Маккейн: „Смехотворните“ санкции на ЕС само подстрекават Путин

1348000696-610187-caricature-11-www.nevsepic.com.uaТвърдата политика на санкции срещу Русия се проваля заради Европа, заяви Маккейн. Предприетите мерки само обнадеждават „главореза“ Путин и го подтикват да продължи към вече избрания курс, цитира Daily Telegraph думите на аризонския сенатор. Маккейн е разочарован от политиката на европейските държави и подкрепя идеята ДНР да бъде призната за терористична организация.

След катастрофата на малайзийския самолет към видния привърженик на твърдите мерки срещу Москва, сенатора Джон Маккейн, се присъедини цял хор критици на меките санкции от страна на ЕС, пише Daily Telegraph.

ЕС потвърди, че има намерение за пореден път да приеме санкции, способни действително да нанесат значителна вреда на руската икономика. Както заяви Маккейн, санкциите на ЕС, както той предупреждавал, са смехотворни, съобщава Daily Telegraph.

„Те така и ще продължат да не правят нищо, докато не станат независими от руския газ. До момента те само разговарят“, – заяви американският сенатор.

Ако ЕС не е способен да въведе санкции, подчерта Маккейн, то Великобритания трябва да разгледа възможността от едностранни санкции в банковия сектор. Но сенаторът е скептик, защото Лондон приветства паричните потоци от Русия, съобщава британското издание.

Дългите обсъждания по темата, както твърди Маккейн, само ще забатачат положението.

„Бездействието на Европейския съюз действа ободряващо на Путин. Пък и как по друг начин може да подейства такова нещо на главорези като него?!“, – заяви Маккейн.

Представителите на двете американски партии високо оцениха изявлението на министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън, който призова парламента на Великобритания да даде отпор на Русия. Но много са тези, които отчитат, че основната европейска страна в борбата срещу Русия е Германия.

Американците са особено раздразнени от позицията на Франция, която не се отказва от договора за доставката на „Мистрал“-ите за Русия. Както отбеляза Маккейн, да се надяваме, че Франция ще отрезвее, е толкова наивно, колкото да мечтаем за крайбрежни курорти в пустините на Аризона, пише Daily Telegraph.

Маккейн също заяви, че би се съгласил да включи Донецката Народна Република в официалния американски списък на терористичните организации. Той подчерта, че да смятаме, че тази „отклонила се република“ действа независимо от Русия, си е „чиста фантазия“.

7 отговора на “Маккейн: „Смехотворните“ санкции на ЕС само подстрекават Путин

 1. Ето делата на фашистката хунта, която извергът Маккейн покровителства:
  youtu.be/MjpyjWvt-Hc
  rutube.ru/video/3f7e806a81b76f2051b0fd3d0e099399/
  Това са геройски убити „терористи и сепаратисти“. Браво, „Слава на Укралайна!“

  • Простичък въпрос:
   – Това Путин ли го направи?
   – Или, „терористите“ на Новоросия?…
   – Или, подопечните кукли на сенатор МакКейн?

   rutube.ru/video/2a786202e5e611ad9b5a69a69fed0568/

   Познайте от три пъти. И дайте отговор на соросоидния въпрос „кой“?… „КОЙ“? „КОЙ“?“ КОЙ“?

   Слава на Укралайна!
   Вечна слава и обожание на Великите Съединени Щати, о, богове наши, слава и преклонение пред непостижимите ви Свобода, Демокрация и Права на човека!

  • Ето още:
   youtu.be/ywD3eLwbbnI
   youtu.be/fcVVQkBd97I
   „Слава на Укралайна“! „Слава на САЩ“!

 2. Газ пикае агресивният му психопат… След като е ял виетнамския бамбук, явно здраво са му се разместили зъбчатките. Жалко, че са го освободили от клетката, трябвало е да си остане там, да си правят с него студентите научни разработки по психиатрия. А пък вместо това, взели американците, че го направили сенатор. Това е все едно на озверяла маймуна да й дадеш автомат. Само дето в този случай, в опасност е целият свят.

  youtu.be/GhxqIITtTtU

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s