Хилъри Клинтън: Европа трябва да спре Путин

хилъри 01,00Европейските държави трябва да се присъединят към решението за разширяване на санкциите, приети от САЩ срещу Русия, заяви бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън в интервю за CNN. Според думати й, само съвместни действия на трансантлантическите съюзници могат да противодействат на заплахата в Европа.

Водещият от CNN Фарид Закария разговаря с бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън. Според нея, Европа е длъжна, тя трябва да последва примера на САЩ и да въведе по-твърди санкции срещу Русия.

Фарид Закария, водещ в CNN: Много хора твърдят, че президентът Обама предприема недостатъчно твърди мерки по отношение на Русия и президента Путин. Правилно ли реагира той на украинската криза?

Хилъри Клинтън, бивш държавен секретар на САЩ: Фарид, смятам, че той се сблъсква със същите проблеми, с които се сблъскват всички президенти на САЩ, когато има заплаха в ЕВропа. САЩ, разбира се, е много заинтересована да постигне ми и безопасност в Европа. Точно затова създадохме НАТО. Но това, което можем да направим и за което призовава президентът Обама, изисква пълно съдейстиве от страна на нашите приятели и съюзници.

Бих искала накратко да отбележа три неща. Първо, ако имаше някакви съмнения, то те вече трябва да отпаднат. Владимир Путин косвено носи отговорност за катастрофата на пътническия саволет в Украйна. За това свидетелства подкрепата на Русия за въстаниците в Украйна, доставката на оръжие, както и присъствието на руски спецназ и руско разузнаване в Украйна.

Затова ни трябва разширяване на санкциите. САЩ продължават да правят стъпки в тази посока. ЕВропа се колебае. Европа трябва да разбере, че тя е длъжна да дадат отпор на Владимир Путин.

Оригинал от CNN International.
В ефир на 26 юли 2014 г.

11 отговора на “Хилъри Клинтън: Европа трябва да спре Путин

 1. It’s better to see what Bill is doins wth his new girlfriend, because you,re alrady out of the White House.

 2. Я да видим с кого „воюва“ киевската фашистка хунта? Ето с кого – с жени и деца! Полюбувайте се – ето, това става всеки ден, на десетки места! Всеки ден СТОТИЦИ подобни гледки на разкъсани детски трупчета радват мирните жители на Новоросия.

  rutube.ru/video/3f7e806a81b76f2051b0fd3d0e099399/?ref=logo

  Ало, Халури, кучко – и това също ли е направено от Русия?

  • Хилари Клинтън минет не може да направи както трябва, а се опитва акъл да дава! Явно има сериозен проблем с критическата възраст/менопаузата/.

  • И ОЩЕ:
   youtu.be/MjpyjWvt-Hc
   (Да не си мислите, че това са някакви „изолирани случаи“?…)

  • Простичък въпрос към кучката Клънтин: това Путин ли го направи? Или, може би, „терористите“ на Новоросия?…

   rutube.ru/video/2a786202e5e611ad9b5a69a69fed0568/

  • Ето още:
   youtu.be/ywD3eLwbbnI
   youtu.be/fcVVQkBd97I
   „Слава на Укралайна“! „Слава на САЩ“!

  • И още:
   anna-news.info/node/20160
   „Слава на Укралайна, да живее Фашингтон!“

 3. Идиотка… Когато защитаваш бита кауза трябва да си наясно за последиците. В нейния случай последиците са обществено недоверие и край на политическата кариера. Кучката Клънтин трябва да е много отчаяна, за да залага политическото си бъдеще на карта по такъв идиотски начин. Защото вече и децата на запад разбраха – даже и най-промитите тикви на последните негра от гетата проумяха, че малайзийският самолет не е свален нито „от злия Путин“, нито от „сепаратистите“. И че Русия даже изобщо няма нищо общо със случая.

