Легендарният Т-34 воюва с опълченците в Луганск


Т 34 HBB84809В Интернет на 1 юли се появи видео, в което е видно, че по Луганск върви легендарният танк Т-34-85 от времето на Втората световна война.

Опълченците свалиха от паметника му в град Дружковка, Донецка област митичния танк. Танкът е поставен в парка през 1977 г. в чест на войните-освободители от фашизма.

По-рано в Мрежата се появи видео, в което е видно как опълченците товарят на специална техника танка, за да го свалят от паметника и транспортират до улиците на Луганск.

Т-34-85 е съветски танк от периода на Втората световна война. На въоръжение е в СССР от 1944 г.

Преди минути стана ясно, че легендарният танк е ликвидирал една барикада на украинската армия в региона.

Един отговор на “Легендарният Т-34 воюва с опълченците в Луганск

  1. За съжаление, опълченците могат да използват този танк като брониран таран, като прикритие, като влекач и като транспортьор… В края на краищата – като героичен символ. Но едва ли като реална бойна машина с огнева мощ. Защото стрелбата от едно старо амортизирано оръдие би довела единствено до пръсването му. А вече няма и снаряди за Т-34. А и да имаше, едва ли опълченците разполагат с тях. Прицелните уреди на танка най-вероятно отдавна са демонтирани, както и ред други негови важни системи.

    Но даже и такъв, танкът-герой може да влезе в последния си бой. И дано това да събуди най-после „диванната армия“, която само гледа събитията от терасата и по телевизора.

    Истината, която днес всячески се прикрива от медиите е тази, че всъщност в Украйна не се води война на „сепаратистите от Новоросия“ с „държавата Украйна“.

    Всъщност се води война на руския свят срещу американския агресор, окупирал Киев и инсталирал там марионетното си правителство. Това е нова Отечествена война на руския народ – ни повече, ни по-малко! И дано този танк, като един символ, нагледно да го демонстрира. Дано да напомни на русите (и на наричащите се „украинци“), че истината е съвсем друга, че в момента те всички са под нападение – под американско нападение. И отново, както и преди 73 години, се води Велика отечествена война.

    Само че, днешната е по-трудна. Защото нападнатите са неорганизирани, зобмирани са от агресора, разединени и насъскани един срещу друг. Дано този танк да напомни на всички, обитаващи „Украйна“, че техните деди, независимо от диалекта им, на ето такива едни танкове, рамо до рамо, са се борили срещу окупатора. И днес би трябвало да правят същото – да се бият не един срещу друг, а срещу истинския – американския! – агресор.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s