Волен Сидеров през 1991: „Там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали“

Волен Альоша 5_nВолен Сидеров през 1991: „Там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали“

в. Демокрация,4 март 1991,с.1

Реклама

12 отговора на “Волен Сидеров през 1991: „Там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали“

 1. Е човек слез време де осъзнава а и след като видяхме какво ни предлага Европейският съюз и НАТО или че ни ограбват и заробват всички се осъзнахме време е за промяна.

 2. На курвата Волен през Февруари 91ва съм изпротил 50 Български лева. Тогава той беше анти СССР, анти Русия. Мъжките курви добро от тези мъчни пари разбира се няма да видят.

 3. Какъв компромат, бе другарю Митев?? Цялото течение на вестник Демокрация е публично достъпно – има го и в библиотеки, и при много хора. Всичко е толкова публично и истинско, че няма на къде повече.

  Голямата трагедия на комунистите е, че винаги провиждат някакви конспирации и компромати в най-обикновени неща от живота …

  Жалка история …

 4. Тази статия е явен, откровен компромат. И вероятно е поръчков. Дали някой „другар“ от СБК е натиснал Петя да компрометира Сидеров?… Ей, голям страх е туй шубето! Много силно разлайва господин Сидеров кучетата, което впрочем е естествено – винаги така им въздейства силният звяр… (Или, в случая, предизборният конкурент.)

  Много е некоректно това, Петя, да знаеш… Не че ме обижда, но ме огорчава. Мислех, че си над тези методи. Подличко е, признай си! Ти прекрасно разбираш и много добре знаеш, че Сидеров е претърпял огромна еволюция във възгледите си от 1991 година досега. И тук става въпрос не за лицемерие, не за подлост и нагаждачество, не за безпринципност, а именно за постепенна, възходяща промяна на убежденията.

  Моите уважения на тези, които са имали късмета да вярват в едно и също от първия до последния си дъх. Уви, и аз не съм от тях. През 1991 година и аз бях върл поддръжник на „демокрацията“, на СДС, наричах комунистите „мръсни червени мафиоти“ и какво ли още не и искрено ги мразех. Костов ми беше политически идол и пръв икономически авторитет, едва ли не, спасител на нацията. Напих се от мъка, когато Виденов стана министър-председател, и безкрайно го презирах, когато доларът поскъпна до 3000 лева – точно тогава започнах да се страхувам, че скоро няма да оцелея и ще ми се наложи да тръгна да ровя по кофите. А вече бях семеен…

  Днес знам истината за тези хора и за всичко, което стана по него време. Авторитетите ми се обърнаха, отношението ми е почти диаметрално противоположно. Намерих сили в себе си – признах си грешките, разкаях се, поех по нов път. Упреквайте ме, че на времето скачах по площадите, за да подкрепям Филип Димитров и подобните му! Че не осъзнавах опасността от ДПС; че се радвах на „демократичните промени“ в БКП, когато се пребоядиса и се нарече БСП, и когато Виденов напусна – единственият що-годе честен комунист в нея партия…

  Упреквайте ме, обиждайте ме, оплювайте ме – аз знам, че заслужавам осъждане за това, което съм бил; но не и за това, което СЪМ СЕГА.

  Ето защо протестирам и моля за разум хората – не се връзвайте на тези номера! Мишлета, не се бойте от „страшния“ петел, бойте се от „милата“ котка! Не прилагайте по отношение на овена правилото, че „вълкът козината си мени, но нравът – никога“, защото първо трябва да ви докажат, че наистина става въпрос за вълк… А това е „малката“ подробност, която винаги остава недоказана… Или все се опитват да я „доказват“, както в приказката за мишлето и петела.