  САЩ се провалиха да отговорят на тежките и основателни въпроси на Генералния щаб на РФ относно щатските твърдения (а всъщност, направо обвинения). Както впрочем, и Киев не отговори нито на един от 10-те елементарни въпроса, които им бяха зададени. При това държ. департамент на САЩ не даде НИТО ЕДНО доказателство за твърденията си. Само повтаря като латерна, че били имали някаква си „секретна разузнавателна информация“, която обаче не можело да се приведе, защото не можело да се разсекрети. За сметка на това ни дават като някакъв супер пример долнопробни лъжи и доказани фалшификации, пуснати в соц.мрежи от собствените им агенти. И твърдят, че „така е, както казваме, защото така казваме!“.

  Естествено, разумните хора не гледат сериозно на такава тъпа и елементарна пропаганда. Още повече, когато вместо отговор на руските въпроси се казва „няма да отговорим на въпросите ви, защото вие се занимавате с пропаганда“. Интересно, какво толкова „пропагандно“ има в няколко най-елементарни и логични въпроса? Които при това бяха предизвикани и всъщност, представляват ОТГОВОР на щатските нападки? Или, по-скоро, във въпросите имаше нещо „контра-пропагандно“ – а май, точно затова е и толкова болезнено за Вашингтон?

  Винаги може да се нагнетява психологическо внушение сред най-низкочелата, най-проста тълпа. Но освен тълпата, в САЩ, както и в Европа, има и т.нар. „гражданско общество“, което управляващите впрочем, сами създадоха, за да управляват по-лесно масите. Проблемът възниква, когато същото това „гражданско общество“ изведнъж престане да вярва на лъжи и откаже да подкрепя пропагандната линия на властите. Тогава пропагандната кампания хлътва в една голяма „дупка“. Тя може, естествено, да бъде запълнена с още по-голямо количество, още по-истерични лъжи, и даже не лъжи, а безпочвени и необосновани писъци от типа „ама пък тъй е, – на, тъй е, тъй е, тъй е, мамка ви, тй е, както казваме, просто защото е тъй и ние тъй ви казваме!!!“ Но ефектът и да го има, ще е твърде краткотраен. Уви, противната страна има също информационен достъп до тълпата. И тълпата се обърква – срещу „авторитета“ на властта неочакано се изправя логиката и трезвия здрав разум, както и недоверието на интелектуалните кръгове…

  Така, че както и в случая със Сирия, Вашингтон за пореден път нищо няма да постигне, освен че най-грозно ще се изложи. Абсолютно по същия идиотски начин Вашингтон твърдеше – без абсолютно никакви доказателства, че в Сирия „тиранинът Асад“ е отровил невинни мирни граждани с химически бойни отрови (зарин). Оказа се, че именно финансираните от САЩ терористи-главорези са го правили, и при това не веднъж. И колкото и да пищяха и да врещяха говорителите на държ.департамент на САЩ, не успяха да убедят никого. Нито европейците, нито собствените си граждани, нито даже подконтролния им Конгрес. Сега повтарят отново същата излагация, като рискуват някой и друга овца да ЗАПОМНИ еднаквите им лъжи и еднообразните им, системни гафове.

  Европейските страни не са много щастливи от васалната си роля спрямо САЩ. Клунтлън вряка „Европейските държави ТРЯБВА (!) да се присъединят към решението за разширяване на санкциите, приети от САЩ срещу Русия!!!“ – но тези крясъци не радват много европейските лидери. Те се чувстват унизени, освен, че се боят от собствените си граждани. От какъв пък зор да „трябва“? Трябва, ако има смисъл… Европа не вижда никаква изгода за себе си от ескалиране на напрежението и от нови санкции против Русия. Да не говорим за война с Русия – това в Европа абсолютно никой не го иска. Иска го единствено САЩ. И даже „електоратите“ в Европа вече са наясно със ситуацията. Така, че ако натиснат още малко, САЩ рискуват да счупят клона, на който са седнали. Ако пък не натискат повече, Европа най-вероятно ще си измие ръцете с поредните смешни псевдо-санкции и ще остави Вашингтон да се пържи в собствените си проблеми.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s