Мирис на печено човешко

324081_originalНямаме право безучастно да гледаме как фашистите убиват хора където и да е по света

Прогресивното човечество се подготвя да отбележи 9 май – Деня на победата над фашизма, а в Одеса фашистите изгориха живи хора.
Тази сутрин виждам, че руснаците репетират на Червения площад празничния парад, а около Краматорск фашистите газят с БТР-те местните жители. Не знам дали да гледам този парад или да не го гледам, макар че едва ли ще се сдържа…
Пред очите ми все още са изгорените, задушени от дима хора в одеския Дом на профсъюзите. Аз не съм лигла и не ми става лошо при вида на кръв, защото съм плод на развития социализъм, когато момиченцата се възпитаваха да бъдат смели, отговорни, отзивчиви към чуждото бедствие, да бъдат верни последователки на гордия българин Георги Димитров, който натика фашистките изверги в дупката, там, където им е мястото и т.н., и т.н.

Да, не съм лигла и мога да гледам кръв, операции дори съм снимала….,но сериозно ме тревожи мириса на човешко печено месо.
Започва да ми се повдига, когато виждам в Интернет как активисти от „евромайдана“ ровят в Дома на профсъюзите обезобразените и изпепелени хора, които те наричат „негри“. „Ето, намерих нещо!“ – вика един евромайданец и взема от вътрешния джоб на мъртвеца малка иконка с образа на Свети Николай. „Иконка“, – казва разочаровано той и хвърля нещото обратно в пепелта. Но изведнъж се разнася някаква музика, телефонът на мъртвия започва да звъни, явно някой жив търси човека…Тогава активистът се възбужда видимо, започва да рови неистово в джобовете на мъртвеца и най-накрая открива смартфон. А мъртвият вероятно го търси майка му, или жена му, за да разбере какво става там, добре ли е, какво са свършили тези от „Десен сектор“, та толкова много се шуми за Одеса…А може майка му или жена му вече да са обезумели и затова да му звънят, за да разберат наистина ли фашистите изгарят живи хората…
Човекът, който обича да крещи „Слава Украины, героям Слава!“ с лека нерешителност стоеше със смартфона в ръце, май се чудеше дали да отговори или не. В края на краищата реши да не отговаря, но не върна скъпата вещ обратно в джоба на мъртвеца. Реши, че, макар и малко опушена, техниката става. И я взе.

Случилото се в Украйна (имам предвид онези млади и засмяни момичета, които разливаха бензин в бутилки за коктейли „Молотов“ с ясното съзнание, че те ще послужат за огън по живи хора…), а и случващото се във всички държави от постсъветското пространство, може да се характеритизира с една много груба и брутална, но точна дума – дебилизация. След това, което видях в  Украйна, вече съм твърдо убедена, че на „майдана“, а и на българския такъв без да уточнявам географското му разположение, фашистите не са просто фашисти и садисти, а са абсолютни дебили. Та събратята им в Украйна се фотографираха на фона на изгорените от самите тях трупове.
Някой беше казал, че във всеки човек трябва да има поне малко семенце от т.нар. почти мистичен респект пред човещината, а ако го няма, ако този човек бърка по джобовете на мъртвите, при това умрели в мъчителна смърт хора, то същият НЕ Е човек.
Но ето, че една малка по отношение на света страна вече може с гордост да покаже на човечеството, че е създала прослойка на същински дебили.
Същите тези дебили, дали под формата на футболни фенове, дали под ненормалния вид, в който ги видя света (с каски, щитове, маски, дебели палки, пистолети и автомати…) вече тръгнаха, редом с украинските военни, към източна Украйна, за да избухнат там заедно в своето „великолепно аутодафе“, изгаряйки живи злите „колорадски бръмбари“.

„Горете, руснаци!“, – така крещяха в Одеса. Видяхме ги с очите си от многобройните видеофайлове, които се размятаха от потресените мирни хора по целия свят.

Истината е, че бандеровците имаха намерение да превземат Одеса и да ликвидират там цялата налична различност.

Е, това не се състоя. Случи се само „ликвидиране“ чрез живо човекоизгаряне. Но какво ликвидираха там онези със смешните щитове? Дали ликвидираха гнусните руснаци или самите себе си, м?

