Народът там не е съставен от 100% продажни мекотели, малоумни, развратени и капризни мухльовци. Мозъчните промивки все още не са видиотили руснаците така, както нас тук. Те са по-големи патриоти и са по-склонни към единство от нас. Те са научени да търпят лишения, когато бъдат нападнати. Те са научени да виждат и да познават ОТ КЪДЕ им идва нападението. Не веднъж то е идвало от ЗАПАД и този път не е по-различен – трудно ще бъдат изненадани. Те вече са имунизирани. Вместо да излязат на улицата и с протести да свалят Путин, те просто ще игнорират петата колона на национал-предателите.

   Московските НПО-та ще се опитат, естествено, да направят нещо – ще изкарат – 50-60 хиляди изманипулирани и платени дебили на площадите… И дотам ще бъде. Украинският сценарий няма да мине. Напротив – реакцията ще е смазваща. Руснаците ще се обединят около Путин. Това ще му даде политически мандат да размаже петата колона и да освободи Русия от колониалното робство. Всички действия против него ще са не от вреда, а от полза за Русия. Бумерангът ще се връща, за да удря с тройна сила този, който го е хвърлил.

   Путин ще работи за промяна на Конституцията, за изхвърляне на долара от ролята му на рез. валута, за национализиране на Центр.банка, за увеличаване на златните запаси, за инвестиции в националната икономика, рязко сваляне на лихвените проценти и цял пакет други радикални икономически реформи. Той вече започна с отделни акции – изолира мръсотията в интернет, укрепи армията и ВПК, спря центробежните националистични течения, поощри раждаемостта, ограничи изтичането на капитали, нарече НПО-тата с истинските им имена (агенти), прокара национална платежна система, защити нападнатите банки… Не ми стига мястото да изредя всичко. Отделно ще го изредя, за който иска. И това всичко – с ограничените му права и възможности на президент!

   Но когато Путин успее, тогава такива като тебе „демократи“ ще се пукнете от яд и ще легнете болни от мъка. Защото тогава нито Брюксел, нито Държ.департамент на САЩ ще имат ресурс да ви плащат за пропаганда. А няма и да има смисъл. Тогава ЕС и САЩ ще издъхват, съсипани от собствената си безумна икономическа политика и от международната изолация, която днес сами си подготвят. (Само прочети някъде какви събития се развиват в момента в Латинска Америка.)

  • И нека да кажа нещо за Путин… Всъщност, Путин е обикновен руски офицер-апаратчик, който е непоправим руски патриот – и в кръвта, и в червата. И явно, това е най-големият му „грях“. Да, той е много опасен за такива като теб с това, че е бил в службите като разузнавач и контра-разузнавач. Понеже е спортист, извънредно интелигентен, въздържател… Че е морален и сдържан, че е волеви човек с железен характер и непоклатима ценностна система, образован и свободно говорещ 3 чужди езика. Трудно е да му бъде простено, че е толкова силен. Трудно е да му се простят такива потресаващи качества. Трудно е, понеже е доказано най-добрият съвременен държавен ръководител. Той не само се справи успешно с титаничната задача – да постави на крака и да укрепи най-голямата страна в света, колонизирана и полуразсипана, намираща се на границата на унищожението, каквато му я завещаха агентът-предател Горби и безродният пияндурник Елцин. Но той си позволи неописуемата дързост (в очите на Вашингтон) да поведе Русия към независимост, към освобождаване от щатската колонизация и към национален просперитет.

   Не Путин създаде олигарсите и приватизира икономиката, не той разсипа страната. Той я ЗАВАРИ такава. Но злобните кучета естествено наричат черното бяло и обвиняват Путин в абсурдни неща, противоположни на истината. С олигарсите Путин не се бори радикално (засега), понеже осъзнава, че няма политически ресурс за такава тежка битка. Но именно той ги постави под контрол и ги настъпа здраво, за да не пречат на Русия – той, а не Елцин, който ги създаде по щатска поръчка. Путин не само остави Православието на мира, но даже помага на Църквата и се вслушва в гласа й (наскоро лично се изповяда и причасти във Валаамския манастир).

