Славянск днес (фоторепортаж)

Ситуация в СлавянскеБоец от самоотбраната на барикадата до ж.п. пелеза в село Андреевка.

 

 

 

 

 

 

 

Ситуация в Славянске

 

Гражданска панихида на загиналите по време на сблъсъците на 5-ти май 2014 г.

 

 

 

 

 

Ситуация в Славянске

Роднини на загиналите по време на сблъсъците на 5-ти май по време на панахидата.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ситуация в Славянске

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ситуация в Славянске

 

Бойци от самоотбраната на барикадата до ж.п. прелеза в село Андреевка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ситуация в Славянске

 

Осколка от минометен снаряд на барикадата до ж.п. прелеза в село Андреевка.

 

 

 

 

 

 

Ситуация в Славянске

 

След панихидата за загиналите по време на сблъсъците на 5-ти май.

 

 

 

 

 
Ситуация в СлавянскеСитуация в Славянске

Подготовка за повеждане на референдум в един от избирателните участъци.

 

 

 

 

 

Ситуация в СлавянскеЖена с дете по улиците на града.

11 отговора на “Славянск днес (фоторепортаж)

 1. НЯМА ТУРЦИ! ИМА ПОТУРЧЕНИ И ИСЛЯМИЗИРАНИ!
  ТЕ ДАЖЕ НЕ СА С ИСТИНСКО ДНК, ЗАЩОТО ПРОИЗХОЖДАТ ОТ НЯКАКВО ПЛЕМЕ. ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВА В МАЛА АЗИЯ, сегашната „турция“ Е БИЛА:
  БОЛГРия ДАГ! МНОГО ГИ Е СТРАХ ОТ РЕФЕРЕНДУМИТЕ
  ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ ПОИСКА И ЗА ЕС И НАТО?

 2. И какво сега – въоръжени до зъби „бойци“, които „не“ целят разпокъсване на Украйна? Кое правителство по света не би предприело действия срещу такива хора? Цвилят сега нашите русофили. А как бихте реагирали ако населението в Кърджалийска област например реши, че принадлежи към Турция и вдигне АК47, искайки референдум за присъединяване към Турция. Или пък от Разградско да речем? В тези райони турците са мнозинство, както руснаците в някои области от Украйна. Така могат да решат да действат и унгарците в Сърбия и Румъния, румънците в Молдова… Ето защо има установени граници, има международен правов ред и никой няма право да преначертава тези граници по свое усмотрение. Крим е станал руски по времето на Екатерина Велика, преди това е бил турски, бил е населен предимно с татари. Татарите и сега живеят там, завръщайки се след преселенията на Сталин. Ами ако татарите пък решат, че искат да се присъединят към Турция, да върнат статуквото отпреди Екатерина? Защо ли пък германците не си поискат обратно Източна Прусия с такива прекрасни немски градове като Данциг, Кьонинсберг и Бреслау? Че те са си немски от памтивека. Каква дандания може да настане в Европа. Крим е само първата стъпка. Раз-два.

  • „Въоръжени до зъби“? Колко си отчайващо тъп… Сещам се за снимките на нашите народни въстаници – хайдути, четници, от преди Освобождението… Те всички са „въоръжени до зъби“ (по тогавашните мерки).

   Никое тиранично правителство естествено няма да ги търпи такива. Естествено. Нито пък тираничната Османска империя е търпяла нашите въстаници. Точно по същия начин е изпратила за борба с тях първо не редовната армия, за да не си цапа ръцете… Изпратила е башибозук, за да коли наред и да изгаря до основи. Едни и същи методи, една и съща логика.

   Но какво ли ти се чудя? По него време (преди Освобождението) ти, какъвто си хаджи-пенчович, гарантирано би взел страната на турците и точно по същия начин би оплювал нашите въстаници. Няма как да не си на страната на тираните, защото си едно подло животинче, което винаги защитава страната на Злото, Тиранията, Мрака и несправедливостта. Където и да е, и в каквато и форма да се проявяват. Достатъчно е да напомня (за пореден път), че си по убеждения фашист, наследник на фашист и неприкрит евреоатлантически соросоид.

   Населението в Кърджалийско е българско. Българите сме автохтонният народ тук, ние сме наследниците на тази земя, която ни принадлежи по право. И то не от 681 година, каквато е масовата псевдоисторическа лъжа, а още от незапомнени времена. Защото българският род изобщо не е това, което ни карат да вярваме – някаква си славяно-монголска смес. Всъщност не ние произхождаме от славяните, а славяните – от нас.