Ако все още има на този свят хора, които се вълнуват, възбуждат, превъзнасят или се вдъхновяват от приказките за върховенството на една нация над друга, на един етнос над друг, е, сега вече е време всички те да слезнат на земята. Защото времето на безумните приказки свърши! Реалността е прекалено страшна!
Това го казвам на българските побратими на украинските бандеровци, между другото.
Добавих това изречение, защото съм повече от убедена, че в съвременните украински бандеровци част от родните т.нар. националисти вече не преоткриват себе си, вероятно потресени или засрамени от снимките на живите човешки факли…Но продължавам да съм притеснена от факта, че друга част от българските националисти умело се прикриват зад термина, непризнавайки публично, че по същество са си най-обикновени фашисти.
Е, време е дами и господа, другарки и другари, всички да попитаме най-напред себе си следното: що е то национализъм, шовинизъм, патриотизъм… и що е то фашизъм. Ако някой не може да си отговори – да започва да се образова! Веднага! Защото така, както мирно и весело си празнуваме Гергьовден можем всички целокупно да се озовем в поредната, този път българска, човешка пещ…
Толкова с българския национализъм или както и да се нарича и самоопределя той…
Да се върнем към Русия, Путин и Украйна.

Наистина не знам какъв повод си търси Путин, за да разгроми тази сган, както и тези, които ги насъскаха – с местен или международен обхват. Може би Путин чака всички те целокупно да започнат да ядат печено човешко месо?
Не знам вече, може и на това да станем свидетели…
Но тогава „международната общност“ ще изреве, че милите те просто са били гладни…
Или че украинското правителство, чийто лидери умело и заучено се кланят на западните си ментори, просто не са успели да подсигурят храна на бедните фашизоиди, та затова се е наложило те спешно сами да се погрижат за оцеляването си…

Пък какво толкова се е случило, май ще чуем при този сценарий – да се ядат хора, разбира се, че не е хубаво, но от друга страна, на умрелите им е все едно, нали?

Или Западът, барабар с цялата му дясна пасмина там и навсякъде по света, ще кажат, че човекоядството за Украйна не е нещо ново. Та нали онзи грузинец, когото наричат Сталин, някога бил подложил цяла Украйна на „голодомор“?! Мдаа, мустакатият е виновен за всичко, случаващо се сега!

Нищо вече не може да ме изненада, имайки предвид безсолните лъжи, които се разнасят от световните, а и от нашите средства за масова информация по отношение на Русия и СССР. Само си спомнете за „новините“, които срещаме тези седмици по отношение, например, на бившият министър на вътрешнете работи на Украйна Кравченко, който уж два пъти се застрелял сам в главата, за да изпълни неистовото си желание да пукне. Или си спомнете за онзи здравеняк-фашист Сашка Музичко – той пък се застрелял два пъти в сърцето собственоръчно. Така и по отношение на „колорадските бръмбари“ – те сами били изгорили себе си. Нищо не съм измислила – така казаха западните медии.

Наистина не разбирам, защо Русия не защитава хората си в юго-източна Украйна от въоръжените до зъби дебили-изверги. Путин нещо чака. Дано да реши да действа по-скоро. Защото не виждам дори капта основание той да стои на пауза. Та нима Русия няма ядрен щит? Има. Та нима някой въобще ще си позволи да тръгне на война с Русия? На никой няма да му стиска да го направи! Наистина на никой. Никой и не споменава, че се кани да воюва с Русия, апропо. Западът плаши Русия само с някакви си санкции. Но те, както всички знаем, са дъра-бъра и нищо повече. Пука й на Русия за техните санкции! Да, санкциите са лошо нещо, но нима в името на някакви си санкции Путин няма да спре новото аутодафе, което вероятно ще надвисне върху Украйна?!

Апропо, не си спомням за каквито и да са времена, през които руснаците, включително и когато се наричат съветски граждани, да НЕ са били заплашени от западни санкции. Да, тази огромна държава, заедно с целия си народ, през цялото си съществуване са живеели с тежестта на западните или някакви други санкции. От санкциите беше освободена, както всички знаем, само финансовата и политическа върхушка в Русия след идването на демокрацията, която, както отново всички знаем, беше подкупена от Запада. В Русия, а и в целия свят след края на СССР затлъстяха само КАСТРИРАНИТЕ от западните ветеринари плъхове. Е, за тези плъхове са страшни санкциите, за обикновените руснаци те не са каквато и да е изненада, а камо ли трагедия – руснаците и без това цял живот си живеят с някакви санкции на гърба си. Обикновените руснаци в момента си купуват евтините китайски стоки, а пари в западни банки нямат. И какво излиза – заради някакви си тлъсти плъхове  Русия ще изостави Новорусия? Ще я захвърли на бунището, за да гаврят с нея, да я поругават?

Десетки милиони хора чакат само едно – кога Путин, най-накрая, ще издаде заповед.

