WT: Америка дава над 11 милиона долара на украински медии за „правилно“ отразяване на изборите

First C-130 crew provides humanitarian assistance to BurmaАгенцията за международно развите на САЩ (USAID) (бел.ред. Организацията се подвизава в България под името „Америка за България“) има намерение да увеличи финансовата подкрепа за украинските средства за масова информация, съобщи The Washington Times. Така американската организация иска да постигне „прозрачно отразяване“ на предстоящите президентски избори в страната, твърди изданието.

Американската Агенция за международно развитие (USAID) заяви в петък,     че има намерение да увеличи разходите, за да помогне на „независимите средства за масова информация в Украйна“ в подготовката за отразяване на украинските президентски избори на 25 май, съобщи The Washington Times.

Според изявлението на представители на USAID, те имат намерение да отделят допълнително 1.25 милиона долара специално за подкрепата на украинските средства за масова информация. Организацията вече обеща повече от 10 милиона за „провеждане на прозрачни избори“ в Украйна, отбелязва изданието.

В изявлението си агенцията също твърди, че украинските средства за масова информация „се сблъскват със сериозни трудности и опасности“ във връзка с нарастващото напрежение в страната през последните няколко месеца. Според агенцията, 500 украински журналисти са „били притискани, насилвани, похищавани, а един е убит“.

Допълнителните финансови средства ще бъдат насочени към програма „У-Медиа“ за Украйна. Това е проект „Интернюс“, нестопанска организация за международна подкрепа на средства за масова информация, която се базира в Калифорния и Вашингтон, твърди изданието.

Изявлението на Американската агенция за международно развитие е направено на фона на ръста на напрежението между Русия и киевското временно правителство в източна Украйна, заключава изданието.

3 отговора на “WT: Америка дава над 11 милиона долара на украински медии за „правилно“ отразяване на изборите

  1. Браво! Успяха да ме разсмеят… явно от многото ГМО храни, янките съвсем са изпростели и си мислят че хората ще повярват. Има една поговорка: „Който плаща, той поръчва музиката“. Я се сетете сега какви избори ще има… 🙂

  2. Напълно съм съгласен с теб приятелю. Отвратен съм от това което се случва около нас днес.

  3. Нашите соросоидясали изроди ще се правят, че не разбират какво лошо има в това, дето „нашите съюзници“ се грижат за „честното отразяване“ на събитията в Украйна?… Тези кретени ще пишат нещо от сорта, – много ясно, че по някакъв начин трябва да се противодейства на „путинската пропаганда“. (О, Боже…)

    Понякога имам чувството, че народът ни се състои предимно от малоумни идиоти и лоботомирани олигофрени – от онези с тиковете, дето постоянно им текат лигите. Спомням си една пародия на „Звездни войни“, където Уди Алън играе Дарт Вейдър и възкликва, „Знаех си, че съм заобиколен от задници!“ (I knew I’m surrounded by assholes!) За Бога хора, помогнете ми да се избавя от това чувство! Дано има поне 1-2 наоколо, които да не са продажни соросоидни дебили, и които да са способни трезво и честно да оценяват ситуацията. Вероятно първият такъв е авторът на тази статия. С мен ставаме вече двама. Е, това е някакъв напредък…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s