Война за унищожение

Ситуация в ЛуганскеОтношението на жителите на Луганск към украинската власт може да се определи с една дума: „ненавист“

Днес цял свят изказва съболезнованията си за гибелта на почти 300 пътници и членове на екипажа на малайзийския лайнер. На фона за тази трагедия за болшинството средства за масова информация някак си останаха назад престъпленията на киевските наказателни отряди към мирните жители на Донбас. А престъпленията продължават.

Само в Луганск жертви на бойните действия за последните дни станахах 44 мирни жители, 215 човека са тежко ранени. Това съобщи сайтът на Луганския градски съвет. И това е без да се имат предвид загиналите на 18 юли. А, както съобщи вторият секретар на Луганския областен комитет на Комунистическата партия на Украйна Александър Исаенко, тъкмо днес градът е бил подложен на най-жесток обстрел.

Един от знаменитете бойци  на Донецката народна република, известен като Прохоров, съобщи, че противникът е започнал настъпление по три направления. „Преди час укрите започнаа настъпление по три направления“.

Ново 1_nСпоред Прохоров, обстрелва се район в град Перевалск – целта е опълченците там да бъдат обградени. Украинската армия настъпва към блокпоста около село Михайловка. Удар е нанесен и по село Сиротиново. Удар с „Град“.

Продължават боевете в района на т.нар. „Южен Котел“. Украинските силоваци с „Град“ обстрелват позициите на опълченците в  Саур-Могила.

Към град Свердловск се движи колона с украинска бронетехника.

В Луганск, по данни на Прохоров, са загинали още 9 мирни граждани.

Украинските силаваци заявиха, че ще обградят Луганск в обръч.

Известно е също, че украинските наказателни отряди настъпват към село Зельоное около Донецк, за да деблокират обкръжената им група на аерогарата.

Луганск 98_n– Ситуацията в Луганск е много тежка, почти трагична, – разказва Александър Исаенко. – Има постоянна стрелба. Най-много стрелят в източните квартали. Преди три часа позвъни сестра ми – взривната вълна я изхвърлила на пет метра. Недалеко от нея е бягал човек, бомбата го е разкъсала на части. Сред много от жителите на града има паника, хората не разбират от коя страна ще долети към тях смъртта. Мини и снаряди падат хаотично из целия град. Магазините са затворени. Предприятията практически не работят. Няма нито едно предприятие, което да работи.

Там, където живея, има 20 апартамента. Само в пет от тях все още има хора. Така е в целия град. За щастие, голяма част от децата и младите жени напуснаха града. Вчера бях на ж.п. гарата, видях главно хора на средна възраст, както и старци. Много хора се опитват да изведат от града престарелите си родители.
Някои от хората заминават за селата при роднини, а който няма къде да замине – се приютява в Русия. Част от хората заминаха в Централна Украйна, но много от тях вече съжаляват за решението си. Местните жители ги възприемат като врагове. Ако все още търпят жените с деца, то мъжете биват обвинявани, че са причина за войната. Казват, че заставят бежанците да влизат в нацгвардията.

Луганск 334_nОт ден на ден стрелят все повече и повече. Тази нощ нямаше електричество, нямаше мобилни връзки. А неотдавна градските служби успяха да възстановят енергоснабдяването. Не в целия град има вода. В центъра, където живея, в момента има вода.

Освен страх, хората изпитват неописуема ненавист. Ако по-рано някой се съмняваше, дали властта в Киев е лоша или не, и струва ли си да й се съпротивляваме, то сега хората виждат, че към нас се отнасят не като към хора. Бият безразборно по мирните квартали.

Много от моите познати се записаха в опълчението. Ако по-рано в опълчението, честно казано, имаше немалко маргинали, то сега там има много хора с висше образование. Много от тях вече гледат на случващото се по различен начин. Виждаме какво мислят киевските политици за нас, жителите на Изтока. Те искат да ни унищожат.

Луганск 551_nХората са целите в нерви. Представете си само – нощ е, лежиш и на сън чуваш изстрели. Започваш за броиш секундите, защото знаеш, че всяка секунда снарядът преминава по 10 километра. Броиш: едно, дне три… Мислиш: „Слава Богу, прелетя!“ И така ден след ден.

Често се налага да успокояваме възрастни жени в двора. Те търсят някаква надежда в новините. Казвам им: „По-добре гледайте някакви сериали, за да си отвлечете вниманието“. Но хората се събират в промеждутъците между стрелбите, обсъждат къде настъпват украинските наказателни отряди, какво да правят по-нататък. С нищо друго не могат да се занимават.

