Sky News: Трагедията в Одеса окончателно разцепи украинското общество

92007-90374-skynews-16-9С трагедията в Одеса сблъсъкът между украинците достигна критичната си точка – така смята политологът Валентин Якушик. В ефира на Sky News той с тъга отбеляза, че украинските средства за масова информация не са изразили никакво състрадание към жертвите, наричайки ги „колорадски бръмбари“. Другата страна в конфликта, според него, все по-гръмко призовава за мъст.

Валентин Якушик, доктор на политическите науки: Бих казал, че вчерашният ден се превърна в повратна точка. Това, което се случи в Одеса, е своеобразно духовно, дори мистично събитие. Повече от 30 човека изгоряха в Дома на профсъюзите. Профсъюзи в Украйна практически не съществуват.

Но този Дом на профсъюзите по същество се превърна в гроб за тези, които украинската преса вчера напълно игнорира до полунощ. Украинската преса и телевизиите често наричаха хората, които се бяха скрили в тази сграда, „колорадски бръмбари“. И едва след полунощ те започнаха да изразяват някакви признаци на състрадание, само заради това, че пострадалите също са хора.

9d63e25ee5da61b828c87d943d5c5f4f1dbd8fbcСега виждам в социалните мрежи, че в интернет гъмжи от призиви за мъст. Хората в интернет, които са против правителството казват, че те са разпознали много от лицата, които са извършили това престъпление. И настояват за мъст. Това е ужасно. Случи се едно истинско и последно разцепване в Украйна между тези, които използват напалм, коктейли „Молотов“, и тези, които казват, че ни е нужно съгласие.

– Чухме от Кремъл, от съветниците на Путин, че те не контролират сепаратистите, проруските демонстранти, въстаниците на територията на Украйна. Какво мислите за това? Хората там действат по собствена инициатива?

Валентин Якушик: Разбирате ли, това е най-лекият път – да се опитаме да търсим някой, който манипулира ситуацията извън граница. Предишната администрация на Янукович заявяваше, че Западът, САЩ и Европа манипулират протестиращите, които щурмуваха сградата на президентската администрация.

092A9D7D-794E-4F10-A972-4E2D37807DFB_mw1024_n_sА сега другата страна, президентът и правителството, казват, че зад всичко стои Русия. Разбира се, винаги има намеса от страна на някои политически сили и спецслужби, това е без съмнение. Но някой забравя, че тук живее цял един народ. Украйна – това е разделено общество, което се нуждае от съгласие, а не от гражданска война.

В момента никой не контролира протестиращите, особено след вчерашните събития. Това ми напомня Северна Ирландия. Хората, които имат сърце и мозък, трябва да се ориентират в ситуацията. Западът трябва най-вече да отвори очите си и да се замисли, как да постигне съгласие, а не победа на едната страна над другата.

Това се отнася и за Русия: моля, започнете преговори около въпроса как да сложите украинците на масата на преговорите и да се започне обсъждане на въпросите за съгласието. И медиите – днес е световне ден на пресата. Украинската преса няма никакви позиции и глас. Трябва да се направи така, че всеки в Украйна, всички политически и културни сили да могат да изказват мнението си. И така да се създаде база за мирно съгласие между хората.

578acc7116f0119543209a1a65ece5a2610_x_large_origin_copyright890x675_5ihH4nnJV0wK0x003xZp890x675_hPa46bIqW3vIZ9BG6534890x675_qxg9Z8K8D1S4nl5DpVsC890x675_TW08iFJ7LzuoUNDhu2Ae854976676022710268676_10203766838753900_3074933190268830627_n1004057749o_933674o_937653sl_1

В ефир на 03 май 2014 г.

2 отговора на “Sky News: Трагедията в Одеса окончателно разцепи украинското общество

 1. Последователи на гьобелс. Една лъжа повторена сто пъти става истина.