  Самият Сидеров не веднъж е разказвал за миналото си и за това, как е променил своите възгледи от 1991 година насам. Но вие не искате да четете и не му давате шанс да ви обясни – предпочитате да мразите, защото точно това искат от вас хората, които ви манипулират. Нека да му дадем шанс – ето какво казва той за себе си в предговора на книгата си „Основи на българизма“:

  „Питат ме разни хора: Как може, ти – човек, който си
  бил участник в промените през 1989-1990 г., опозиция на комунистите, демократ и главен редактор на в. „Демокрация“, днес да си националист? Минах през различни периоди – първо не обръщах внимание на въпроса, после иронизирах хората, които го задаваха, имаше и моменти, в които се ядосвах на питащия…“

  По-нататък той разказва някои неща, които може би няма да се харесат на един комунист. Сидеров осъжда комунизма предимно за неговата антирелигиозна доктрина и за неговия антинационален (интернационален) подход. Но убедително разказва как точно възгледите му са еволюирали до такава степен, че към написването на книгата вече са нямали нищо общо с тези, от 1991 година.

  Но аз ще отида даже още по-далеч. Днес неговите икономически и социални възгледи (ако оставим отново настрана осъждането на антирелигиозния фундаментализъм и наивния интернационализъм), са еволюирали вече до степен на откровено леви – те са явно социал-демократически, с уклон даже към социалистически. Защото колкото повече обществото ни е тласкано по най-жесток начин към десния политически спектър и колкото по-жестоко страда от това, толкова по-силна става съпротивата на патриотите, толкова повече те развиват именно леви убеждения и все по-активно предлагат леви мерки и реформи.

  Но защо да говорим само за Сидеров? Днес той не е едноличен цар на някаква политическа банда. Неговата партия започва също да еволюира и постепенно развива системна идеология, която е в състояние да съществува самостоятелно, независимо от своя лидер. В тази идеология лявата политика се вписва органично и естествено, като се получава една странна, доста рядко наблюдавана идеологическа картина – един идеалистичен (т.е., не-материалистичен) и патриотичен социализъм, отворен и дружелюбен към света, но даващ приоритет на националната освободителна борба, отчитащ не само класовите, но и националните критерии за оценка и анализ на обществото.

  Всеки прибързан и повърхностен подход към идеологията на партия „Атака“ е плод на враждебна пропаганда. Тя цели насаждане на омраза както към личността на Сидеров, така и към ценностите, за които се бори и към идеологията, която проповядва. Нормално е по-елементарните читатели да се поддадат на такава пропагандна обработка и да налеят вода в нечия мелница. Но нима всички са елементарни и повърхностни душици, неспособни на самостоятелно мислене? Едва ли.

  Затова призовавам по-умните, интелигентните, търсещите истината – не се поддавайте на елементарна обработка, мислете и преценявайте, търсете истината! Тя не е толкова простичка и елементарна, като един цитат от 18 думи + едно архивно факсимиле. Всички би трябвало да познавате вече тези методи и да сте ги намразили – разбира се, ако сте хора със съвест и с разум.

   • какво може да се очаква от човек,който защитава нашия поробител Русия.

  • Кви ги блещиш бре,смотаняк?!Преди бил такъв,после станал онакъв.На това аз му викам:мръсна безочлива гювендия!Говори за национализъм,а в същото време лобира за русия….ебах ти и национализма!

  • Благодарен! Благодарение на осъзнатият Български патриот Сидеров, още по големи патриоти могат всеки ден да гледат още по – патриотичното телевидение „Алфа“ ТВ.: (

  • По-добре съди по делата му. Той има зад гърба си една армия народ. И те всички се борят за нещо. По-добре се поинтересувай какво е то. И ако наистина го направиш, а не си търсиш само повод да си избиеш комплексите и да си избълваш жлъчта, то непременно ще спреш да пишеш прибързани недомислици.
   Впрочем, тази медийна „анти-Волен“ истерия много ми напомня на „анти-Путин“ истерията. Явно има много общо между двете. И източникът на тези двете истерии е явно един и същ. И целите им са подобни.

   • Той и Хитлер е имал дела и армия зад гърба си, а гледай каква стана тя. Ясно е че всеки има плодове в живота и след себе си, но по важното е какви са,а не колко са!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s