Той успешно разигра военно-политическите си карти в Крим, но сега…мълчи.
Всички знаем, че Путин не обича да стреля в челото, той харесва периферните маневри или такива в гръб.
хе-хе Сега си спомням, че Медведев, който вероятно е комплексиран, понеже се намира рамо до рамо с Путин, че ще го сметнат за слаб и нерешителен, през 2008 г. взе, че удари в челюстта една друга побесняла хунта – тази в Тбилиси. Тогава един кретен дори започна да дъвче вратовръзката си, помните, нали?!

Мисля, че Путин няма да остане в историята само с триумфа си в Крим. Но сега той трябва да спре гедоцида над руснаците в Новорусия.

Основният аргумент на Путин в тази ситуация е следният: СССР, разбирай Русия, изнесе на плещите си главната тежест по време на войната с фашизма и точно затова Русия няма никакво право – нито морално, нито историческо – безучастно да гледа как фашистите изгарят живи хора в Украйна.

Ако на тези, които някога предаваха държавите си без нито един изстрел към Хитлер, това им харесва, то Русия трябва да каже, че тя е отговорна към хората, които някога освободиха света от нацизма. А украинският напод заплати победата над онзи изрод с протегнатата напред ръка и с безумния поглед с цената на милиони жертви.

Историческата мисия на държавите-победителки над хитлеристката коалиция и Япония, които основаха през 1945 г. международната антифашистка организация – ООН, най-вече се състои в следното: да не допуска (чрез колективни действия) възраждането на нацизма където и да било по света. Именно затова държавите-победителки имат в ООН привилегирован статус на постоянни членове на Съвета за сигурност и право на вето. Други основания, впрочем, за този им статус няма. И ако държавите победителки, като САЩ, Великобритания и Франция са забравили това, то трябва да им се напомни. Ако те не желаят да излезнат от амнезията си, то не може да се направи нищо друго, освен Русия целокупно да им се изплюе в лицето – така, както биха направили участниците в Парада на победата от 24 юни 1945 г.

Уставът на ООН задължава всички народи да не допускат реставрация на фашизма! И това е факт, който трябва да се спазва от ВСИЧКИ! Ако някой от бащите-основатели на ООН не иска да спазва основополагащите принципи на организацията, то това не означава, че отделите държави трябва да направят същото.

Искате да санкционирате?
Моля, санкционирайте…

Все едно слушаме онзи стар аудиозапис на Хитлер, когато той врещи с изхвръквали очи към антифашистите „Прекратете съпротивата!“

И какво му отговори тогава СССР?
Ето така, както СССР някога, трябва да отговори и Русия.
Но не сега, за да не си издаваме плановете, ние, антифишистите, а когато вежливите „зелени човечета“ превземат Киев.

Петя Паликрушева

Реклама

28 отговора на “Мирис на печено човешко

 1. браво Димитре! най после СИ ИЗЯСНИХТЕ НАМЕРЕНИЯТА:
  ГУЛак или ОСВИЕНЦИМ ВИ е МЕЧТА, НО ДИРЕКТНОТО ИЗГАРЯНЕ ОЧЕВАДНО ВИ Е НАСТОЯЩЕТО!

  • ГУЛаг (Главное управление лагерей), а не ГУЛак – вече дадох съвет: преди да пишете по форумите, изкарайте един курс по ограмотяване!

   • От пропаганден трол съвети не щем – каква полза, че си грамотен, като си лъжец?

 2. А на Петя отличен 6. Да сте чули нещо по „независимите“ „български“ медии нещо за събитията в Одеса, освен да повтарят лъжите на „украинското“ правителство.

 3. Ей Димитър, Димитър ти явно си последовател на фашиозите от „десен сектор“. Ти не търпиш друго мнение. Ти направо пращаш в ГУЛаг. По отношение на Facebook и други такива „социални“ мрежи не напразно Турция забрани някои такива. Тези мрежи по интелигентните хора много добре разбират какво представляват. Средства за зомбиране на младите. Но и да ти обяснявам ти ще ме пратиш в ГУЛаг.

  • Никого не съм пращал в ГУЛаг! Чети внимателно, а после коментирай. Но за четене с разбиране все пак е нужен сравнително висок коефициент за интелигентност.

  • Така е, този фашизоид е едновременно и соросоид, и еврейоатлантик – сите прелести у един кюп. Откъдето и да го погледнеш, все негодник. Типичен представител на „красивите и интелигентните“. Жална ни майка, ако такива продължат да определят съдбата на България, както вече 24 години го правят.

 4. Слаб 2, Димитър! Десен сектор изгориха живи хора, а вие коментирате евентуални възможности за проверка. Нима в САЩ не проверяват всички потребители на скайп? Защо тогава прехвърлиха цялата комуникационна система на един мегасървър? За по-добро обслужване на потребителите? Ироничната ви забележка за ГУЛАГ е неуместна. Защо американските заселници избиха 2 милиона индианци? Да се връщаме ли назад в историята?