   Турция няма нито историческо, нито каквото и да било право да претендира за нашата земя. Ето защо Кърджалийско няма НИЩО ОБЩО с Източна Украйна. Тази вопиюща некомпетентност, която демонстрираш, говори или за политическо малоумие, или за съзнателна манипулация. По-скоро е второто. Какво да очаквам от един трол-провокатор, агент на пропагандната антибългарска пета колона? Отдавна си се доказал като такъв.

   Впрочем, истината е обратната. Тъй като границите в Европа не са установени справедливо – съобразно историческата справедливост, те могат да бъдат преразглеждани. И даже трябва да бъдат! България няма да загуби от това, а напротив, много даже ще спечели. Само че критерият не трябва да бъде „етническо малцинство“, както сега практикуват вашингтонските империалисти. Те създават изкуствено „малцинства“, за да разкъсват страни и да ги разкатават. Това те направиха в Босна, където изкуствено създадоха „малцинство“ на религиозна основа – абсолютно недопустим критерий. Също и в Косово, където решиха, че един етнос има пълното право свободно да се отдели, просто понеже така си е решил. Критерият трябва да бъде много по-сложен и комплексен – преди всичко исторически, после държавен, културен, юридически, а също така и етнически.

   Впрочем, ако подхождаме по чисто етнически критерий – защо не направим ДНК-статистика на украинските граждани, която да докаже, че генетически са идентични с руснаците? Те всъщност СА руснаци, които насилствено чрез пропаганда и промиване на мозъци са накарани да си мислят, че са нещо друго. И са били принудени да говорят на чужд, изкуствено създаден език. По етнически критерий излиза, че не част, а даже цялата Украйна трябва да се присъедини към Русия… Но ето, че тук се намесват и други (културно-исторически и юридически) фактори. Пренебрегването им е явна профанизация на темата.

   Крим бил „преди това“ татарски и турски… Ами че то и Палестина е била „преди това“ еврейска. Евреите са все още тук – законни наследници на Палестина, които заявяват за правата си и искат земята си. Впрочем, още преди тях на нея земя са живели и други народи, едни от които са днешните копти. Те, за разлика от филистимците и също като евреите, са все още тук и все още могат да предявяват претенции. Но неизвестно защо, световната общественост е решила, че правата над палестинската земя са „преиграни“ за всички прежде-живущи там народи. Така да се каже, „по давност“ са загубени, и при това безвъзвратно. След арабското завладяване на Палестина, тя става арабска – толкоз, край. Сега евреите се оказват „агресори“. Защото арабите „твърде отдавна“ вече били живели там. За евреите значи е „твърде отдавна“, положението било „преиграно“. А за татарите и турците в Крим, значи, не било „твърде отдавна“. Кога и по какъв критерий правата върху една земя се губят „по давност“?…

   Накратко, провокатор си и лъжец. А пък който те слуша и ти вярва, е глупак. Честито на печелившите.

   • „Впрочем, ако подхождаме по чисто етнически критерий – защо не направим ДНК-статистика на украинските граждани, която да докаже, че генетически са идентични с руснаците?“
    Ето това вече си е чист фашизъм. Германските псевдоучени измислиха генетически белези, според които да определят евреите, арийците и т. н. – форма на черепа, на носа, на скулите… Тогава ДНК все още не беше позната. Националността на един човек е въпрос на самоопределение – това е съвременният и демократичен принцип. Но ти, фашизоид такъв, прави ДНК анализ!

   • Ха, кой ми вика „фашизоид“ – баш фашистът, който ми възхвалява Вафен СС!

    Лицемерино! – естествено е, че отделните етноси имат различни генетически особености, които особености са еднакви вътре етноса и еднозначно го идентифицират!

    А народите имат културни, религиозни, езикови, ценностни, но също така, твърде често и ЕТНИЧЕСКИ белези, по които се различават. Като не правиш разлика между „етнос“ и „народ“, по-добре си мълчи, да не се излагаш.

    Естествено е, че китайците се различават от етиопците, не просто защото така са решили или защото такава им е културата, или защото им е друг езикът. А се различават именно, защото са им други ГЕНИТЕ. Генотипът е исторически обусловен. Често той е единственият начин да бъде отличен един етнос от друг. А етносът на свой ред е типична, обичайна, историческа основа на почти всяка нация. Освен може би на изкуствено скалъпената в САЩ „американска нация“ – тя е съставена от етноси, набрани с лопатата от цял свят.