В Славянск продължават да се чуват взривове, изстрели. Казват, че украинските военни така провеждат разминирането. Днес, 18 юли, цял ден над града летя въртолет. И дори се чуваха оръдейни изстрели.

Луганск 660_nХората са смазани. Почти няма отворени хранителни магазини. Преди броени часове започна отново да работи полуразрушеният хлебозавод. Разрушени са училища, не е ясно през септември къде ще учат децата.

Хората пишат заявления до органите на властта, че домовете им са разрушени. Обещават, че ще им помогнат, но надежда почти няма.

Всеки, който е забелязан да контактува с опълченци, веднага е викан на разпит. Днес минах през града и видях как хвърлиха с лице към земята едно младо момче. А около него имаше войници. Явно е бил забелязан с опълченци, арестуваха го. Мисля, че ако има разстрели, то те ги извършват тайно.

Луганск 995_nЛуганск 74_nЛуганск 65_nЛуганск 41_nЛуганск 13_nЛуганск 5_nЛуганск 3_nЛуганск 0_n

3 отговора на “Война за унищожение

 1. Ами за какво мислите, че Вашингтон инсталира в Киев именно ФАШИСТКИ режим? Много ясно – киевските власти правят това, което на тяхно място биха правили всички фашисти. Тоест, изтребват мирното население, подлагат го на геноцид и извършват етническо прочистване. Това е всъщност тяхната истинска цел.

  Ако не срещаха военна съпротива, пак щяха да го правят. Може би само малко по-бавно и по-незабележимо. Но строежите на концентрационните лагери вече бяха започнати.

  Сега вече не им е до това. При въоръжената съпротива, която срещат, процесът на избиване просто стана интензивен. Фашистите получиха възможност да стрелят и сега активно я използват – по единствения възможен начин, присъщ на фашизма – тоест, срещу мирното население. Всеки ден фашистите убиват стотици мирни жители – просто за това, че не са фашисти и че са етнически руси, говорещи на руски.

  Но, пак повтарям, по-големите фашисти не са в Киев. Те са във Вашингтон. Кой е по-страшен: кучето или стопанинът, марионетката или кукловодът? (Въпросът ми е риторичен.)

  Още веднага щом се случи инсценировката със сваления самолет ми стана пределно ясно, че една от многото цели на Вашингтонските сценаристи е тази – да отклонят вниманието от престъпленията на киевските си служители. И докато хунтата ежедневно разстрелва и взривява стотици мирни жени деца и старци, които загиват под развалините и под снарядите, вниманието на дебилите по света ще бъде постоянно отвличано към „страшното престъпление на сепаратистите“ (впрочем, НИКОГА няма да бъде ДОКАЗАНО кой именно го е извършил).

  В продължение на месеци за нищо друго няма да се говори. А през тези месеци не само 295 (или колкото са там) невинни жертви ще има. Те ще бъдат десетки ПЪТИ повече. Само че те ще бъдат премълчавани и прикривани. Защото не са „европейци“, а някакви си там „диви руснаци“, поддържащи „сепаратистите“… Ако пък нещо се чуе за тях, веднага ще ревват: „ами невинните жертви от САМОЛЕТА“?… Като че ли могат да се „изравнят на кантара“ 290 човека с десетки ПЪТИ повече невинни, съзнателно и целенасочено убити хора. И като че ли не са ги убили същите тези фашисти, които вече месеци наред вършат подобни престъпления срещу човечеството.

  А за другите, политическите цели на тази поредна щатска операция, просто не ми се говори. Но и те са също толкова прозрачни и очевадни. Стига само да не си безмозъчен дебил с черепна кутия, промита до кокъл от про-щатската пропаганда.

  • Къде отива?… Ами към глобален фашизъм, с централа – Вашингтон. Или иначе казано, към „Новия световен ред“.

   Хайде, бегайте бързо към урните да гласувате за някоя западна марионетка като Боко Тиквата например, че да им помогнете по-бързо да им се изпълнят плановете!

   Или просто слушайте „политици“ като Соломонпасиевци, или пък разни Минчевци и Смиленовци от соросоидните НПО-та… Те ще ви упътят кой е за вас „правилният и единствено възможен (еврейопейски и еврейоатлантически) цивилизационен избор“. Излапвайте си редовно всяка сутрин порцията соросоидна пропаганда по „Хоризонт“, по БНТ и иже с ними… Задължително си купете три флагчета: щатско, евросъюзно и натовско и си ги провесете от балкона, а може и да ги размахвате трите заедно всяка неделя по улиците, още по-яко ще бъде.

   По този начин ще помогнете на света максимално бързо да отиде да се набълбука в септичната яма на глобал-фашизма. Накъдето вече се е запътил.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s