Меркел обеща нови санкции към Русия при фал на украинските избори

Germany_Financial_C_573542aНа пресконференция във Вашингтон Ангела Меркел заяви, че украинците сами трябва да определят бъдещето си. И това те трябва да направят на 25 май, в деня на президентските избори. Според думите на канцлера, ако към тази дата гласуването бъде невъзможно, Западът ще трябва да приложи към Москва нови санкции, предаде Номер 24.

Ситуацията около Украйна се превърна в главна тема във визитата на канцлера на Германия във Вашингтон. Ангела Меркел преди броени минути направи изявление по въпроса на пресконференция.

Ангела Меркел: В момента става дума не за нещо друго, а украинците да могат самостоятелно да решат по какъв път искат да вървят в бъдеще. Затова 25 май е решаваща дата. Ние ще направим всичко, за да гарантираме провеждането на изборите.

Ако в предстоящите дни – 25 май е близко – това не стане възможно, то по-нататъшните санкции ще бъдат неизбежни. Не искаме да вървим по този път, ние предлагаме дипломатическо регулиране. Изборът по какъв път ще тръгнем, в значителна степен се намира в ръцете на Русия. Но сме преизпълнени с решимост и по-нататък да вървим заедно по пътя.
angela_merkel
В ефир на 02 май 2014 г.

Един отговор на “Меркел обеща нови санкции към Русия при фал на украинските избори

  1. Лапнала е Меркел… микрофона на Вашингтон. И резултатът е единствено възможният. Пък и старите немски инстинкти излизат на повърхността, в което няма нищо чудно. Немският фашизъм, дълго потискан и преглъщан, прикриван и премълчаван, започва отново да излиза на повърхността. Засега го прави, като подкрепя малкото си украинско братче.
    Това, че Меркел заема профашистка позиция, предполагам, не учудва никого. Както винаги, спонсорът и вдъхновителят на фашизма е Вашингтон. А дъртото му фашистко куче е отново Германия. Нищо ново. Нови вариации в нови ситуации, но същността си е все тази старата, все едно че не са изминали 78 години. В щатите казват: никога не сменяй печелившия отбор. И наистина, защо трябва да променяш нещо, което винаги досега си е работило добре?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s