Асоциираха се и отпразнуваха с гей-парад

Украйна асоцииране 0Тбилиси, Кишинев и Киев подписаха договори за асоцииране с ЕС. Сега гражданите им могат да се смятат вече за европейци, но не могат да работят в Европа, могат да купуват повече европейски стоки и по-малко свои, могат да се борят с корупцията под зоркия поглед на още по-големи корупционери и да чакат нови катаклизми в държавите си с пълната увереност, че за всичко е виновен Путин.

„ЕС ще приеме „официален ангажимент“ към тези три държави, заяви на 25 май шефът на еврокомисията Жозе Мануел Барозу. За ЕС подписването на тези документи ще се превърне в тържествено обещание да се съпровожда всяка крачка на Грузия, Молдавия и Украйна по пътя на превръщането на страните в стабилни и процъфтяващи демокрации“.

Украйна асоцииране 028Красиво, но лицемерно. Та нима са демокрации самите членки на ЕС?!

А какво да кажем за корупционните схеми и лобирането при приемането на решенията в Германия?

съдебните процеси в Испания за присвоените европейски пари?

Обвиненията срещу министрите в Гърция, които подправиха макроикономическите показатели, за да приемат страната в ЕС?

А Румъния и България с корупцията си в съдебната и данъчната система?

А Франция с нейната расова ненавист към по-тъмните хора? Нима това са демократични държави?

Вероятно на Тбилиси, Кишинев и Киев им трябва намордник.

 

Украйна асоцииране 28„Споразумението за асоцииране няма нищо общо с демократичните стандарти, – казва депутатът от Молдавия Григорий Петренко. – Работата е там, че в самия ЕС не всичко е нормално по отношение на правата на човека и демократичните стандарти. Не е ясно защо някой смята, че ЕС е еталон да демокрация. Това съвсем не е вярно. Светът не се върти около ЕС. Съществуват огромен брой други центрове и света – политически, икономически. Да свеждаме всичко в политиката до ЕС – това е абсолютно политическо късогледство“.

 

Напред към Европа? Да припомним само, че в споразумението за асоцииране с ЕС на Украйна, Грузия и Молдавия напълно липсва възможността за влизане на тези държави в Европейския съюз. Турция подписа асоциирането си преди 20 години, а и до днесе извън ЕС. Новопокръстените асоциирани членове са нестабилни в политически план, а това е във вреда на Русия – Южна Осетия и Абхазия, Приднестровието и Новорусия.

 

Тази нестабилност затваря пътя на Киев, Тбилиси и Кишинев към НАТО, към която организация те така неистово се стремят. НАТО никога не приема в редиците си държави, които се намират в конфликт с ядрена сила. Да, пътят на тези страни е ясен – те ще работят с ЕС, т.е. ще станат пазар за европейските стоки, своите ще изнасят чрез мизерни квоти, т.е. ще си стоят под тезгяха. Разбира се, че за всичко това ще им бъде виновна Русия.

 

Украйна асоцииране 080Ето какво казва президентът на Дипломатическата академия на Грузия, политологът Сосо Цинцадзе: “ Крим, добре, може да се оправдае Хрушчов. Но защо, по дяволите, 15-20 хиляди безделници живеят там, които са натъпкани с руски пари, пък и някакъв си референдум устройват, пък и някакво си присъединение направиха. Не разбирам как не я заболя главата вече Русия? Какво може Русия да вземе от Цхинвали, освен още един път да хвърли камък в грузинската градина“.

Подобни настроения се подгряват и от брюкселските чиновници. Жан-Клад Юнкер, претендиращ за поста шеф на Еврокомисията, призова ЕС да ускори подписването на споразумение за асоцииране с Молдова, за да „я свърже към Запада“, защото в противен случай „тя рискува да стане следващата жертва на руската агресия“. В действителност истинският агресор е Западна Европа. Както става ясно от кореспонденцията между американските дипломати с държавния департамент на САЩ, публикувана в Уикилийкс, основната цел на Източното партньорство е „да се отслаби контрола на Русия над тези държави“.

„Както и ние, Полша се стреми да привлече ключови държави към източната граница на Европа, такива като Украйна и Грузия към Запада“. „Източното партньорство е предложение, отстоявано от Полша и Швеция, създадено с цел да задълбочи отношенията на ЕС с Украйна, Грузия, Молдова, Беларус, Армения и Азербайджан и да противодейства на Русия в Източна Европа“, – пише един от американските дипломати от Варшава до държавния департамент на САЩ.

Това е ясно – целта на Запада в този проект е да противодейства на Русия, а не да доведе до процъфтяване на източните партньори. Западът малко се вълнува, че често този сблъсък завършва с военен конфликт. Така беше в Приднестровието през 1992 г., така беше в Грузия прези 2008, така е и сега в Украйна. Сега има опасност Грузия да се гмурне в конфликта, ако Южна Осетия се присъедини към Русия (парламентът на ЮО вече прие обръщение), а Приднестровието ще се разбунтува от присъединяването на Молдова към Румъния. В Украйна вече върви гражданска война.

