Оцелял от ада в Одеса разказва

odessa140502-c45ab2029ca90d83eb7ba9bc01e0ea4bc7c38c48Ужасът в Одеса

Оцелял от зверството в Одеса: „Никога няма да забравя този ужас…“

Редакторът на „Антифашист“ успя да се свърже по телефона с един от оцелелите по чудо в страшния пожар, спретнат от убийците от хунтата в Украйна в сградата на Дома на профсъюзите. 49-годишният Юрий след няколко часа шок благодари на Бога, че е успял да се измъкне жив от този ад.

5aeb625f842def7954ade75763cb1c20.i750x562x543Според думите на Юрий, те, активистите от Куликово поле, в момента на конфликта не били повече от 250 човека. В общия брой влизали около 30 момчета-охрана, останалите били обикновени граждани на Одеса в средна възраст и старци, сред които много жени.

„След боевете на ул. Греческа и на Съборния площад фашистите започнаха настъпление към Куликово поле. Те бяха няколко хиляди. Силите ни не бяха равни, при това ние нямахме никакво оръжие! Бяхме принудени да отстъпим и решихме да се барикадираме в сградата на Дома на профсъюзите, която се намираше наблизо. Какво се случи по-късно и до момента не може да ми го побере ума“, – с треперещ глас разказва Юрий.

546085_originalСпоред думите му, от „Десен сектор“ веднага започнали употреба на травматично и огнестрелно оръжие по тях. „Момчето, което се намираше редом до мене, бе улучено веднага. Нас ни натикаха вътре в сградата и отрязаха всички пътища назад. Аз се оказах в дясното крило на 3-ия етаж, бяхме 10 човека в някаква стая. От Десен сектор започнаха да хвърлят в сградата коктейли Молотов и да стрелят по прозорците. Първият етаж вече гореше, после огънят се покачи нагоре, димът беше по коридорите, не можехме да излезем по никакъв начин…Отваряхме и разбивахме стъклата, но това не можеше да ни спаси: димът от улицата ни вкарваше обратно в сградата. Някои започнаха да скачат от прозорците, долу ги доубиваха. Отдолу крещяха „Слава на Украйна“ и „Смърт на враговете“…Това беше ад! Дойдоха пожарникари, започнаха да гасят 1 етаж…“, – разказва очевидецът.

Юрий трудно помни какво се е случило после. „Около мен всички се задушаваха и молеха за помощ…“, – разказва мъжът.

 

 

555708_2_w_800„Помня, че свалих моя камуфлаж, а другарят ми, който беше редом до мене ми даде някаква спортна фланелка. И ние се хвърлихме на земята в коридора, но се сблъскахме с трупове. Много, много, много трупове, не мога да кажа колко, но бяха много…Нямаше светлина, около нас нещо трещеше, а ние, като зомбита, се добрахме до пожарната стълба на 1-ия етаж. Сам не знам как се случи това. На 1-ия етаж пожарът вече беше потушен. До задния вход видяхме няколко човека от Десен сектор. Те извикаха „Стой!“, но ние отговорихме „Момчета, ние сме наши!“. Те незнайно защо повярваха и тръгнаха по други задачи…Така излязохме на улицата и се смесихме с тълпата, без опознавателни знаци…“, продължи Юрий.

„Ние изгубихме тази битка, защото не бяхме организирани. Но всички загинали от Куликово поле са герои. Те тръгнаха със съзнанието, че отиват на смърт. Това е одеския Хатин…Когато си поех въздух и дойдох на себе си (страшно ме болеше главата и не можех да говоря), набрах номера на моя приятел, който беше в сградата на Дома на профсъюзите някъде на долните етажи…Но някакъв друг глас ми вдигна и ми каза, че приятелят ми е мъртъв…Никога няма да забравя този ужас…“, – завършва Юрий от Одеса.

31827374648096_572449510177945_777099775635697_5738205749625627119_n10304633_737026209680795_7573601001055922175_n1399052368_0160.1000x800ba8ab1b031d2fbf517a5c82f0136833ff807220814e8odessa3_140502-e8bb588fead29bb746e59646006be9a229f258ebpicturepicture_4271088989944_36212picturepicture_9931128589952_53866

8 отговора на “Оцелял от ада в Одеса разказва

 1. Вмитев, ти да не полудя? Украинците искат да се присъединят към ЕС, а Путин не дава. Все едно Македония да иска да се присъедини, както и иска от 2005, а ние или сърбите да кажем- ааааа, не може.
  А като не ходиш да гласуваш, ти купуват гласа. Струва 500 лева, да те светна, че може и да не знаеш.