  • Браво, стигнахме и до индианците!!! От сто кладенеца вода. Факт е все пак, че в страните от Северна Америка и Западна Европа в момента съществува демократичното устройство, към което се стремим и ние. Може би не ВИЕ, петата колона на Кремъл, защото в Русия (СССР) никога не е имало демокрация. След падането на самодържавието идва комунизмът, а после – настоящето уродливо постсъветстко управление на Путин плюс олигархия, която се обогатява неимоверно от природните богатства на страната благодарение само на това, че е лоялна към бащицата. Народът си остава в същата безпросветна бедност, в която съществуваше (не живееше) и във времената на развития социализъм. Някаква степен на цивилизованост можем да открием единствено в двете столици и в някои от по-големите градове (но не във всички). Но дори и там си остава царството на комуналките, които са някакъв абсурд, някакви антижилища. Що се отнася до структурата на икономиката, Русия си е една страна от Третия свят – основният износ на страната, който формира и голям процент от БВП са суровини – петрол и газ. Или сте чули да изнасят високи технологии, автомобили или нещо подобно? Най-високата технология за масов износ май че е АК47. А пък вие продължавайте да си бъбрите за индианците. Цивилизационният избор на по-голямата част от българския народ е свързан с ЕС и НАТО. Евроскептичните партии като Атака печелят по около 10% на всички избори. Всички останали гласуват за партии, ориентирани към Европа (независимо дали става дума за ПЕС или за ЕНП). Сега Атака е решила да се понесе върху русофилската вълна и това може би е последният шанс на Волен Болен. Халал да му е!

   • Абе ти не разбра ли, че никой не се връзва на пропагандните ти боклуци? Бълваш само едни голи твърдения, абсолютно дебилни и противоречащи и на всяка логика, и на всички възможни факти… и по този начин тотално компрометираш поръчителите си и техните идеи.

    Ние тук не сме идиоти, предай го на шефовете си – ние четем, мислим и знаем. Никой вече даже не ти чете глупостите. Само поглежда и автоматично ти забива червения палец. Достатъчно е това, че вече се доказа за пореден, навярно хиляден път като фашист (т.е. убиец) и соросоид (пропаганден изрод). Ти си жива демонстрация на вредоносни идеи и лъжлива пропаганда. Само учиш хората да я разпознават по-лесно. Ако изобщо прочетат коментара ти.

    То е ясно, разбира се, че тролът не може да миряса. Нали му плащат да дразни хората? Но се замислям, дали накрая стопаните ти няма да те намерят и да ти счупят пръстите. ПОВТАРЯМ, ЗАЩОТО СИ ДЕБИЛ – НЕ АЗ, а СТОПАНИТЕ ТИ – понеже те са ми ясни и знам, че те не са хора, а чудовища. Те не биха се поколебали да ти строшат пръстчетата. Защото ти реално, въпреки, че им хабиш парите, не допринасяш с нищо за пропагандата им, а само ги излагаш и ги компрометираш.

    Хайде направи услуга, ако обичаш и на тях, и на нас: иди си намери някаква друга, по-честна и по-доходна работа!…

   • Аз нямам „стопани“. Но тъй като ти и хората като теб имате, си мислите, че при всички е така. Не, аз изразявам свободно мнението си без да чакам някой да ми пошушне поредната директива. Но вие така сте свикнали още от времето на развития социализъм.

   • Лъжльо, колко си сладък… Почти ти се хванахме. Иначе няма нито една дума вярна в бълвочите дето ги нижеш; ама за туй – сигурно ще да си прав, няма как – сигурно, о, да… Честен и безкористен борец за истината – фашист и соросоид. Аха, да, да… (Тук всички гледаме умно и кимаме.)

   • Едно изказване, пълно с аргументи! Ще си вземете десетте процента, не се безпокой. Русофилската реторика ще ви помогне този път. Може да вкарате един евродепутат в омразния ви Европейски парламент. Мислете какъв коз ще извадите на следващите избори защото дотогава кризата в Украйна ще е приключила.

   • Ти не се бой от това какво ще направим ние в еврейопарламента… Ще саботираме де що има „еврейопейска ценност“ – простичко и ясно. Ти по-добре се бой от това, което ще направим един ден с вас, соросоидите – тук, в нашата страна! Ще ви ударим със закон; но не репресивен – о, не – а само с един такъв, дето да ви сочи с пръст даже и в нужника, за да не можете никъде да се скриете в позора си. Тогава кой ще ти плаща тридесетте сребърника, соросоиден продажнико? Когато самите думи НПО, „мозъчен тръст“ и „тинк-танк“ ще станат нови форми на рафинирана псувня? Трепери, нищожно предателче. Ние патриотите сме страшни за вас тук, в България. Защото за вас няма нищо по-страшно от Истината. А ние рано или късно ще я донесем до хората. Даже и до тези, с най-промитите от вашата пропаганда мозъци.

