Киев хвърли поне 400 елитни US наемници срещу самоотбраната

PSC-1С опълченците в югоизточна Украйна воюва елитно подразделение бойци от частна охранителна организация в САЩ. Данните са предоставени от немските специални служби, а са получени от американски разузнавачи. Белият дом не коментира информацията. По-рано силите на самоотбраната в Украйна излезе с твърдение, че в прихванатите разговори на противника диалогът се води на английски.

В ръцете на немското разузнаване са данни, че в редовете на украинската армия и милиция работят поне 400 елитни бойци от частната охранителна организаця Academi (по-рано популярни под името Blackwater). Това съобщи немското издание Bild, позовавайки се на външното разузнаване на Германия. Немските разузнавачи получили информацията от американските специални служби.

Белият дом, както се казва в статията, отказа да коментира информацията. Прес-секретарят на Съвета за национална сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън каза буквално следното: „Не коментирам никакви детайли около нашето разузнавателно сътрудничество с Германия“. Федералната разузнавателна служба на Германия също не беше в състояние да направи изявление по въпроса.

По-рано опълченците от Славянск, позовавайки се на прихванат радио сигнал, доказаха, че в наказателната операция, провеждана от Киев, участват чуждестранни наемници. Преговорите в прихванатите радиочестоти се водели на английски език, твърдят представители на самоотбраната.

Припомняме, че Blackwater беше една от най-големите частни военни фирми в света. Действията на организацията придобиха широка популярност по време на войната в Ирак, когато сътрудници на Blackwater се оказаха замесени в убийствата на мирни граждани и контрабанда на оръжие.

От март в югоизточна Украйна се провеждат протестни акции – жителите на Донецка и Луганска области се обявиха против настоящата киевска власт и изискаха провеждането на референдум за статуса на регионите си. Киев реагира на събитията с наказателна операция. Но гласуването, въпреки всичко, се провежда днес – на 11 май 2014 г.

3 отговора на “Киев хвърли поне 400 елитни US наемници срещу самоотбраната

  1. Ето ги хубавците! В самите САЩ хората отдавна знаят истината:
    infowars.com/cia-fbi-and-now-academi-mercenaries-on-the-ground-in-ukraine/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s