  • Малко четеш, нещастни човече… Жал и е за теб – чети бе, българин ли си, какъв си? – ЧЕТИ! Не вярвай на официалните медии, търси истината в мрежата! Само там остана малко истина тук-таме, за който я търси, естествено… Не съм казал да не гласуват хората на евро-изборите, а само казах да знаят, че ако гласуват за бесепути и за герберасти, ще станат съучастници в едни масови престъпления срещу човечеството. Защото точно такива съучастници (на Вашингтон) са и техните авторитети…

   Не съм аз лудият, ами този, който хабер си няма от реалното състояние на нещата. Сигурен съм, че не си слущал нито една реч на Путин цялата, нито едно интервю или беседа, нито едно изказване, нито една статия не си му прочел. Нищо не знаеш лично за него. Нищо не знаеш за партията му. Нищо не знаеш изобщо за ситуацията в Русия и за самата Руска федерация. Нямаш представа какво е туй нящо в Русия, дето се нарича НОД (национално освободително движение) – каква е тяхната гледна точка, тяхната борба, техните икономически и политически анализи. Не познаваш политическите партии в Русия, нищо не знаеш изобщо за политическия им и обществен живот там. Освен да „знаеш“ евентуално това, което услужливо ти предлагат под вид на „информация“ соросоидите от петата колона – било медии, било „интелегенти“ и „диседенти“ от „антипутинската опозиция“…Ти явно си поредният заблуден и невеж „кон с капаци“ и се чудя, как не те е срам да си пишеш името. Дано да не е истинско, защото се излагаш – опитваш се да дадеш някаква аналогия, която няма АБСОЛЮТНО нищо общо с действителността.

 2. А тези ултраси не са ли предизвикани от наглостта на „добричкия товарищ Путин“

  • ГОСПОДИН президента Путин няма нищо общо със събитията в Украйна. Докато виж, Вашингтонските управници не само имат много общо… Но именно ТЕ планираха, финансираха и осъществиха чрез своите агенти фашисткия преврат в Киев. При което убиха и десетки невинни хора. Именно ТЕ продължават и днес в същия дух – ръководят киевската хунта в реално време и абсолютно всичко, което става в Украйна, става по техните директни разпореждания.

   В момент, когато дроновете на САЩ кръжат над източна Украйна, щатски наемници отвличат и разстрелват невъоръжени украински граждани, десетки щатски политици от най-различен калибър, в т.ч. държавните им служители начело с шефа на ЦРУ постоянно висят в Киев… Когато в Украйна се наливат десетки милиони щ.долари, НПО-тата и медиите на щатска издръжка заливат народа с пропаганда (не случайно толкова държат на телевизионната кула в Краматорск), когато платени, екипирани и обучени от щатски служби фашистки банди тероризират гражданите, изгарят ги живи, убиват хора и грабят наред (смазаха с БТР старец, разстреляха невинно момиче – мед.сестра…)…

   В ТАКЪВ МОМЕНТ да се говори за някакъв си там „другар Путин“, дето бил имал нещо общо с цялата работа, и уж нещо на някого му бил виновен…

   Това не само е връх на дебилизма и на лоботомираната олигофрения. Това е връх на мерзавщината, на наглостта и на подлостта. Човек, пишещ подобни кретенизми, не може да не е някакъв вид социопат. Такъв е по-лош даже от изнасилвач на деца и от масов убиец. По-отвратителен и по-страшен е даже от библейския Юда.

   Ама защо така остро, ще кажете? Защото няма по-страшно престъпление и по-мерзка подлост от това, за жълти стотинки да разпространяваш лъжи, водещи в крайна сметка до смъртта на огромно количество невинни хора. Днес именно ЛЪЖАТА УБИВА най-масово. А вие, манипулаторите и лъжците, сте съвременните масови убийци.

 3. Къде са „демократите“ от сащ и ес да отговорят на вида демокрация, който се налага на Украйна чрез ултрасите от „Десен сктор“? Къде е нашия поплювко „президент“ да се изкаже „демократично“ по въпроса? Къде е евгени дайнов „професор“ да каже кой е фашист и кой не е?

 4. Не знам защо все още Путин спира като Янукович решаването на проблема.Един път за винаги тези изроди финансирани от запада трябва да бъдат избити.

  • Няма нужда нашия Келнерлиев да се изказва. Той не е президент, а палячо. А и нещата с Украйна, Русия и сатанистите от САЩ са далеч по-сложни! Тук става въпрос ще има ли православие и православни народи въобще, или първо ще ни развратят и после ще ни унищожат. Целта на евреите масони които управляват света е НИЕ ДА СЕ ИЗБИЕМ ПОМЕЖДУ СИ! Това и правят с Украйна и Русия. Те служат на злото. Прочетете за масоните примерно от „Череп и кости“ или „Билдерберг“. Например Слави Бинев от „честната“ партия НФСБ е масон. Антония Първанова от БСП е съпредседател на новия Еврейски парламент в Брюксел, Ивайло Калфин-също и много други. Те всички работят за ложите си ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ. Четете!!!

 5. Е, как ви се харесват украинските „демократи“ и техните „европейски ценности“? Това са хората, защитавани от Меркел, от Еврейокомисията, от Катрин Аштън и от ВСИЧКИ официални лица на Вашингтон. Не искате ли да им цункате дупенцата? Много лесно ще го направите. Само трябва да идете на евроизборите и да гласувате за ГРОБ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s