    Разликите между етносите не правят един народ „по-висш“ от другите, нито „по-добър“. Просто го правят ДРУГ – и нищо повече. А вие, глобалистите, вместо да отхвърляте лъжата, че едните етноси са уж „по-висши“ и „по-ценни“, а другите – „по-нисши“ и „по-непълноценни“, изобщо отричате елементарния биологически факт, че различните етноси съществуват и че са различни.

    Разликите, съдържащи се в генотипа – съответно в черепа, в цвета на кожата и какво ли още не, са реални – те са просто факт. Но те не дават основание хората да бъдат класифицирани на „висши“ и „нисши“. А глобалистите като теб, вместо да отрекат основната лъжа на фашизма, се опитват да я замажат с друга лъжа – че уж всички хора били абсолютно еднакви. И не само китайците и негрите били „еднакви“, но даже и мъжете и жените били еднакви! Не различни и РАВНОПРАВНИ, а именно и буквално – ЕДНАКВИ! Противно на всеки здрав разум. Това сте вие лъжците – всичко изкривявате и опорочавате. И колко жалко, че има ниско интелигентни хора, дето все още ви се връзват.

    Нищо расистко или нацистко не съм казал. Напротив – именно аз твърдя, че етническата принадлежност не може да бъде единствено и достатъчно основание, за да се отдели една общност от друга. Има и много ДРУГИ критерии и основания. Изобщо не твърдя, че единствено и само етническата принадлежност определя националността. Напротив, лъжльо, именно аз го отричам! Точно защото го отричам казвам, че не става по този критерий цяла Украйна да бъде присъединена към Русия – въпреки, че етнически т.нар. „украинци“ са всъщност руси. Знам, че това е трудно да бъде асимилирано от малкото ти мозъче. Съжалявам – не се напрягай, да не ти стане нещо.

    Но, да те върна към темата – ти нарочно ни отвличаш от нея.

    ХОРАТА В ИЗТОЧНА УКРАЙНА ИМАТ ПРАВО НА САМОЗАЩИТА И САМООПРЕДЕЛЕНИЕ. Те не са „бандити“, „сепаратисти“, „терористи“, „московски агенти“ и т.н. и пр. Те са руснаци – граждани на Украйна, принудени да се защитават и отбраняват от агресивната хунта, завзела властта. Всичките им действия, като например изнуденото им административно отделяне, са в отговор на този простичък, елементарен факт.

   • Ти не виждаш ли, че само една шепа хора ти се връзват на лъжите. Как сте си плюли в устата: кой в Европа поддържа политиката на Путин – крайно десните неофашистки партии: Националният фронт във Франция, Йобик в Унгария, Фламандски интерес в Холандия и крайно дясната Национално демократична партия в Германия. Аналогът тук е Атака. Путин демонстрира своя антифашизъм, но никак не се свени от подкрепата на подобни партии. Тези партии са маргинални в своите страни и никога не биха могли да дойдат на власт. Целта им е дискредитиране на ЕС и евентуалното му разтуряне. Ти, който си противник на САЩ, би трябвало да проумееш, че един силен ЕС е нещо добро за Европа и за България защото в съвременната глобална икономика ЕС със сигурност ще разполага с една по-мощна икономика отколкото отделните страни в него, конкурирайки се със САЩ и с азиатските тигри.
    Ако се смяташ за патриот, престани да подкрепяш една чужда страна и се опитай да разбереш какво е добро за България. То в никакъв случай не е енергийното заробване от Русия чрез Южен поток, Белене и др. А ако патриотизмът ти означава любов към Русия, признай си, че си руски националист и забрави за България. Български патриот е национален герой като Стефан Стамболов, който прозря опасностите, идващи от север и се бореше срещу тях. Накрая даде и живота си за интересите на България.

   • Понеже не блестиш с особен интелект, а както виждам и с памет, налага се ОТНОВО да ти повтарям това, което вече съм ти казвал по въпроса.

    Аз съм патриот именно затова, че винаги избирам страната на истината и справедливостта, а не страната на общия мръсен поток (т.нар.“мейнстрийм“). Именно по тази причина подкрепям Русия – защото я виждам като страна, много по-демократична от самозваните западни „демокрации“. Защото виждам как методично и последователно спазва и във вътрешната си, и във външната си политика демократичните принципи, върховенството на закона и елементарната човешка справедливост. А именно у нейните опоненти, предимно САЩ, и но и у разните им еврейопейски лакеи, виждам точно обратното – насилие, лицемерие, беззаконие, тирания, диктатура, и най-елементарна несправедливост. Именно ТОВА е причината при конкретните исторически обстоятелства (!) да вземам страната на Руската федерация, а не поради някакви си там въображаеми „лакейски“ или конюнктурни причини. Но това е трудно да бъде разбрано от хора, които по своята същност са подлоги, безпринципни предатели и нагаждачи, слуги и роби. Те съдят по себе си. Затова се опитват да оценят принципите на околните от позицията на собствената си низост. Трудно ще ти бъде да ме разбереш.

