Журналистка от CBS изненадана, че в Славянск не обичат американците

scottpelleymainСнимачната група от CBS News е била задържана от опълченците на една от барикадите в Славянск. Журналистката от телевизията Клариса Уърд заяви, че е удивена от анитиамериканските настроения на хората, които я задържали. Според думите й, отношението на местното опълчение към САЩ било в резултат на информационната война в Украйна.

Имаме връзка от Донецк с Клариса Уърд. Картината, която обрисувахте, говори за беззаконието на случващото се там. Навсякъде има незконни барикади, организирани от проруските сепаратисти. На една от тези барикади група от четири човека са спряли Вас и снимачния екип. Какво се случва?

Клариса Уърд: Да, това е така. По пътя към Славянск ни спряха проруски опълченци. Тези хора изглеждаха много нервни и развълнувани. Те ни отведоха встрани и после на друго място. После ни завързаха очите, преди да ни отведат на трето място. Там ни разделиха на мъже и жени. Разпитваха ни. Един от членовете на снимачния екип дори го набиха.

И в това, как тези хора разговаряха помежду си или с нас, най-много ме порази нивото на антиамериканската риторика и дезинформация. Това е пропагандна война. Много от тези хора нееднократно повтаряха: „Защо президент Обама изпраща киевските фашисти да ни убиват?“

Благодаря. Това беше Клариса Уърд, пряко включване от източна Украйна, където ситуацията все повече се изостря.

В ефир на 02 май 2014 г.

2 отговора на “Журналистка от CBS изненадана, че в Славянск не обичат американците

 1. Или тази журналистка е някаква отчаяна идиотка с тотално промит мозък, или просто е поредната пропагандна агентка на щат (на всички щати барабар). И в двата случая заслужава много по-тежки преживявания от тези, които са й се случили.

  Но тя не ми е интересна. Поредната тъпа щатска кучка. Нейното скимтене е напълно естествено.

  Интересно е друго – това, че въпреки мръсотиите и злодеянията на Вашингтон, въстаниците все още не са изгубили човешки облик. Напротив, те са се отнесли с голямо разбиране (което кучката-журналистка естествено, никога няма да осъзнае и да оцени). Били са милостиви: не са убили никого, не са мъчили никого, не са им потрошили техниката и даже са ги пуснали да си ходят. Защото това са всъщност едни добри и честни хора.

  Но те няма да получат благодарност. Няма да бъдат оценени от щатските медии. Въпреки благородството им ще бъдат оплювани и хулени. (Което и виждаме по-горе.) Но ние поне, читателите – надявам се! – не сме всички безмозъчни кретенясали дебили, нали? Ние можем сами да си представим как биха постъпили фашистите от „Десен сектор“ с някой руски журналист, когото те биха пленили. И можем сами да си направим изводите – кой какъв е, кой на кого слугува и кой за какво се бори.

  Но в цялата работа има и един тъничък лъч светлина. Все пак, под една крайно изкривена и манипулатнивна форма, в щатите се просмуква много важният въпрос на въстаниците: „Защо президент Обама изпраща киевските фашисти да ни убиват?“ Нека хората в САЩ да се опитат да им отговорят. Може би не всички ще им отговорят „Защото сте мръсни гадни руски комунета, да пукнете дано“ (типичен отговор на български соросоид). Може би там мнозина все пак ще се замислят, – как се е стигнало дотам да възникне изобщо такъв един въпрос? Дали всичко е плод единствено и само на „руската пропаганда“? Много хора там вече добре познават собственото си правителство. Това ме кара да си мисля, че хората в щатите ще преценят много по-обективно от нашите тъпанари тук, с мозъците промити от соросоидна пропаганда.

  • Попаднах на коментара Ви преди един миг. Прочетох и писанията на журналистката. Напълно съм съгласен с вас. Но в момента зад гърба ми върви Ути Бъчваров и ме залива с американския ден на благодарността, ама как американското посолство осигурило посещение за 20 дни в Америката та направили предаването и т. н. Чак досадно става.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s