Фидел Кастро възмутен от действията на „шоколадовия крал“

Фидел FC_mw1024_sЗнаменитият кубински революционер Фидел Кастро изрази негодуванието си от политиката на Украйна и САЩ. В своя сайт Кастро публикува статия, в която отбелязва, че претърпелият катастрофа самолет е прелитал над тероторията на „войнстващото“ украинско правителство. Кубинецът рязко осъди и подкрепата за „агресията“ на Нетаняху от страна на САЩ.

Лидерът на кубинската револяция Фидел Кастро написа статия от отговор на информацията за катастрофата на Боинг 777 на малайзийските авиолинии. Пътническият самолет „летял на височина 10100 метра“ над украинска територия“, „която се намира под контрола на войнстващото правителство на „шоколадовия крал“ Петро Порошенко“, – иронизира кубинецът.

Кастро подчерта, че кубинците винаги са били солидарни с украинския народ, припомни трагедията в Чернобил и помощта, която тогава Куба оказва на Украйна: хиляди деца, пострадали от радиацията пристигат на лечение и рехабилитация на Острова на Свободата. „Ние сме готови и в бъдеще да оказваме помощ“, – пише Кастро в статията си. Но, подчертава лидерът на революцията, Куба „не може да не изрази протеста си“ срещу действията на настоящото правителство на Украйна, което Кастро нарича „антируско, антиукраинско и проимпериалистическо“.

Наред с „престъплението“, както Кастро определя катастрофата на Боинга, неговото негодувание е предизвикано и от политиката на Израел в сектора Газа. Президентът на САЩ Барак Обама, негодува кубинският революционер, подкрепи „агресията“ на Нетаняху, който „нарича отвратителното престъпление законен акт на самозащита“. Кастро изрази своята солидарност не само с украинците и руснаците, но и с палестинския народ, сравнявайки го с „героичните защитници на Сталинград“.

12 отговора на “Фидел Кастро възмутен от действията на „шоколадовия крал“

 1. Че кой ли друг ще ги подкрепи? Сега да очакваме подкрепа и от Северна Корея!

  • Мълчи бе, фашист! Пак си излагаш си стопаните.

   Фидел е световен авторитет, от най-обичаните и уважавани политически дейци. Между Куба и Северна Корея има твърде малко общи неща. Едно общо нещо е може би плановата им икономика. Но Ким-Чен-Ун (или там нещо от сорта) е диктатор и в това отношение няма нищо общо с Фидел Кастро. Огромна е разликата между „лидер“ и „диктатор“. Но как да я види един долнопробен фашист? За вас фашагите, това е едно и също…

   Обща е също така, омразата на вашингтонските политици както към Куба, така и към Северна Корея. Но в това няма нищо чудно. Щатските империалисти-фашисти винаги мразят всички, които им се опъват. Това не ни дава някаква едва ли не, обективна оценка на враговете им.

   Милиарди (!) хора по света считат САЩ за империя на Злото, презират я и я мразят. Даже в самите САЩ президентът Обама често е рисуван изобразен като Хитлер, а щатското знаме – комбинирано със свастика. Какво да кажем за други страни? За Китай, Индия, ислямските страни, латиноамериканските?…

   Да говориш лошо за Фидел днес просто означава да кажеш: „аз съм вярно вашингтонско куче и мразя всичко, което дразни господарите ми“. В очите на милиарди хора по света това се чете като „аз съм долен мръсник и негодник“. Ами, знаеш ли – твоя си работа. Ако искаш, бъди и свиня – кой ще ти забрани?

   • Аз, за разлика от теб, съм бил в Куба и съм видял как живеят кубинците под „благата“ диктатура на твоя обичан Фидел. Бедност, дефицит… с една дума социализъм. Карат колите, които са си купили още по времето на Батиста – през 50-те години на миналия век.

   • Да, и всичко това го дължат именно на възлюбените ти САЩ. Бедността там е не поради, а ВЪПРЕКИ социализма. Бедността в Куба се дължи единствено на блокадата и на постоянния тормоз и даже терор, на който е подложена от страна на Вашингтонския имперско-фашистки режим.

   • (Видял, ама нищо не разбрал… Типично за един глупак.)

  • Кави боклуци има само…сега да очакваме и от северне.кореа….че и те са Хора …вие от кой лагер сте от лагера на Кончу ли а да.на.ПЕДЕРАСИТЕ официални……

   • Ами катп ръсиш.мнение не знаеш.ли че.Куба е блокирана от американските икономическа блокада,,цървул бил в Куба

   • „Ами катп ръсиш.мнение не знаеш.ли че.Куба е блокирана от американските икономическа блокада,,цървул бил в Куба“
    Виж си само интелектуалното ниво. Нека някой малко по-умен от теб опита да преброи правописните и пунктуационните ти грешки. Смятам, че твоят съмишленик В. Митев ще се справи.

   • Не знам ти от кой лагер си, но все още не си се научил да говориш и пишеш членоразделно. Все още имаш път до хомо сапиенс, ако изобщо знаеш какво е.

   • По-добре неграмотно написана ИСТИНА, отколкото прекрасно съчинена и безгрешно изписана ЛЪЖА.

   • Това са те твоите съмишленици – неграмотни невежи. Можеш да им промиваш мозъците както си искаш.

   • Не са прости те, ами ти си прост. Никой никого не манипулира. Хората си имат глави на раменете, ти си този, дето носи там една празна тиква.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s