   • „Ти не се бой от това какво ще направим ние в еврейопарламента… Ще саботираме де що има „еврейопейска ценност““ – И антисемитизъм! Ето кой е фашистът!

   • Лъжецо долен, антисемитизмът е съвременна „евреопейска ценност“ – знаеш ли защо? Защото твоите еврейо-атлантически началници са подели очевадна война срещу арабите по цял свят. А арабите са именно СЕМИТИ. (Некадърнико, как се излагаш, просто не е истина.)

    Но ако говорим за омразата конкретно срещу евреите (ДРУГИТЕ семити) – съдейки по това, че в Украйна Брюксел покровителства фашисти, мразещи евреите, то явно и антисемитизмът е станал „евреопейска ценност“. Срещу нея трябва да се борим, и ти обещавам, че ще го правим до дупка.

    Ако пък имаш пред вид самия ми каламбур с думата „евреопейска“ – той просто показва осъждане не на еврейския народ, а на ционизма и на юдейското масонство. Които, за огромно съжаление, имат еврейски произход. Какво да се прави? И Коза Ностра процъфтява сред италианците, тоест, има италиански произход. Но това не прави всички италианци лоши или мафиоти. Напротив, много са ми даже симпатични. Просто истината си е факт…
    Така също и евреите – нищо против тях нямам, но ционистите и юдео-масоните да ме извиняват много.

    Просто е по-лесно да се направи каламбур с „еврейо-пейски“, отколкото „ционио-пейски“ – разбираш нали, не се връзва. Но умните хора ме разбират много добре какво имам предвид. Ти не бери грижа. И не търси под вола теле – те хората виждат, че си долен фашист и нацист. Излишно е се дърпаш и да плюеш по другите. Това няма да те отърве.

 5. Петя, използвам случая за пореден път да протестирам против нелогичните и според мен, не само необосновани, но и злонамерени опити да бъде поставен знак на равенство между понятията „национализъм“ и „нацизъм“. В статията е написано:
  „Е, време е дами и господа, другарки и другари, всички да попитаме най-напред себе си следното: що е то национализъм, шовинизъм, патриотизъм… и що е то фашизъм. Ако някой не може да си отговори – да започва да се образова! Веднага!“

  Не мога да не се съглася. Вярвам, че не сте от хората, които се занимават с лъжи и манипулации и би трябвало прекрасно да виждате разликата между „национализъм, шовинизъм, патриотизъм, фашизъм“ и бих добавил, нацизъм и расизъм.
  Тези понятия не са взаимозаменяеми. Нещо повече, те често се тълкуват различно от различни сили и в различни ситуации.

  Нека да дадем веднъж за винаги ясни определения на тези понятия, като ги уточним допълнително – как се използват за самоидентификация от политическите сили в нашата страна. И какъв смисъл влагат в тях политическите сили в чужбина. Само така ще е ясно, за кого всъщност говорим – как се самоопределя той и като го наричаме по определен начин – като какъв го определяме ние?

  Не веднъж на този сайт съм уточнявал какво представлява национализмът на българските партии като „Атака“ (в момента неоспорим националистичен лидер), ВМРО, Нова Зора, и някои други, често псевдо- и квази-националистически сили.
  Наблюдават се различни вариации и особености в България по отношение на „ляво-дясна“ ориентация, на шовинистични и ксенофобски примеси, на отношение към т.нар. малцинства, на антиевросъюзна, антиблокова и др.под. антиглобалистична ориентация… Но НИТО ЕДНА от националистичните сили в България НЕ може даже бегло да се сравни с фашистките сили като тези, вилнеещи в момента в Украйна и в някои прибалтийски страни. От всички български национално ориентирани партии, специално партия „Атака“ е категорично лява (а не „дясна“ или не дай си Боже, „крайно-дясна“ – каква глупост), патриотична, не-шовинистична, не-расистка, не-агресивна, умерено ксенофобска – единствено в ЗАЩИТЕН СМИСЪЛ, ярко анти-глобалискта и анти-натовска, анти-евросъюзна, антимонополистична, работеща не за разделение, а за интеграция на етносите и т.н. и пр. Всико това повтарям, при тях е в чисто и единствено ЗАЩИТЕН модус, с уважение и грижа към всички български граждани.

