В Луганск се откри втората сесия на Върховния съвет на Съюза на народните републики

3793803Втората сесия на Върховния съвет (ВС) на Съюза на народните републики (СНР) се откри днес в Луганск.  Тя преминава под ръководството на председателя на ВС на СНР Олег Царьов. В залата са регистрирани 48 депутати от Луганската и Донецката народни републики (25 и 23 депутати съответно).

В своето изказване при откриването на сесията Царьов информира депутатите за ситуацията в региона през последните дни. „Смятам, че в рамките на тази седмица ще се разбере ще останем ли на сегашните си позиции и ще защитатваме нашите градове или ще се движим напред“, – каза той.

По думите му, в редиците на военните в Киев царят панически настроения. „Военните там, онези, които разбират ситуацията, са в паника. Над 4 хиляди украински военнослужещи са обкръжени, не се доставят продукти. Ако тази обкръжена въоръжена групировка бъде разоръжена, настава коренен поврат в хода на войната. Сега събитията се развиват точно така, както ние искахме те да се развиват“, – каза председателят на ВС на СНР.

Според постъпващата информация, депутатите активно работят над законопроектите, регламентиращи работата на парламента на СНР и неговото взаимодействие със законодателните актове на Луганската и Донецката народни републики.

ИТАР-ТАСС

Един отговор на “В Луганск се откри втората сесия на Върховния съвет на Съюза на народните републики

  1. „Ако тази обкръжена въоръжена групировка бъде разоръжена, настава коренен поврат в хода на войната.“
    – доколкото разбирам от последните новини, едва ли ще бъде разоръжена. По-скоро ще бъде изтребена. Още съвсем малко е нужно и от въпросните обкръжени части на хунтата няма да остане нито един жив човек.

    youtu.be/sHfiUrcY44Y
    youtu.be/D1xdTMADOjA

    Жалко за момчетата, те са просто едни излъгани нещастници. Но… така е в живота. Или си човек и имаш ум, и тогава живееш; или си глупаво говедо и тогава свършваш в кланицата. В края на краищата, съзнателно или не, войниците на хунтата служат на фашистите. А когато се стигне до война, никой не те пита дали си добър човек. Гледат само на чия страна си се оказал.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s