N24 е изненадан, че руснаците вярват на прокремълските политолози

N24_LogoЗападът все по-активно обвинява Путин за хаоса в Украйна. Лидерът в Кремъл мълчи, но прокремълските политолози активно коментират обвиненията. Те обясняват, че НАТО и ЕС се разширяват на изток, изтласквайки Русия от традиционните й сфери на влияние. Кореспондентът на N24 е изненадан, че 80 процента от руснаците, с които е говорил, се придържат към същата гледна точка.

А сега да чуем Кристоф Ванер от Москва. Западът все по-силно обвинява Владимир Путин. Обвиненията са все по-яростни. Как реагира на това Москва?
Кристоф Ванер, кореспондент на  CNN: Да, това е вярно. Върху Владимир Путин се изсипват все повече и повече обвинения за хаоса в Украйна. Неотдавна, например, това твърдеше Норбърт Рьотген от ХДС. Отговаря, разбира се, не „първият ешалон“ в Москва. Самият Путин в момента не коментира нищо.

На обвиненията с радост отговарят приятелските на Кремъл политолози и публицисти, заявявайки, че за хаоса в Украйна е виновен Западът, защото ЕС и НАТО продължават да се разширяват все по на Изток, изтласквайки Русяи от нейните традиционни сфери на влияние и под прикритието на демократизация се занимават не с нещо друго, а с империализъм. Това са обвиненията на приятелските на Кремъл политолози.

Интересно е, че гражданите на Русия не казват; „Що за глупост!“ Точно обратното, 80 процента от руснаците, с които аз разговарям в последните няколко седмици обсъждат събитията, но напълно подкрепят приятелските на Кремъл политолози и експерти. Те също мислят, че по този въпрос Западът е отишъл твърде далеко – атакува традиционните сфери на влияние на руснаците, затова и е налице подобен хаос.

Разбира се, необходимо е международно разследване. Ако разследване въобще е възможно. Много благодаря, Кристоф Ванер.

В ефир на 19 юли 2014 г.

9 отговора на “N24 е изненадан, че руснаците вярват на прокремълските политолози

 1. Може би не вярват заради ето такива кадри?
  youtu.be/MjpyjWvt-Hc
  Ето ги, поредните геройски убити „терористи и сепаратисти“. Браво, „Слава на Укралайна!“

  • Или, заради ТОВА не вярват?…

   rutube.ru/video/2a786202e5e611ad9b5a69a69fed0568/

   „Слава на Укралайна!“

  • Ето още, защо не вярват:
   youtu.be/ywD3eLwbbnI
   youtu.be/fcVVQkBd97I
   „Слава на Укралайна“! „Слава на САЩ“!

  • Не, а може би, заради ТОВА не вярват?…
   youtu.be/HXyR0PHOVRg
   „Слава на Укралайна!“

 2. Избягал е от отговор, в който да се ангажира с лична позиция. Може би дълбоко в душата на този човек да е останала една малка частичка съвест, или честност?…

  Прави се на „изненадан“, докато осведомява запада за общественото мнение в Русия. Но така или иначе, го осведомява. А хората на запад сами да се замислят – ама чак толкова ли е ефективна руската пропаганда? Значи, даже не „първият ешелон“ изказва мнение, а само „приятелските на Кремъл политолози и публицисти“ говорят. Които всъщност никак не са много в Русия – повечето са предатели от петата колона на Вашингтон; но да кажем, от думите на Ванер става ясно, че поне не става въпрос за ВСИЧКИ публицисти, а само ЧАСТ от тях се изказват по този начин… И въпреки това хората масово им вярват… Странно – защо ли?…

  Уж „те така твърдят“ – обаче все пак, казва КАКВО твърдят… Така това, което „лошите про-путинци“ твърдят, достига до западния слушател! Макар и с пропагандно оцветяване, но все пак достига. Явно това е максимумът „честност и обективност“, на който един щатски журналист е способен, когато работи за САЩ и дава интервю за CNN.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s