Яценюк: Ракетата е пусната не от пиян терорист, а от обучен професионалист

Яценюк j-1В интервю за CNN министър-председателят на Украйна Арсений Яценюк заяви, че след трагедията на Боинг 777 конфликтът в Украйна е придобил международен мащаб. Политикът е убеден, че самолетът е бил свален от специалист, добре подготвен от Русия. Яценюк очаква от Запада „твърди и решителни действия срещу терористите и тези, които ги подкрепят“.

Арсений Яценюк, министър-председател на Украйна: Добре ни е известно, че този ракетен комплекс се намира на територията, която напълно и изцяло се контролира от терористите, които ръководи Русия. И копчето е натиснато не от пиян терорист, който командва Русия. Това е бил добре обучен специалист. Някой, който знае как се работи с тази техника. Някой с опит. Ние заедно със световната общност ще открием всички, които са отговорни за това международно престъпление и тези, които им оказват помощ. Това е престъпление срещу човечеството. А сградата на Международния съд е много голяма.

Айвън Уотсън, старши международен кореспондент на CNN: В момента вашето правителство води преговори със сепаратистите за предоставяне на достъп до мястото на катастрофата?
Арсений Яценюк: Ние изпратихме няколко групи спасители на мястото на катастрофата. Те пристигнаха там вчера. Дадоха им час за изследване на мястото на катастрофата. А после сепаратистите, терористите под ръководството на Русия, казаха, че ако те не напуснат мястото на катастрофата, ще ги вземат за заложници. След катастрофата на самолет Боинг 777 конфликтът се превърна в международен. В глобален.

Айвън Уотсън: Каква реакция очаквате от западните съюзници след катастрофата?
Арсений Яценюк: Консолидирани, твърди, отчетливи и решителни действия срещу терористите и тези, които ги подкрепят и ги снабдяват с оръжие.

Оригинал от CNN International.
В ефир на 19 юли 2014 г.

3 отговора на “Яценюк: Ракетата е пусната не от пиян терорист, а от обучен професионалист

 1. И още:
  politikus.ru/events/24997-ustanovlena-traektoriya-rakety-vozduh-vozduh-vypuschennoy-po-malayzyskomu-boingu.html

 2. Ето, появиха се вече и доказателствата за това, че катастрофата е дело на киевските марионетки на САЩ.

  anna-news.info/node/18634

  Официалната теория на Вашингтон и на техните киевски марионетки е, че самолетът ужким е свален от бойците на Новоросия С НАЗЕМНА РАКЕТА (!) „земя-въздух“, вероятно от типа „Бук“. А истината се оказа абсолютно друга. Както и предполагах, няма даже нужда от никакви черни кутии, от спътникови снимки, от никакви специални анализи и т.н. и пр. Достатъчно е само да се видят следите от пораженията по обшивката.

  Тези следи носят характерен почерк. Те КАТЕГОРИЧНО показват и доказват – ясно и недвусмислено свидетелстват за това, КАКВО ТОЧНО се е взривило и е свалило самолета.
  Е, и какво е било то? Ами ето какво – била е бойна глава на самолетна ракета от типа „въздух-въздух“!

  Извод: самолетът не само, че не е свален от въоръжените сили на Новоросия, но и изобщо не е бил свален от наземна ракета. Разстрелян е във въздуха от самолети-изтребители.

  Разбира се, Новоросия не разполага с такива изтребители. Руски изтребители също не летят над територията на Украйна. Значи, това са били или самолети на Украинските ВВС, или направо самолети на НАТО. Второто е по-вероятно, защото никой не би доверил такава тънка провокационна операция на украинските слабо мотивирани и слабо подготвени, учили-недоучили, пилоти-некадърници.

  Има документирани свидетелства, че преди да изчезне от екраните на радарите, край малайзийския самолет са били засечени два други, по-малки самолета. Това е вече също документиран факт.

  Истината лъсна като обедно слънце. Самолетът е бил разстрелян във въздуха от самолети на НАТО, въоръжени със съветски ракети, а следователно и самолетите са били старо съветско производство. Следователно, натовските страни, извършили престъплението, са от бившите съветски сателити. Самолетите са били например на Румъния или на Полша. По-вероятно, на Полша.

  Ето това е то. Всичко много бързо излезе наяве. Лесно и просто. Калпава работа, янките! Значи, явно много се бърза с разпалването на Трета световна война. На Вашингтон даже не му пука, че ще го хванат. Вие всички сте за тях просто едни идиоти, които ще им повярват в близките месеци. А това за тях е напълно достатъчно.

 3. Яйценюх е една мухлясала марионетка, нещо като Кермит. Зяпа, върти се насам-натам, пули си очите, кряка… Но какви лъжи грачи, – няма никакво значение. Важно е какво целят кукловодите му от Вашингтон.

  Дано хората да са излезли от детската възраст и да различават кукления театър от реалността. Но, като гледам българите наоколо, започвам да се съмнявам; май дебилизирането на народа ни е вече в твърде напреднал стадий.

  „Ние изпратихме няколко групи спасители“ – кряка Кермит. Всъщност американците са изпратили някаква група фашистки саботьори, които явно са имали за цел да фалшифицират доказателства, ако може това-онова да откраднат и да унищожат, да лъжат, да манипулират и да заблуждават обществото…

  Какви „спасители“?! – там всички жертви са отдавна мъртви. Кого ще „спасяват“? Там има нужда от обективен международен (!) експертен екип – от специалисти с опит по РАЗСЛЕДВАНЕТО на аварии, а не по „спасяването на трупове“…

  Изпратили от Вашингтон някакви си лъжливи фашистки агенти – ами много ясно, че опълченците няма да ги пуснат да припарят до останките! Да се благодарят, ако не ги пребият. Нали именно киевската хунта първо е убила жертвите, а после си праща агентите да им ровят из костите… Ей-сега ще стане, чакай.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s