„Самолетът паднал не където било планирано“

Катастрофа 33Нищо ново за историята не е катастрофата на Боинга. Колкото и цинично да звучи това. Лидерът на ДНР Стрелков съобщи, че „бойните действия продължават по целия фронт. Мястото на катастрофата на Боинг-а е в дълбокия тил на опълчението на ДНР и никакви „хуманитарни премирия“ или „коридори“, необходими за обективното разследване на трагедията, не са нужни – комисията може свободно да посети мястото и да направи експертизата си. Никой няма да й пречи. Но няма да спрем бойните действия срещу обкръжения противник, защото не е целесъобразно да направим това…“.

Това, че мястото на падането на Боинга се намира в тила на опълчението, принуди Киев, ОБСЕ и Москва да направят видеоконференция с ръководството на ДНР, за да се решат „практически въпроси“. Те са два: достъп до мястото на катастрофата и съдбата на черните кутии. Кутиите са намерени, а това е най-главното. Има предложение те да се предадат на международна комисия, но това е приемливо само при едно условие – ако Русия влезе в комисията.

Редица обстоятелства около случилото се започват да изкарват на бял свят отново името на днепропетровския губернатор. Той явно или неявно се появи около произшествието. Диспечерската служба, която посочила пътя на Боинга, се намира в Денпропетровск. Същата диспечерска служба сменила коридора на самолета, натиквайки го на север от обичайния маршрут – в зоната на бойните действия. Днепропетровските диспечери извършили странни маневри недалеко от едно селце (Авдеевка) , в което се намира войнска част, завзета от опълченците. Точно там имало, макар и повредени, същите тези ракети „Бук“, които сега са основните виновници за катастрофата на Боинг-а.

Преди няколко седмици пристигна информация за някакви летци-хървати, които се намират в Днепропетровск. Имената им се свързват с доставката на чуждестранни въртолети, за които говори и самият Стрелков. Имайки предвид случилото се с Боинг-а, наличието на тези летци-хървати изглежда вече по друг начин – та на кого, ако не на чужденци, може да се възложи подобно деликатно дело…Напълно е възможно действителното непознаването на местността да е довело до свалянето на Боинг-а на съвсем друго място – той е трябвало да катастрофира около Авдеевка…

Защо пък точно около Авдеевка?

Точно там са не само негодните „Бук“, които така и никой не е виждал годни за употреба и в бойно положение, макар киевската пропаганда днес активно да пуска какви ли не снимки с „Бук“-овете, които се „скатават“ някъде из градските квартали…

Освен „Бук“ там има и станция за следене, способна да контролира небето на 120 км във всички страни. А около селцето Снежное такава станция няма. Самите „Бук“-ове имат много ограничени възможности по отношение на контрола над въздушното пространство. Никой не може физически да нанесе удар по целта за броени секунди – та това е опълчение, а не асове от ПВО.

Главният въпрос НЕ е дали наистина опълченците имат „Бук“?

Главният въпрос е друг – кой се нуждае неистово от тази катастрофа?

Кой се нуждае неистово от тези 300 умрели човека?

На кого е изгодна тази катастрофа?

Ясно е, че е изгодна на някакви тъмни сили, но те ще си останат ли неясни?
Както и да го въртим и сучем, днепропетровският губернатор е имал две възможности – при това къде-къде по-сериозни от тези на опълченците, да планира действията, да насочи самолета чрез диспечерската служба и да го свали. Както се досещате, важно било и да се има контрол над мястото на катастрофата – мястото било предварително панирано.

Пък и други сили биха проявили твърде голям интерес към подобно катастрофално „стечение на обстоятелствата“ – да се получи помощ от НАТО и да се принуди Европа да започне война с Русия.  Ако всичко стигнело до провал – да се свали Порошенко, с който губернаторът вече има много сериозни проблеми.

Всичко това, разбира се, са догадки, но друго на този етап не ни остава. Така или иначе, контролът над ситуацията в момента е в ръцете на опълченците, никой не обявява примирие…

А как ще се проведе разследването на трагедията с Боинг-а – това вече е работа на Русия. Твърде откровено, цинично, ексцентрично и дори престъпно искат да я набутат във война с Европа, за да излязат сухи от тази, меко казано, неприятна ситуация.

Господ да ги прости невинните жертви!

Войната между Запада и Русия е в пълния си ход…

Следва продължение.

2 отговора на “„Самолетът паднал не където било планирано“

  1. Яааа да видим една интересна новиничка тука…

    anna-news.info/node/18634

  2. Малко се съмнявам, че евреинът Каломийски самостоятелно е организирал всичко това. Да, той може да е участвал. Но едва е бил главната движеща сила и самостоятелен инициатор. Такива като него винаги са част от някаква схема, ръководена от Вашингтон.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s