   Как да му простят на такъв човек агентурните деструктивни НПО-та? Как да не го плюят продажните медии? Как да не го мразят във Вашингтон? Как да не го поставят в центъра на най-мръсната (личностна при това!) компроматна кампания, как да не го обсипват с фекалии от сутрин до вечер? И колкото повече са неоспоримите му успехи, толкова повече го демонизират и го чернят като „диктатор“, „корупционер“, „лобист на олигарси“, „кагебист“, „тиранин“, даже „луд“ и „съветски фанатик“, и какво ли още не. И ТИ, юдо, подпяваш в този хор. „Браво“, добре си се ориентирал.

   Такива като тебе му приписвате някаква си „клика“, която била стояла зад него. Докато единствената му „клика“ е партия Единая Россия, в която половината членове го мразят. Но нищо, има и много честни патриоти като депутата Евгений Фьодоров – ветеран от Афганистан, които го подкрепят. Те са явно неговата „клика“. А тези, които си мислят, че като са му купили някъде вила или яхта, са си го сложили в джоба – нека да си го мислят; на такива той само им се смее… Путин няма нужда от нищо, даже от пари. Той има огромната Русия, а това е всичко. И слава Богу, че този човек е патриотичен офицер, а не подлец, предател или пияндурник. Иначе би злоупотребил с властта си – което и се очакваше от него, когато Елцин го направи свой наследник. Но каква изненада, о, какъв ужас за вас… – той не злоупотреби, а заработи по СЪВЕСТ! И плодовете му ясно го показват. А вие ни го рисувате според собствените си представи – мръсни хора – мръсни представи – мръсни картинки.

   • Национализма не е икономическа доктрина или идеология, докато класовото разделение в обществото е доказан научен факт който винаги е действал от ранните време на капитализма. Култа към личността доказано не води на никъде. В тая връзка за горе долу сходен период от време Чавес извърши много повече и съществени промени в страната си отколкото Путин, затова и даде основата на разбирането за социализъм на 21-ви век.

   • Е и, какъв е изводът от това? С каква цел го изтъкваш? Национализмът естествено не е ИКОНОМИЧЕСКА доктрина.

    (Впрочем уточнявам отново: тук не говорим за някаква форма на нацизъм, като този псевдо-национализъм, който Вашитгтон възроди, насади и възпита в Украйна. Тук става въпрос за хуманен и ЗАЩИТЕН патриотичен(!) национализъм, възникнал в отговор на външна агресия, какъвто е например БЪЛГАРСКИЯТ национализъм.)

    Но това, дето национализмът „не е идеология“ – много грешиш! Разбира се, че Е идеология. Просто е такава идеология, която, БЕЗ ДА ИЗКЛЮЧВА и без да отрича другите гледни точки върху обществото, в т.ч. и класовата теория, слага УДАРЕНИЕТО на националното разделение на човешкия род, като анализира всички последици, произтичащи от това.

    Бедата на късогледата и ограничена комунистическа идеология не е в това, че поставя класовото разделение на обществото в центъра на вниманието. А в това, че се фиксира върху него до пълно безумие – не забелязва абсолютно нищо друго и отрича всяка друга форма на обществена организация, всички други обществени явления и всички други обществени класификации. И ако случайно надменно си позволи да ги забележи, задължително или ги омаловажава, или с презрение ги отрича, като „изобщо несъществуващи“ или в най-добрия случай „без никакво значение“.

    Това за „култа към личността“ е поредната забележка без никакъв принос към темата. Освен ако не е пропагандно злобно подмятане с намек, че към Путин в Русия имало било уж някакъв си „култ към личността“. Именно вие, комунягите, сте творци на такива култове. Това го изтъквай пред съпартийците си… Към Путин НЯМА „култ“ – има нормално уважение от страна на народа, дължимо на всеки един такъв крайно успешен лидер. Но има и много критики и даже осъждане – ти би трябвало прекрасно да го знаеш. Нима е имало някога нещо подобно по отношение на Сталин или Ленин? Къде тогава има „култ“?

    Що се отнася до Чавес – моите уважения към него; имам фанелка с образа му (и я нося). Но става въпрос за различни страни и различни ситуации. Глупаво е да се сравняват и да се степенуват заслуги в толкова различни области, с различни политически и икономически реформи. Ура за социализма на 21-ви век! Нищо против нямам.

    Докато Путин изобщо не строи социализъм; но това не означава, че не работи за благото на страната си. (Или че отрича социализма по принцип.) Ето ТОВА Е, което вие, комунистите, никога няма да си го набиете в главите. Жалко, че са ви толкова ограничени представите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s