Лавров: Случилото се на 2 май в Одеса е чистокръвен фашизъм

Лавров 111Москва няма да позволи да се скрие от обществеността разследването на трагедията в Одеса, Москва „ще се добере до истината“. Това заяви Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

Москва детайлно ще разследва трагедията в Одеса и ще огласи всички данни. Това, както съобщи Интерфакс, заяви Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

„За да може нито един детайл да не остане неразследван и неогласен“, – отбеляза Лавров в МВнР, където положи цветя на мемориалните плочи с имената на загиналите във Втората световна война сътрудници на министерството на външните работи и външната търговия.

Според Лавров, всички свидетелства на очевидци показват, че мащабите на трагедията се премълчават. „Няма да позволим разследването да се скрие от обществеността“, – каза шефът на руското външно министерство. „Това, което се случи в Одеса на 2 май е чистокръвен фашизъм“, – подчерта той.

Лавров също отбеляза, че Денят на Победата за руснаците е свят празник, а чувството на благодарност към тези, които победиха фашизма, се допълва и със стремежа да не се допусне разпространението на нацизма в Европа и в света. Както отбеляза министърът, много години европейските държави си затварят очите около разпространението на фашистката идеология, а в редица държави постоянно се провеждат маршове с лозунги, възпяващи войниците на СС.

По официални данни, спасените от сградата на профсъюзите в Одеса са 120 човека. Независимо от всичи усилия на пожарникарите, 46 човека загинаха, а повече от 200 постраха в трагичните часове на 2 май. Украинските средства за масова информация съобщават, че броят на жертвите може би е значително по-голям, но настоящата власт в Киев се страхува да признае това.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s