Еврокомисията дава на Украйна 500 млн евро микрофинансова помощ

european-commissionЕвропейската комисия ще пусне на Украйна транш от 500 млн евро микрофинансова помощ на 17 юни, се казва в прессъобщението, публикувано в сайта на ЕК.

Във вторник Еврокомисията от името на ЕС зае от пазарите 500 милиона евро за 10 години, за да окаже микрофинансова помощ на Украйна.

Първият транш от финансовата помощ в размер на 100 млн евро Киев вече получи в края на май. ЕС ще предостави на Украйна общо 1.6 млрд евро.

Украйна ще получи целия обем финанси до края на тази година.

2 отговора на “Еврокомисията дава на Украйна 500 млн евро микрофинансова помощ

  1. Значи, за фашистката хунта може да се намерят пари (естествено, от нашия джоб), а за България – мамули!… Колко се „радвам“ на брюкселската щедрост, нямате си на представа!

    Ето с какви пари сега хунтата ще си попълни боеприпасите, за да продължи да бомбардира мирното рускоезично население на изток, да тероризира наред собствения си народ, да плаща на фашистките си наказателни отряди, а пък олигарсите ще могат да замажат дупките в бюджета (от многото си крадене). Да не мислите, че с тези пари хунтата ще плати на Русия огромния си газов дълг? Или че с тях ще стабилизира икономиката? Ха-ха… Та нали целта на марионетното правителство в Киев, управлявано от Вашингтон, не е да подобри състоянието на страната, а именно да я разсипе…

    Още повече се „радвам“ като знам, че Украйна никога няма да върне тези пари. Тя ще затъва все повече и все по-дълбоко. И Гърция така я закопаха в земята със заеми и „помощи“ (естествено, срещу груба намеса във вътрешните й работи), но при Украйна нещата са още по-драстични и по-страшни. Тя трябва да бъде не закопана, а направо размазана и разкатана. Защо не и чрез заеми и „помощи“ – това са си типичните оръжия на запада.

    Нека да вземат украинците западните „помощи“, па да ядат дървото – какво да ми е жал за хора без мозъци?… Но лошото е, че за нас българите наистина ми е жал. А ние не сме по-различни. Виждам наоколо не народ, а само един скот – овце и говеда, тъпи и безмозъчни, готови за клане.

    Няма по-страшно оръжие от медиите и от тяхната нон-стоп пропаганда. Медиите са вълшебната пръчица, която прави магическата трансформация: превръща народа в добитък. А добитъкът, както е известно, служи за стригане, доене и изяждане. Но него поне го хранят, угояват го, понякога го мият, пък и му пазят бройката… А нас колонизаторите освен всичко друго и ни унижават, тормозят, дължат ни болни и гладни и се стремят да ни изтребят. Така, че ние сме по-зле и от добитък. Ние сме животни, предназначени за изколване, и ако господарите ни не го правят наведнъж, то е само защото се стремят първо да ни изцедят всичката „файда“ до максимум.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s