Sky News: За ЕС „Евровизия“ е с по-голямо значение и доверие от референдума в Украйна

хейг 14028Министърът на външните работи на Великобритания Уилям Хейг заяви, че ЕС не признава резултатите от референдума, проведен в източна Украйна. Според думите му, дори гласуването в конкурса „Евровизия“ има по-голямо значение и заслужава по-голямо доверие.

Да включим Брюксел, за да разберем изявленето на министъра на външните работи на Великобритания.

Уилям Хейг, министър на външните работи на Великобритания: Съветът на министрите на външните работи на ЕС днес постигна добри и ясни решения. Разбира се, Съветът изрази горещата си подкрепа на украинския народ, който ще проведе избори на 25 май, избирайки си президент без намесата и без натиска от страна на други държави и целия останал свят.

Ние достигнахме до ясния извод за т.нар. референдуми, които се състояха вчера в някои източни части на Украйна. Както заявих днес сутринта, референдумите не се ползват с доверието, одобрението или признанието на международната общност. В действителност гласуването на конкурса „Eвровизия“ заслужава по-голямо доверие и има по-голямо значение от вчерашните дни в Донецк и Луганск.

Ние проведохме добър разговор с председателя на ОБСЕ и президент на Швейцария Дидие Буркхалтер. Аз отдавам дължимото на работата му, както и отчитам старанията на украинското правителство за въдвори мир между хората там…

Ние продължаваме да оказваме натиск върху Русия. Днес решихме не само да продължим подготовката за третата степен санкции, но и да дадем на Русия да разбере, че позицията и действията и на двете страни, в това число на Русия, по отношение на изборите на 25 май, ще бъдат главен фактор за въвеждането на бъдещите санкции.

Ще разширим рамките на настоящите санкции и ще добавим нови граждански и юридически лица към списъка- това е твърдото решение на ЕС.

В ефир на 12 май 2014 г.

2 отговора на “Sky News: За ЕС „Евровизия“ е с по-голямо значение и доверие от референдума в Украйна

  1. Е, къде може да се сравнява една пикантна мръсотийка с борбата за независимост на изтормозени, заплашени и потиснати хора! Евровизия е въплъщение на „еврейопейските ценности“, докато референдумът е пълното им отрицание…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s