Няма да се спираме на причините за ненавистта на Запада към Русия – това е цивилизационен спор, желание да се включи Русия в сферата на своето влияние и борба за нейните ресурси. В контекста на борбата на цивилизациите трябва да попитама защо православните Грузия и Украйна не поискаха да тръгнат по пътя на Сърбия, коята вече има статус на кандидат за ЕС и едновременно има зона за свободна търговия с Търговския съюз? А там управлява, забележете, съвсем не проруско правителство.

„Ние възприемаме обещанията на ЕС в смисъл, че демокрацията предполага благодейнствие. В действителност това съвсем не е така. От гледна точка на Европа под тези лозунги най-често се разбира приближаване към либералните стандарти, които за болшинството страни са пагубни, защото населението няма никаква гаранция, то не е конкурентноспособно на европейския пазар на труда, съответно, те ще изпратят в Европа най-слабоплатена категория хора там, – казва Аза Мигранян, ръководител на икономическия отдел на Института на страните от СНГ . Православна Украйна вече празнува подписването на асоциирането с неделния гей-парад със задача „борба с проруските провокатори“.

Украйна асоцииране -s-esКак трябва да реагира Русия? „Абсолютно спокойно, трябва последователно и ясно да отстоява своите икономически итереси, национално-икономическите интереси на Русия, – казва Аза Мигранян. – Русия няма право да се намесва в тези решения. Но Русия има право и е задължена да защитава собствените си интереси, в това число икономическите. В този смисъл, ако резултатите и последствията от подписването на споразумението имат негативен ефект, а те ще предизвикат такъв ефект, то според законодателството на Евразийския икономически съюз, на база руските закони, на база Закона за свободна търговия със СНГ, Русия има много начини да защити своя национален пазар от мащабно проникване чрез територията на тези държави върху територията на Русия на по-конкурентноспособна продукция. Тук вече е суверенното право на тези републики просто да премерят и претеглят, да оценят последствията, които могат да настъпят“, – казва Аза Мигранян. Жалко само, че меренето и тегленето там не могат да го правят, поради липса на суверенитет.

8 отговора на “Асоциираха се и отпразнуваха с гей-парад

 1. Така е, уви. Твърде много са сред нас дебило-кретените, които нищо не разбират и нищо не виждат. Ако ги нямаше такива, съвсем естествено, нямаше да бъде възможно да бъдем поробени.

  Ето защо съвременното поробване на един народ започва именно с мозъчни промивки, които създават в народа една критична маса от животноподобни малоумници. Освен, че тези същества са тъпи, те нямат и никаква представа какъв смисъл се крие зад думи като „род“, „родина“, „съвест“, „морал“, „благородство“, „чест“ и „честност“, „достойнство“, „доблест“… Това за тях са празни съчетания от звуци. Изброените качества са им ампутирани заедно с интелекта. Тези хубавци, естествено, „виждат“ всичко с краката нагоре.

  Да не обяснявам за пореден път кой и как ги създава тези същества. Окупационната технология трябва вече да е пределно ясна (поне за разумните хора).

  По скромната ми най-груба преценка, днес в България, без даже да броим циганите, има не по-малко от половин милион подобни безмозъчни и безсъвестни дебило-кретени – всичките яростни антибългаристи, щатски, брюкселски и натовски гъзомийници. И най-лошото е, че те активно тровят българския народ, като се стремят се да заразят с идиотизма си колкото може повече от останалите нормални граждани.

  Ето, това е то новото оръжие на щатския фашизъм – петата колона.
  В Украйна, Молдова и Грузия отглеждането на петата колона очевидно приключи и тя вече даде отровните си плодове. От тук нататък, горките им народи ги чака истинският ужас.

  • Всичко е точно както в един фантастичен филм – Tempests / The Outer Limits (3 сезон, епизод 9)
   Във филма, ухапаните от отровни паяци хора се мятат в света на внушените им илюзии – не виждат и не разбират, че всъщност са хипнотизирани, омотани в паяжина и точно в момента паяците им пият кръвта.

 2. Тъжно е да виждаш, че поредните три страни падат под колониално робство. И даже по-лошо от робство, понеже в новото си „асоциирано“ състояние те ще бъдат подложени на безжалостен (макар и „мек“) геноцид. Ние българите, като един вече поробен народ, би трябвало прекрасно да го разбираме.

  И въпреки това, като цяло българският народ не разбира нищо, понеже е хипнотизиран, отровен и зомбиран от петата колона на САЩ. Нищо няма да разбере до самата си смърт. Даже и последният останал, самоидентифициращ се като българин, няма да осъзнава какво и защо е предизвикало смъртта на народа му. Може би ще бъде готов да търси причината къде ли не, ако трябва даже за целта да се зарови и в собствения си задник, но никога няма да я види там, където е в действителност.

