Gazeta.pl / Последните думи на руския оператор: „Къде е камерата?“

Първи канал 41Операторът от Първи канал на руската телевизия Анатолий Клян е бил застрелян от украински военни по време на т.нар. премирие. Той не е първият журналист, загинал в зоната на конфликта от ръцете на киевските войници. „Камерата, къде е камерата…“ – това били последните думи на 68-годишния мъж, съобщава полското интернет-издание Gazeta.pl.

Първи канал потвърди информацията за смъртта на своя оператор Анатолий Клян в Донецк. Журналистът е бил смъртоносно ранен.
Трагедията се е случила около едно армейско подразделение, към което се приближила снимачната група, за да заснеме репортаж. От мястото на военните се раздали изстрели. Анатолий Клян бил ранен в корема. Раненият оператор незабавно бил откаран в най-близкия медицински пункт, но лекарите не успели да го спасят. Операторът бил на 68 години, пише полското интернет-издание.

Първи канал _h450Куршумът попаднал в корема му, когато операторът снимал с камерата пуснатите във въздуха сигнални ракети. „Когато започнахме да го пренасяме от автобуса в колата, за да го закараме в болницата, той през цялото време ни пишаше къде е камерата. „Камерата, къде е камерата…“ – това бяха последните му думи, разказа кореспондентът на Първи канал Евгений Лямин.

Организатор на пътуването била прес-службата на самопровъзгласената Донецка Народна Република. Жуналистите пътували в автобус заедно с майките на войниците, които настоявали да пуснат синовете им у дома, отбелязва Gazeta.pl.
Независимо от обявеното примирие от президента на Украйна Петро Порошенко, което трябваше да продължи до понеделник, в източна Украйна не спибат военните инциденти между украинската армия и проруските сепаратисти. В района на бойните действия до момента са загинали няколко журналисти, резюмира полското издание.

Първи канал 58Клян 94

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s