Рон Пол: Какво търси САЩ в Украйна?

ronpaulБившият кандидат за президент на САЩ Рон Пол подлжи на унищожителна критика работата на Държавния департамент.  Според него, Белият дом играе „опасна игра“, която може да доведе до печален край.

Рон Пол изяви позицията си в статия, публикувана на портала Townhall.com. Политикът започва материала си с анализ на ситуацията в Украйна.

„За изминалите няколко месеца украинските военни нееднократно откриваха огън по своите граждани. Десетги можеха да бъдат убити по време на тези взривове от насилие. Правителството на САЩ, което обикновено осъжда използването на сила срещу мирното население, особено ако става дума за мирни протестиращи, този път прехвърли отговорността върху жертвите на трагедията. След гибелта на около 20 мирни граждани по време на празнуването на 9 май, представителят на Държавния департамент осъди насилието, „предизвикано от проруски сепаратисти“, отбелязва Рон Пол.

Бившият кандидат за президент на САЩ задава в статията си въпроси за причината за насилието в източна Украйна.

„Хората не вярват на правителството, което дойде на власт в резултат на въстание, подкрепено от САЩ. Те не признават властта на президента и министър-председателя. САЩ твърдят, че това е опит за дестабилизация на страната, зад който стои Русия. Но нима е толкова трудно да се разбере, че украинците са недоволни от намесата на САЩ и ЕС в смяната на режима? Дали ние самите бихме били готови да приемем правителство във Вашингтон, което реално НЕ Е избирано, което е дошло на власт с подкрепата на Китай и Иран?“, – пита политикът.

Правителството на САЩ използва в Украйна двойни стандарти, отбелязва Пол.

„В началото на кризата САЩ изискаха от Украйна да се въздържа от каквито и да са действия срещу тези, които са на улиците, дори тогава, когато те започнаха да извършват жестокости и да завземат сгради. Когато бившите протестиращи дойдоха на власт, САЩ започна да гледа на протеста по друг начин. Сега те напълно подкрепят кървавото потушаване на вълненията в източната част на страната. Това е напълно противополжно на говоренето им през февруари. Те какво си мислят, че светът не вижда лицемерието им?!“, – пита Пол.

Според политика, въввеждането на нови санкции срещу Русия от страна на САЩ е безсмислено.

„Президентът на Русия откликна на исканията на САЩ и призова източна Украйна да отложи гласуването. Но Държавният департамент обяви, че ще въвежда нови санкции, ако референдумът се състои. Къде е смисълът в това?“, – пита Рон Пол.

Бившият кандидат за президент посочва още една грешка на САЩ по отношение на ескалацията на украинката криза.

„Ние дори не можем да се справим със собствената си икономика. И независимо от това искаме да се занимаваме с Украйна? Това ли е същата тази национална сигурност, заради която си струва да рискуваш и да предизвикаш ядрена война с Русия?“, – отново задава въпрос Рон Пол.

„Нима властта в САЩ вече не ни докара до ръба на поредната война в Европа? Да се надяваме, че те ще спрат тази опасна игра и ще дойдат на себе си. Не си струва да се воюва заради Украйна“, – завършва Рон Пол.

Американският политик Рон Пол е известен с унищожителната си критика към Вашингтон по много въпроси. Той изповядва либертариански възгледи и три пъти е избиран в палатата на представителите на САЩ от щата Тексас. През 2012 г. Пол участва в президентската гонка и събра 0.02 % от гласовете на избирателите.

Рон Пол е баща на пет деца. Синът му Ранд Пол тръгна по стъпките на баща си и понастоящем представлява щата Кентъки в американския Сенат. През 2010 г. Рон Пол се превърна в първия в историята политик-републиканец, който заседава в Конгреса на САЩ заедно със сина си.

Реклама

3 отговора на “Рон Пол: Какво търси САЩ в Украйна?

  1. Лявото и дясното разделение отдавна на не отразяват реалната картина. Рон Пол е за капитализъм (свободна инициатива, законност, заедно с отговорност като се провалиш), но не е империалист и глобалист. Съвременния глобализъм е срещу конкуренцията, срещу националният суверинитет, за банкерският кабал. Управляващата върхушка в демократическата и републиканската партия са се поставили в услуга на имперската глобализация, в ущърб на интересите на населението на САЩ. Глобалистите, заедно с медиите си говорят така, като че ли избирането на Кинъри за президент е сигурно. Няма да се учудя ако го направят. Надявам се Ранд Пол (симът на Рон Пол да заприлича повече на баща си и да е кандидат на репулниканците). В идеалния случай някой от последователите на Рон Пол ще направи 3та партия и и ще разбие монопола на двете казионни партии.

  2. Търси сделки за продажба на оръжие и терен за шистов газ – иска да излезе от „кризата“ (която сами си създадоха с лакомията си). Явно приказката за „Щурец и мравка“ не се преподава в американските училища – затова са на тоя хал!

  3. Този е отчаяно десен политик, категоричен капиталистически апологет… И въпреки това го уважавам, защото е честен и справедлив като човек. Ако някой ме пита: посочи един капиталистически, десен идеолог, когото уважаваш – ще посоча Рон Пол. След него бих посочил може би и Вацлав Клаус. Да, бих спорил много с тях. Едва ли има смисъл, впрочем. Но вероятно диалогът ни би бил поучителен за някои хора. Така или иначе, безкрайно уважавам тези хора. И има защо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s