 3. Пак крокодилски сълзи! Аман! На Русия по никакъв начин не й пречи асоциирането на трите страни към ЕС. Никакви икономически последствия няма да има това асоцииране за Кремъл. Крокодилските сълзи идват единствено от накърнено честолюбие, от това, че Русия все още възприема трите страни като част от своята сфера на влияние, като „близка чужбина“ (както впрочем възприема и България) и се сърди като малко дете, че му вземат играчките!

  • Икономическите последствия няма да са страшни за Русия!
   ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ЩЕ СА СТРАШНИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ! ЩО НЕ ГО ПРАВЯТ С РЕФЕРЕНДУМ? МИ ЩОТО НЯМА ДА СТАНЕ! КАКВО ПО-ЯСНО ОТ ТОВА?

   • Така е! Нас българите, да не би някой да ни пита за нещо?

    Внедриха ни тук от САЩ соросоидната мрежа от НПО-та съставени от национал-предатели, която на свой ред проми мозъците на софийските малоумници, считащи се за „ентелегенти“… И всички те вкупом се изтъпаниха пред нас в ролята на „гражданско общество“ (едва ли не)! А вече узурпирали тази роля, се заеха да определят „единствено възможния (еврейоатлантически, има си хас) цевелезационен избор“ на българския народ. А пък овчелюдието естествено, вместо да им заяви категорично „НЕ!“ им проблея насреща нещо от сорта на „бееееее“, което те, естествено, го възприеха като „даааааа“ и си подписаха предателските бумаги, и ни го натикаха в задника, и ни туриха хомота, и ни надоха на западните щатски и брюкселски фашисти да ни изсмукват и да ни изтребват (с „мек“ геноцид)…

    Та, защо им трябва на вашингтонските фашисти да променят сценария, когато в България той така добре (за тях) си проработи? Ще го използват и нататък, естествено – все по същия калъп. Види се, нашият пример никого на нищо не е научил, машината си работи и поредните три кретенясали народа влизат в месомелачката.

   • Митев, Митев, престани с тази злоба. Тя вреди на самия теб. Ще си съсипеш нервите. Ще започнеш да заекваш, ще се побъркаш, бе човек. Не разбираш ли, че мнозинството от българския народ е направило своя цивилизационен избор и той е присъединяване към ЕС и НАТО. А ти ако искаш да се присъединиш към Евразийския съюз, върви в руското посолство и поискай политическо убежище. След всичките ти писания тук (вероятно поръчани от руската пета колона) няма начин да ти откажат. Стани руски поданик и върви да покоряваш Сибир – там ти е мястото!

   • Тъй ли?… Ти наистина ли си вярваш, че много се вълнувам, като пиша? Аз отдавна пиша едно и също, дрисльо, вълнуваш се от него само ти – направо ти вади душичката с памук, нали? Което не може да не ми доставя удоволствие, понеже душичката ти е мръсна и подла.

    А пък що се отнася до това, дали народът ни е направил своя „цевелезационен“ избор или вместо него са го направили неговите убийци… Има два варианта: или ще го разбере, или няма да го разбере. Ако не го разбере, ще умре. Точка. Нито ще е първият народ, който е бил изтребен, нито ще е последният.

    Ако пък разбере (достатъчно скоро), че е бил прецакан, тогава пак има два варианта. Или ще се вземе в ръце и ще започне борба за възвръщане на националния си суверенитет и независимост, и ще се спаси като народ… Или ще седи в къщи на дивана и ще хленчи и ще мрънка. Резултатът – виж точка едно. Ще бъде унищожен.

    Естествено е, че съм емоционално обвързан с българския народ и със страната България – те са моята майка родна (извън семейството). За продажни нищожества като теб „род“, „родина“, „чест“, „народ“, „татковина“, „отечество“ са думи без съдържание. За теб е важно само къде падат паричките – и ако падат в САЩ, твоята логика е „дайте ми задника на САЩ да го оближа целия – по френски! – та белким си изкарам повече свежонапечатани доларчета, отколкото ако бих си останал един захлюпен български селяндур.“

    Е, за мен пък не е така. България е исторически и културно обвързана с Русия и с православните си съседи, независимо дали го искаме или не. „Добри“ били те или не… Патриотизмът е неразривно свързан с отхвърлянето на всяка зависимост. Но ако все пак искам да имам добри и равноправни отношения с някого, то няма да е с чужда и враждебна цивилизация като англосаксонската или османската. А ще бъде с моите съседи и братя по вяра и по кръв.

    Повечето българи все още, слава Богу, мислят като мен. Те са объркани от лъжците като теб, които им говорят измамни приказки за „демокрация“ и „свобода“, докато всъщност ги унищожават, ограбват и убиват. Но може българите да се събудят един ден. Надявам се. И няма да спра да им дрънкам звънчето. Пък ти както искаш – всеки е свободен да избере Доброто или Злото, Светлината или Мрака, Истината или Лъжата, Христа или дявола. Напред! – карай си по твоя (широкия) път! Към наградата ти ще се добави дебела лихва за всяка нещастна душица, която си привлякъл към себе си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s