IKEA помага на фашистите в Украйна

ikeaШведската IKEA помага на „Десен сектор“, Нацгвардията и украинската армия.
Известната шведска фирма IKEA оказа подкрепа на войската на Украйна, предоставяйки й спални чували, водонепромокаеми фенери, мебели и предмети за бита. Тези дни в Донецка област се състоя церемонията по предоставянето на помощта.

Шведската компания предостави и голямо количество дизелово гориво.

Стотникът от Националната гвардия Андрей Петрушак призова и други фирми да последват примера на шведската компания. По думите на Петрушак, безценна помощ биха могли да окажат фармацевтичните фирми, предоставяйки на бойците необходимите лекарства.

На свой ред представителят на IKEA заяви, че компанията ще продължава да дава всичко необходимо на украинската армия., на „Десен сектор“ и Националната гвардия, действащи в източната част на Украйна.

Припомняме, че IKEA няколко години се опитва безуспешно да отвори магазини на територията на Украйна – около Киев и Одеса. Всеки път строителството на търговските центрове се проваля, поради корупцията на местната власт, изискваща огромен процент за предоставяне на земя за строеж.

Представителят на IKEA изрази надежда, че ситуацията ще се промени веднага, щом в Украйна дойдат на власт „проевропейски политици“, съобщи информационният портал mixnews.lv, позовавайки се на from-ua.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s