Telegraph: Лондон мълчи, за да „не подплаши“ руските пари

Лондин 4Както съобщи Daily Telegraph, европейските лидери се разбраха за приемането на нови санкции срещу редица руски олигарси. Британското издание отбеляза, че Лондон не бърза да назове имената на руснаците, попаднали в санкционните списъци, защото така може да ускори изтичането на техните активи от страната.

Както съобщава Daily Telegraph, руските олигарси изтеглят активите си от Лондон, опасявайки се от нови „твърди“ санкции във връзка с катастрофата на малайзийския самолет. Вестникът отбелязва също, че британското правителство отказва да назове имената на тези, които фигурират в санкционния списък, защото има риск „от изтичане на потоци от финанси“.

Британският министър-председател Дейвид Камерън приветства решението на ЕС и призова европейските държави, включително Франция и Германия, „да направят повече“ и да приемат „най-твърди“ от възможните икономически санкции срещу Русия.

В заключение статията припомня, че представителите на ЕС ще се срещнат в четвъртък, за да обсъдят въвеждането „на третия пакет от санкции“, който включва блокиране на финансовите услуги, а също ограничаване на търговията и експорта .

2 отговора на “Telegraph: Лондон мълчи, за да „не подплаши“ руските пари

  1. В резултат на това, ВСИЧКИ руски олигарси ще си изтеглят парите. А британците ще си лапнат… пръста.

    Ама така е то, не може „хем сърби, хем боли“. Като искате да мърсувате на Русия – ОК, няма проблем, само че ще ви се наложи да преглътнете и някои дребни неудобства, нали така? В името на „Новия световен ред“, запазването на Вашингтон в ролята му на световен тиранин, спасяването на паразитната икономика на САЩ от фалит… – все такива благородни и красиви цели… Ще се наложи да потърпите мъничко.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s