  Няма да се уморя да го повтарям и ще настоявам за коректност при използването на тези термини. Всеки може да има каквито си иска политически ВЯРВАНИЯ и предпочитания. Но няма право при това да изказва мнението си така, че да манипулира хората и да злоупотребява с фактите, като изкривява истината.

  Нека да говорим с факти и така да обсъждаме тези въпроси.

 6. Демократичният свят прави безброй отстъпки на Хитлер, спретна му Мюнхенската конференция и му даде Судетите. Всички знаем какво последва. Нека се поучим от историята!

  • Точно това прави светът и сега. До безкрайност отстъпва на Вашингтон. И търпи, и търпи… Докога?…
   Не мога да не се съглася с теб, че трябва да се учим от историята. Въпреки, че ти като подлец и фашист имаш предвид, разбира се, нещо съвсем друго.

  • НЕКА УТОЧНИМ ИСТОРИЯТА:“демократичния“ свят ПРАВИ на Хитлер БЗБРОЙ ОТСТЪПКИ, ИЛИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ПОДКРЕПА? ТОЧНО КАКТО СЕГА:
   ПОДКРЕПАТА НА НЕГОВИТЕ НАСЛЕДНИЦИ В УКРАЙНА!

 7. Ужас! Ето цялата тази статия е пропита с омраза и фашизъм. Какво всъщност се случва в Украйна (не разбрах какво е това понятие Новорусия, но тенденцията ми е пределно ясна). Украинското правителство и украинската армия провеждат военна операция за запазването на териториалната цялост на своята страна. Провеждат я срещу въоръжени сепаратисти, финансирани и въоръжени от Кремъл (от една чужда и враждебно настроена страна). Такава би била реакцията на всяко едно правителство по света. Целостта на Украйна е гарантирана от Будапещенския меморандум от 1994 г., според който три държави членки на Съвета за сигурност към ООН: САЩ, Великобритания и Русия са гаранти за независимостта и териториалната цялост на Украйна. Русия флагрантно нарушава този меморандум, по който самата тя е страна и гарант, анексирайки Крим (нарушавайки териториалната цялост на Украйна). Използвайки проруските сепаратисти, Русия се опитва да разшири анексията си, включвайки в нея цяла Източна Украйна и това е просто очевадно. И целият демократичен свят нарича това с истинското му име – агресия, само петата колона в България ръмжи и се зъби, обвинявайки САЩ, ЦРУ и кого ли още не. Нима американско знаме се развя над Крим? Нима жителите на полуострова получиха американски паспорти? Съветът за сигурност към ООН е създаден, за да защитава съществуващите държавни граници и е в правото си да санкционира Русия. За съжаление Русия и Китай заемат ключови позиции в този Съвет. В такъв случай санкциите могат да дойдат от ЕС, НАТО, САЩ – от целия демократичен свят. Осъзнавам, че тези санкции ще се отразят зле и на самия Европейски съюз. Да, но нека дадем приоритет на принципите, на демократичните принципи, на правовия ред, на върховенството на закона и да спрем имперските амбиции на Путин докато все още можем.

  • Будапещският меморандум е грубо погазен именно от киевската хунта.
   Ето какво казва Мин.на Външ.работи на РФ по въпроса:
   mid.ru/brp_4.nsf/0/E2C2FECC50FBD22944257CAD0047429D
   Който не е неграмотен дебил, да си направи труда да го прочете и ще разбере, че коментарът на „Димитър“ е поредното пропагандно пелтечене, което няма нищо общо с никаква логика и с никаква истина.

   В Киев няма правителство. Има незаконна превратаджийска фашистка хунта. Няма как тази хунта да бъде сравнявана с което и да било „правителство по света“. Украинската армия няма конституционно право да се намесва при потушаване на народни вълнения и няма право да извършва наказателни операции. Хунтата пък няма никакво законно право да върши изобщо каквото и да е. В това число да се опитва да „запазва целостта“ на Украйна. Впрочем нейните действия показват, че тя отчаяно работи и прави всичко възможно именно за да доведе страната до бунтове и до разпад.

   Русия не само не е чужда и враждебна страна за Украйна, но е единствената приятелска страна, с единствения братски народ (всъщност, това е един и същ народ), осигуряваща единствените взаимоизгодни икономически връзки, която единствена се грижи за мира и благоденствието в Украйна. Докато тези, които се представят за „благодетели“ на Украйна, са вълци в овчи кожи, които се стремят да я разкъсат и унищожат.

