Тежки боеве в Славянск, двама загинали, шестима ранени

slavv_1500Двама жители на Славянск са загинали при стрелба над барикада на опълченци от страна на украинските силоваци, шестима човека са ранени. Битката в Славянск продължава, чува се артилерийска стрелба. Съобщава се за загинали и ранени и от страна на украинската армия.

В Славянск се възобновиха боевете между опълчението и украинската армия. При обстрел над барикадата на самоотбраната са убити двама жители на Славянск, съобщи РИА Новости.

По предварителна информация, куршум е попаднал в тялото на жена, която излязла на балкона в дома си. А мъж е загинал в автомобила си, когато на излизане от Славянск украинските военни са открили огън от БТР.

Шефът на МВР на Украйна Арсен Аваков потвърди възобновяването на боевете в Славянск, съобщи Интерфакс. Аваков добави, че сред силоваците има убити. Техният брой се уточнява. Броят на ранените е до осем човека. Аваков съобщи, че боят е започнал около 10:45 местно време. Според него, украинските силоваци в Славянск имат пред себе си 800 човека.

„Това не е просто престрелка, това са истински военни действия. На излизане от село Николаевка на семьоновското шосе вече има огън, пострада жилищна сграда. Пуснали са в ход тежката артилерия. В Николаевка са евакуирани училищата и детските градини. Има ранени“, – разказва жителка на Славянск.

Съобщава се, че над телевизионната кула, разположена между Славянск и Краматорск, се въртят два въртолета с десантчици. Кулата се намира под контрола на украинската армия.

„Силовите подразделения се придвижват към вътрешността на града все по-интензивно, опълченците се стараят до последно да не отстъпват, но понякога го правят. Има сериозни боеве в Славянск. По предварителни данни, 12-15 човека са ранени“, – съобщават за Интерфакс представители на опълчението.

Те уточняват, че градът е блокиран за всички видове транспорт, мобилните връзки работят с прекъсване.

5 отговора на “Тежки боеве в Славянск, двама загинали, шестима ранени

  • След първата дума (frallik) и преди точката, има един интервал – изтрийте го, преди да използвате линка. Без въпросния интервал системата за сигурност на този сайт отхвърля целия линк. (Не знам защо, но както и да е – не е толкова важно.)

 1. Ето нещо важно, по темата за убитите хора в Одеса.

  Май там нещата надминават и най-смелите ни допускания. Както изглежда, в цялата работа не е имало нищо случайно. Става въпрос не за пожар, стихийно възникнал от някакви си бутилки със запалителна течност. Които бутилки, майдауните уж ги били хвърлили в сградата спонтанно, в изблик на гняв. О, не… Става въпрос за съвсем друго – за съзнателна операция по унищожаване на невъоръжени граждани. Пожарът е бил само инсценировка. Всъщност преди да запалят сградата, вътре са вилняли професионални убийци, които методично са разстрелвали хората в главите, душили са ги с кабели и др.подръчни средства, трошили са им вратовете, а жените първо са ги изнасилвали… А след това са заливали само главите и раменете на жертвите(!) със запалителна течност и са ги подпалвали, по който начин са ги убивали. След това са ги изгасяли с пожарогасители – конкретно прахови (каквито е имало) – явно е по следите от праха. Вероятно, за да не се опарят самите изверги. И после са тръгвали към следващия кабинет.

  Тоест, нападателите са направили това, което и мюсюлманските орди на Ахмет Ага Баруталнлията са направили в Батак. Вкарали са жертвите в една затворена сграда, обкръжили са ги, запрели са ги там и после спокойно са ги изтребвали. Те хладнокръвно и методично са избивали невинни хора, по особено мъчителен начин и за лично наслаждение. При това изобщо не са бързали. Пожарната служба е извикана нарочно късно, а даже и след извикването, явно е била изкуствено задържана от властите. Никой не се е намесвал. Навън са чакали въоръжени щурмоваци, които са доубивали избягалите. Всичко е било внимателно планирано предварително. Ето анализ на снимките от местопрестъплението:

  rusnod.ru/news/theme4153.html
  rusnod.ru/news/theme4152.html
  (Част 1 и част 2)

  Не мога да не се въздържа да не отбележа, че индивидите – садистични убийци, които са извършили тази акция, са я извършили по команда, изхождаща в крайна сметка от Вашингтон. Целта на Вашингтон явно е да провокира Русия към въоръжена намеса, за да даде повод за въоръжено нападение от страна на НАТО и съответно, за Трета световна война.

  Сами си направете сметката, що за твари могат да направят подобни неща – дали могат да имат нещо общо с човешки същества? Изпълнителите са всъщност тренирани убийци от „Десен сектор“. Видно е по техните опознавателни ленти, много от които по-късно са били намерили захвърлени (или паднали) в сградата. Тези изверги, както вече се изясни, са били тренирани от щатски инструктори във военни лагери в Полша. Там са били обработвани идеологически и психологически. След което на такива като тях им бяха присвоени гордите етикети „борци за свобода и независимост на Украйна“, „борци за демокрация и европейски път на развитие“, „мирно протестираща младеж“ и прочее подли измамни клишета. И бяха пуснати на Майдана, за да правят „мирни протести“ и да „освобождават Украйна от руската диктатура“ и от „властта на тиранина Янукович“.

  Ето такова „светло европейско бъдеще“ я чака Украйна. Тези ще я поведат право натам. Но да не си мислите, че има някакво противоречие? Каквито са „водачите“, точно такава е и обетованата земя, към която водят Украйна. Само дето в рамките на ЕС геноцидът ще е вече „мирен“ и безкръвен. Културно-икономически… Като този, който ни го прилагат в момента на нас, в България. В резултат на който „изчезнаха в небитието“ 3 милиона българи.

 2. Къде са българските „независими“ медии. Що нищо няма за действията на хунтата в Украйна?

  • Питай, питай!… Добро начало!…

   А докато се интересуваш къде са „независимите“ ни медии, предлагам ти едно място, където ще получиш всичката възможна информация, и то максимално обективна, свежа и точна. Ето тук:
   ataka.tv
   и също тук:
   rusnod.ru/news.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s