    В момента именно позицията на Русия съвпада с българския национален интерес. Това е единствената причина да я защитавам. Именно позицията на брюкселските ни колонизатори днес мачка и тъпче българския интерес. Това е единствената причина да я отхвърлям. Простичко и ясно.

    Не всички от изброените от теб партии са „крайно десни“, и нито една от тях не е „фашистка“. Да не си хабя думите – само ще кажа, че Йобик например, противно на вашите еврейоатлантически пропагандни лъжи, е дясно-центристка. Това прекрасно показва, как ни заливаш с дезинформация. Всъщност, освен лъжи не си способен да ни предложиш на практика абсолютно нищо.

    Що се отнася до „Атака“, тя е по-скоро ЛЯВА. Самото деление на национализма на „ляво“ и „дясно“ е безсмислено и глупаво. То говори или за политическа некомпетентност, или за съзнателна манипулация. Национализмът е по принцип опортюнистичен. Ляво-дясната му ориентация се определя от практическата му дейност и изключително рядко е фиксирана някъде в програмните партийни документи или в самата идеология. Но практическата дейност на „Атака“ свидетелства, че тя е типична социал-демократическа партия, с тенденция да се превърне даже в социалистическа – зависи от позицията на ръководството и от движението на вътрешните й фракции.

    Истината е, че изброените партии нямат нищо общо с никакъв нацизъм, фашизъм или „краен национализъм“. Нацистки партии има в прибалтийските страни и в Украйна. Но лъжците като теб се стремят или да ги премълчат, или да ги представят за „демократични“, или да ги смесят с патриотичните партии, за да омърсят последните. Всъщност партиите, които си изброил, са ПАТРИОТИЧНИ и анти-блокови. Именно това е, което ви боде вас, еврейоатлантиците, по задника и не ви дава да спите. Именно на това се дължи и подкрепата за тях от страна на Путин. В самата Русия има силно патриотично движение, което вие също се стремите да прикриете. Уви, няма да ви се удаде.

    Не ме интересува кои са мнозинство – Истината не се бои да бъде в „малцинство“. Избирам Истината независимо от процентите. В днешните времена на конформизъм и всеобща подлост, това е критерий на честност и почтеност.

    Един „силен ЕС“ би бил добър за Европа, ако би бил истински, реален съюз, създаден с цел да донесе на Европа независимост и благоденствие. Уви, истината е друга. От самото си начало ЕС е създаден от юдео-масонски сили, с единствена цел – тотална глобализация, която задължително минава през ОБЕДИНЕНИЕ със САЩ. Крайната цел е далечна, но ясна – тотална глобализация, империалистическа диктатура, кастовизация на обществото, чудовищна експлоатация и невиждан досега анти-хуманизъм. Не е вярно, че икономически ЕС е по-силен от отделно взетите му страни. По-силни са само корпорациите в него, а те са, впрочем, транснационални. Тяхното разбогатяване с нищо не топли европейските народи. По-бедни корпорации и даже по-слаби европейски страни могат да поддържат по-добро благосъстояние на своите народи. Но не това е приоритет на ЕС. Само идиотите все още не са го разбрали. Ние плащаме за разбогатяването на експлоататорите и за раздуването на имперския административен апарат в Брюксел със собственото си обедняване, със загубата на елементарни свои демократични права, с потъпкването на всички наши национални и културни ценности. Да, имало е илюзии и надежди по повод на ЕС. Имало е даже шансове посоката на развитието му да се промени. Днес тези шансове са пропиляни – ЕС е диктаторска империя, която вече не подлежи на реформиране. Затова „Атака“ твърди, че уж иска да участва в „реформирането“ му, но реално осъзнава, че това е утопия. И е готова във всеки момент да изведе България от него. Стига само да получи нужната народна подкрепа на изборите.

    Убеден съм, че Стамболов е много по-висок политик и по-голям патриот от мутро-ченгесарина и ибрикчията Боко Тиквата – твоят съвременен идеал. Боко, постоянно лижещ задника на всяко чуждо величие – било щатско (посланика – педераст Уорлик), било брюкселско (масонът Барозу), било турско (неоосманистът Ердоган). И освен това пряко участващ в мафиотските структури на българската олигархия.