   Новорусия е наистина ново понятие. Но Малорусия съществува, щеш не щеш, това е географска област на разпространение на етнически руснаци. Тя, заедно с Белорусия и днешна Русия, създава Голяма Русия, или просто Русия – територията, обитавана от всички руси. Просто и ясно. В Украйна няма въоръжени сепаратисти, а има въстаници, излезли на протест срещу фашистката самозвана хунта. Те са въоръжени единствено с цел самозащита и всичко, което вършат е единствено в отговор на насилието, на което са подложени – на принудата, тормоза и терора на фашистките банди. Тези хора никога не са нападнали никого първи и не са проявили жестокост към никого. Те просто защитават себе си, домовете си, семействата си, езика си и правото си на самоопределение.

   „Целият цивилизован свят“ в случая явно означава „Империалистичната англосаксонска агресивна банда, доминирана от Империята на злото – САЩ“. Или „Бандата бесни кучета на световния диктатор – Вашингтон“, или нещо от сорта. Слава Богу, по-голямата част от света няма нищо общо с тази агресивна грабителска мафия.

   Русия не е никакъв агресор в Крим. Това, че хората там получават руски паспорти е следствие от техния свободен, законен избор; и от фашистките провокации, които именно ги принудиха (насила) да направят въпросния избор. Но, както винаги, провокаторът и агресорът обвинява невинните в провокации и агресия. Това е идеологическа пропагандна подлост, типична за Вашингтон и за неговите платени помияри.

   Няма нито едно доказателство за каквато и да било, още по-малко „провокационна“ намеса, на нито един руски гражданин, в която и да било точка на Украйна. Нещо повече, присъединяването на области от Украйна противоречи на основните геополитически цели на Русия. Тя предпочита не разширение (икономически Украйна и сега си е част от руската икономика), а предпочита неутрална зона, чиста от НАТО и всякакви техни въоръжения. Именно Русия е тази, която иска мир в Украйна и запазването на страната цяла. А именно Вашингтон иска война (и вътрешна в Украйна, и външна – с Русия) и цели разкъсването на страната. И методично работи за това. Ето това е наистина ОЧЕВАДНО.

   Именно Вашингтон върши системно провокации, като за целта организира зверства и тика марионетките си в Киев към военни наказателни операции. Руснаците трябва да бъдат защитавани от тези, които ги убиват, унижават и потискат. Те са постояно тормозени и провокирани от фашистката хунта, окупирала незаконно властта в Киев. Някои фашизоидни дебили май си мислят, че ние сме ненормалните. Но много грешат.

   Съветът за сигурност към ООН е създаден не за да „защитава съществуващите държавни граници“, а да осигури това, което е в заглавието му – сигурност и естествено, мир. Интересно защо обаче същият съвет не направи това в Югославия (нито в Босна, нито в Косово), а в Либия например, даде мандат за агресия, която доведе до кръв, терор и разруха на една процъфтяваща страна. Либия в момента е пред разпадане. Ако в Съв.за сиг. на ООН не членуваха Русия и Китай, които май са единствените миролюбиви сили там, досега този съвет да е потопил света в кървави войни, защото Вашингтон и бандата му се стремят да го използват като инструмент за легитимиране на техните агресии. Съветът за сигурност няма никакво право да санкционира Русия, защото той не е световно правителство или върховен световен съдебен орган. Именно по тази причина (слава Богу), всяка страна в него има право на вето.

   ЕС, НАТО и САЩ не са „демократичен свят“, а свят на тиранията, диктатурата, корпоративната експлоатация, колониализма, агресията и мракобесието. Те са творците на Новия световен ред – на Новия свръх-фашизъм. Ето кои са всъщност те!

   Именно Руската федерация с нейния президент Владимир Владимирович Путин е в момента единственият гарант за мир по света, неуморен и последователен борец за спазване на нормите на международното право еднакво от всички страни, против лицемерния вашингтонски двоен аршин. Това се и видя в Сирия, която е подложена на агресия от САЩ и съюзниците им. Единствено поради намесата на РФ (и Китай) тя все още не е превърната в кървава руина. Ако бъде оставена на мира, скоро в Сирия ще има мир и свободни, демократични избори. Това е поредната победа за мира и победа за миротворна Русия. И поредното основание Русия да бъде клеветена и нападана от тези, на които пречи.

   Единствено РФ прилага правов ред, върховенство на закона и истински демократични принципи – както вътре в страната, така и в международните си отношения. РФ не проявява никакви имперски амбиции, а единствено желание за независима, суверенна и самостоятелна политика. Явно, това е достатъчно основание да бъде клеветена и мразена във Вашингтон. Санкциите срещу нея представляват истеричен опит за нейното злонамерено и несправедливо злепоставяне на международната сцена. Но те ще ударят (заслужено) своите инициатори. И противно на очакванията им, няма да навредят на Русия, а още повече ще я консолидират и ще я укрепят.

