И „дясната ръка“ на руския патриарх Кирил е в „черния списък“

DSC_4621Председателят на международния отдел на  Московската патриаршия митрополит Иларион не е могъл да пресече границата с Украйна, за да вземе участие в празнуването на 75-та годишнина на Днепропетровския митрополит Ириней.

Както предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изявлението на Руската православна църква, украинските власти „са задържали руския свещенослужител на аерогарата в Днепропетровск и са му връчили писмено уведомление за забрана за влизане в Украйна“ без да са посочени причини.

„Митрополит Иларион пристигна на аерогарата в Днепропетровск на 9 май за тържествата, посветени на юбилея на Днепропетровския митрополит Ириней. При преминаването му през граничната контролна зона той е бил задържан. След продължително чакане на митрополит Иларион му е било връчено официално писмено уведомление, че му е забранено влизането на територията на Украйна без да се посочват причините за забраната“, отбелязват от Руската православна църква.

Митрополит Иларион предал поздравите на Московския и патриарх на цяла Русия Кирил до митрополит Ириней и на аерогарата връчил на юбиляра църковния подарък – орден „Княз Даниил Московский“.

Един отговор на “И „дясната ръка“ на руския патриарх Кирил е в „черния списък“

  1. Всъщност, ИЗВЪН ТЕМАТА, трябва да кажа, че светиня му Иларион е един много неприятен църковен служител. Той е един крайно честолюбив и горд човек, алчен за власт, с която е винаги готов да злоупотреби. Политическото му поведение е деструктивно, а църковното му поведение е чисто и просто… нехристиянско. Няма по-добро определение, за съжаление. Освен всичко това е и смел лъжец – „смел“, защото изобщо не му мигва окото да излъже на едро – най-нагло, бързо и грубо, в очите, стотици хора. В което лично съм имал възможността да се убедя. Това е един много ОПАСЕН служител на Руската църква – опасен преди всичко за самата нея. Тръпна от ужас, като си представя, че един ден може да се кандидатира за патриарх. Като имам пред очите си фаворизирането му от страна на настоящия патриарх Кирил… Много се страхувам, че нещата отиват точно натам.

    Естествено, от Украйна не са го изгонили по тази причина. Както казах, правя му тази характеристика напълно извън темата. Просто считам, че трябва да знаете какво е човече. И мога да дам примери – с документи и с личното си свидетелство, ако някой се интересува.

    Киевската хунта би изгонила даже и светец, па камо ли църковен политик като този. Просто защото е известен, влиятелен и идва от Москва. Те нямат нужда от друга причина.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s