    Именно Стамболов, ако беше жив, не би допуснал днес да бъдем поробени от Брюксел и да загубим националния си суверенитет. Той не е бил принципен русомразец, бил е патриот. Ако интересите на България биха съвпадали с интересите на Русия в даден момент, то в този момент Стамболов би ги подкрепил. А тъй като интересите на България днес ЯВНО не съвпадат с интересите на Брюксел, борбата на Стамболов би била същата, като и борбата на „Атака“. Стамболов е наше знаме, няма как да ни го противопоставиш, не му петни името!

    И кой само ми говори за „любов към Русия“ и за „руски национализъм“? Човек като теб, самоопределящ се като възторжен поддръжник на Вафен СС, безпринципно прокарващ пропагандата на вашингтонската диктатура и на брюкселските ни колонизатори? Защитаващ интересите на корпорациите, на българските олигарси, на чуждите монополисти, които безжалостно ни ограбват, неолибералната политика на гРобалистите, империалистическите светила и „авторитети“, агресивния блок НАТО, идеологическите ни отровители – НПО-тата, изобщо – възхваляващ де що има агресивен грабител и експлоататор? Не аз съм „руски националист“, а ТИ СИ щатски агент от петата колона на нашите убийци. Млъкни и се закопай в земята, ако наистина си каквото твърдиш, че си.

    Напоследък ми даваш толкова поводи да унижавам гРобализма, еврейопеизма, еврейоатлантизма… Че започвам да си мисля – дали не си някой от нашите, който само ме провокира, подхвърля ми разни темички, за да разкатавам фамилията на всичко мръсно и долно, едно по едно? Ако е така – готов съм да я играя тази игра. Нямаш проблем.

   • „Затова „Атака“ твърди, че уж иска да участва в „реформирането“ му, но реално осъзнава, че това е утопия. И е готова във всеки момент да изведе България от него. Стига само да получи нужната народна подкрепа на изборите.“
    Трай коньо за зелена трева!
    Между другото, за твоя информация, в никакъв случай не симпатизирам на Боко Тиквата. Както ти каза, „истината не се бои да бъде в малцинство“! Така че симпатизирам на една партия, която в момента е в малцинство – ДСБ. Винаги съм гласувал за сините и сега ще гласувам за Реформаторския блок. А Боко е десен колкото прасето е интелигентно. ЕНП го подкрепят заради голямата членска маса. Конюнктура, какво да правиш?

   • Аз може и да дочакам един ден моята „зелена трева“. Вие, „сините“ предатели – вие и едно зелено стръкче няма да дочакате. Хората още не са забравили, че Терминаторът Костов е един от икономическите убийци на България. И никога няма да го забравят и няма да му простят – нито на него, нито на хората, по какъвто и да било начин свързани с него. Или с неговите среди (като приятелския мафиотски кръг „Олимп“), или с неговата анти-национална, предателска, колониално-либерална идеология, или с неговите авторитети – с каквото и да е, свързано с него. Той, барабар с „Господин 10%“ (Божков) разкостиха Кремиковци и цял куп стратегически, структуроопределящи предприятия, на практика цялата ни промишленост. Те размазаха БГА Балкан, подариха Нефтохима на Лукойл по най-безобразен начин и извършиха цял куп корупционни икономически престъпления. Осъществиха плана Ран-Ът с радостно настървение и с топло чувство в джобчето. И всичко им се размина. Но нищо, има Бог. А хората помнят. Бог прощава, но хората – не. Не се учудвам, че си на страната на такива мръсници. Впрочем, това не ти пречи да предпочиташ еврейоатлантизма, еврейоинтегризма и всички, които са на нея страна – без значение от коя точно партия са. И Филипчо ти е мил, и Соломончо, и цялата мръсна еврейо-атлантическа продажна, чуждопоклонна, ибрикчийска, грабителска сган от псевдо-демократи. Май имаш за категоричен враг само комунистите и „Атака“. А хората нека сами да си направят изводите, защо е аджаба така.

   • Да, комунистите определено са мой враг, мразех ги преди 1989, ненавиждам ги и сега когато децата им управляват тази изстрадала страна. Що се отнася до Атака, не мога да ги нарека „враг“ защото не мога да ги приема на сериозно. Как може един шут да ти бъде враг? Той просто те разсмива или пък изобщо не го забелязваш.

   • Чудесно, точно така искам да възприемаш „Атака“. Недей да я възприемаш на сериозно, не ти трябва! И на нас не ни трябва. На мен ми стига твоите врагове – комунистите, да ни възприемат на сериозно, и то като съюзници. Накрая ще се посмеем на този, дето се е оказал в позицията на шут. Има време. По-скоро ще бъде, отколкото очакваш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s