   Накратко, горният коментар на уеб-тролът „Димитър“ представлява набор от най-нагли и елементарни пропагандни лъжи, впрочем, доста лесно оборими. Всичко написано от него е точно ОБРАТНО на истината. Черното е наречено бяло, а бялото – черно. И всичко това е с явно злонамерена цел, с очевидно презрение към интелигентността на читателя и с неприкрита омраза към парламента и правителството на Русия (законната власт там). Правете си добре изводите!

   • И всеки, който не е съгласен с пламенната защита на РФ, изложена по-горе от господин Митев, да си стяга багажа и право в най-демократичния ГУЛаг. Порадвайте се на това: „Руският парламент прие нов законопроект, който може да принуди западните технологични компании да спрат да работят, ако не могат да съхраняват данните в рамките на страната. Законодателството ще изисква от гиганти като Facebook, Google и Microsoft да съхраняват данните на руски потребители в страната, за да могат законно да бъдат проверявани.“ Демокрация в действие, господин Митев.

   • Поредната ти пропагандна фъшкия. Това не е нито „демокрация“, нито „антидемокрация“. Тези мерки са в съвсем друга област – областта на националната сигурност и защитата на безопасността на гражданите на РФ. Естествено е всяка държава да защитава както своите технологии, така и информационните си масиви, и естествено, личните данни на своите граждани.

    Както винаги, РФ не би приела подобен закон, ако не е била принудена да го направи като ответна мярка против известни и доказани злоупотреби. Никой не приема ограничителни мерки просто ей-така, „тирания да става“. Естествено, това е внушението на дебилните тролове от петата колона (като теб). Но умните хора виждат ясно: всяко действие предизвиква противодействие. И винаги РФ е действала по този начин. Винаги защитно, в отговор на определена външна заплаха, и даже винаги с известно закъснение, и винаги по-умерено, отколкото го прави техният геополитически враг – тираничният режим във Вашингтон.

    Ако в Русия има някакъв закон, за който Вашингтон истерично крещи, че е „недемократичен“, то това е най-вероятно закон, който ограничава възможността на Вашингтон да граби, краде информация, да манипулира и да лъже, да върши саботажи или по някакъв друг начин да вреди на Русия. (Тук ще пропусна този път да разнищя тираничните и антиконституционни практики на самия вашингтонски режим в собствената му страна – репресиите, насилието, беззаконието, произвола, масовия шпионаж и гьотере престъпленията, които върши тамошната власт.)

    И винаги в самите САЩ има някакъв аналогичен закон, който (в смекчен вариант) просто е преписан от руските парламентаристи. Като щатският вариант е именно този, който е много по-рестриктивен и по-недемократичен; но за това там „тактично“ си мълчат. Това е общото правило и то на 100% е в сила и в този случай.

    Накратко – става въпрос за някаква пиклива статийка писана от русомразци (т.е.пропаганден боклук), давана за пример от други русомразци.

    Информационна стойност – нула цяло, нула нула. Извод? – Нула. Кръгла нула. Като теб самия.

   • Както винаги – мнение от последна инстанция! Що не вървиш да помагаш на шефа си да биете хора по баровете и по летищата? Повече ви отива отколкото да бистрите световната политика.

   • Не си ти който ще отсъди. Виж си рейтинга и се закопай в земята… Но то, куче срама има ли, па и ти – съвест?… Световната политика ние не я „бистрим“, ние я ЗНАЕМ. Просто някои хора тук сме длъжни да защитаваме умовете на неукрепналия читател от пропагандата на неофашисти, еврейоатлантически марионетки, соросоиди и прочее лъжливи уеб-тролове като теб.

   • Рейтинга си го виждам на всички избори, на които проевропейските партии (леви и десни) печелят смазващо мнозинство спрямо Атака, която стига едва до десетте процента. И те са ви много. И защо, ако смея да попитам, участвате в изборите за Европейски парламент? Нали ненавиждате ЕС – какви ще ги дирите там?

   • Още не е вечер, както казват омразните ти комуняги. Пилците се броят на есен. Широк е пътят към ада, а крив и тесен е към Царството Божие. Така или иначе, ако не на този свят, то в другия със сигурност ще дочакаш своята справедливост; заедно с продажниците, предателите (юдите), лъжците, убийците и прочее подобни нещастници. Точно там е мястото и на твоите б(д)есни национални предатели и бандити, с многото проценти.

    А пък ти, като не ти харесва в този сайт, може да си обираш крушите и да се изнасяш на подскоци там, където ти е мястото: под статиите в соросоидната пропагандна фекалия vesti.bg . А щом са те пратили да се подвизаваш тук, нищожество – ще търпиш и ще се излагаш. Нали за това ти плащат?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s