 2. Мръсните лицемери са винаги и навсякъде еднакви. Когато ги притиснеш с факти, когато истината за престъпленията им лъсне така, че вече просто няма как да я скриеш, тогава винаги започват едно такова милозливо, жално и сълзливо да мънкат, че е „нужен мир“!… От сорта: „ама моля ви дайте сега да преговаряме“, „ама дайте да ги обсъдим въпросите“, „ама то и те са също хора“, „дайте да се обединим“ и „защо сте такива лоши всичките!“.

  Като че ли не бяха тези медийни кучета, които с пропагандния си вой поощряваха фашистките убийци? Като че ли не бяха техните стопани, които съзнателно искаха и продължават да искат точно такова развитие на събитията? Като че ли тези мазници не вземаха пари от поръчителите си именно за да разпространяват „едната гледна точка“ – тази на лъжата, на омразата и на насилието? Докато заливаха света с омраза към „диктатора Путин“ и „злата варварска Русия“, същевременно виеха срещу всички, осмелили се да ги критикуват и да наричат слугите им фашисти (каквито са), защото уж били си служели с „езика на омразата“!

  Но така е днес. Медиите са платени мерзавци, които наричат черното бяло. Всичко, което днес ни внушава „мейнстрийма“, трябва да бъде възприемано на обратно. А тези, които ни тровят чрез медиите са едни най-обикновени убийци. Вижте кого покровителстват, за да разберете кои са самите те!

  В Сирия те покровителстват и защитават главорезите на Ал-Кайда (и нейните клонове) – а това са индивиди, които убиват наред старци, жени и деца просто ей-така, за кеф, колят ги, режат глави на живи хора и ги пекат на грил, заливат с бензин и изгарят живи хора, хвърлят ги от покривите, влачат ги живи след коли, тровят ги с химически вещества и ги разпъват на кръст! Те са избили вече стотици хиляди невинни хора, но продължават да получават от стопаните си закрила и все по-ново, по-мощно и по-съвременно оръжие.

  Те защитават наркотрафикантите в Афганистан, охраняват им контрабандните пътеки и ги снабдяват с нови, по-продуктивни сортове опиумен мак, за да тровят по този начин младежта в Русия.

  Те възродиха и отгледаха фашистите в Украйна, след което ги защитаваха – а питомците им са индивиди, които изгарят живи невинни граждани, които газят старци с БТР-ите си, стрелят наред по цивилни, арестуват и тихомълком разстрелват стотици и вече даже строят (с парите на спонсорите си) концлагери, за да се разправят с неугодните!
  youtu.be/ppuDMTJI2bg

  Това е то, правителството във Вашингтон! Това са любимите му дечица. Е, не стана ли вече ОЧЕВАДНО, даже и за най-тъпите кретенясали дебили, че във Вашингтон седи правителство на фашисти и даже по-лошо: на сатанисти, на едни антихуманни чудовища? Достатъчно е да си спомним само наглата им зверска конспирация – как на 11.9.2001 взривиха с крилати ракети собствените си небостъргачи и собствения си Пентагон, как избиха невинни граждани от четири граждански самолета, как даже взривиха една сграда без никакъв повод и причина (т.нар.“№7″)? И всичко това им се размина, понеже медиите (за пари естествено) ЛЪЖЕХА като разпрани цигани, заливаха народа с фалшиви репортажи и монтирани клипчета. И досега цял куп продажни подлеци – „експерти“ лъжат американския народ и крият истината. А хората не можеха просто да допуснат такава наглост; затова покорно приеха, че загиналите над 2000 човека са жертва на „терористи“. Да! – само дето терористите бяха… собственото им сатанинско правителство.

  Ето ги и тези лицемери от „Sky News“. И те са същите продажници и лъжци. Прекрасно знаят истината, но до последно я извъртат и ЛЪЖАТ. И докато продължават да ни заливат с пропагандна помия, призовават за мир и за преговори!… Но не са виновни те – вижте пак, чии интереси обслужват.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s