The Economist: Путин се оплете в мрежата на собствените си лъжи

The-Economist-(oil-on-linen,-42-x-84-inches,-2007)Путин умишлено разпалва сред руснаците антизападни настроения и създава изгоден нему външен враг, смята изданието The Economist. Авторът е убеден, че руският президент се е объркал в мрежата на собствени лъжи и вече не може да се измъкне. Скоро тайното ще стане явно и Русия ще бъде застигната от съдбата на Съветския съюз, прогнозира авторът.

През 1991 г. с разпадането на СССР пред руснаците се появи шанс да се превърнат в граждани на нормална западна демократична държава, но Путин имаше свои други планове за Русия, пише изданието The Economist. Русия се превърна в място, в което не може да се различи истината от лъжата, а държавата манипулира фактите в името на собствените си интереси. Путин нарича себе си патриот, но в действителност е заплаха за света, своите съседи и самите руснаци, които са заразени от вируса на антизападната пропаганда, смята авторът на статията. Светът трябва да спре Путин или ще се случи още по-лошо.

Обама AR-121109852Изданието обвинява лично Путин за катастрофата на малайзийския самолет. Авторът смята, че точно това е била целта на руския президент. Позовавайки се на наличието на неопровержими доказателства, той твърди, че „проруските сепаратисти, които по погрешка са сметнали пътническия самолет за боен, са го обстреляли с ракета. А после се похвалили за това в социалните мрежи. Подслушаните разговори между тях показват, че след случилото се те съжалявали за стореното, видно от телефонните разговори между тях, – продължава изданието.

В статията се казва, че Русия не само е доставила ракетен комплекс, но е и обучила екип, а после го е върнала, за да замете следите. Авторът предполага, че опълченците на изток – това не са украински сепаратисти, а граждани на Русия, които служат и в миналото са били на работа в разузнаването. Техният бивш колега, Путин, е платил за тази война и ги е въоръжил с танкове, артилерия и ракетни комплекси за ПВО, се съобщава в статията. Путин дърпа конците на сепаратистите в Украйна, продължава The Economist.

Авторът смята, че катастрофата на Боинг 777 трябва да отрезви Путин, но той твърде силно се е оплел в мрежата на собствените си лъжи, за да се измъкне оттам. Налага му се да лъже: появили се голямо количество „нелепи“, според изданието, теории за това, че самолетът е бил свален от украински изтребител, а неговата първоначална цел е била самолетът на Путин. Руските хакери дори са разбили сайта на Уикипедия , за да наложат версията, твърди журналистът. Авторът смята, че всичко това не се прави, за да бъдат убедени хората, а за да започнат те да се съмняват в истината.

След като руската пропаганда съобщи лъжливата информация за гаврата над 3-годишното момченце от киевските фашисти, рейтингът на Путин излетя до 80 %, съобщава изданието. Сега той няма как да отстъпи. Авторът смята, че „царят“ сега не може да каже, че украинското правителство „не е толкова лошо“. Путин не може да се откаже и от външния враг – Запада. Всичко това ще приключи с крах, както и при Съветския съюз – лъжата ще бъде разкрита, особено когато се изясни колко Путин и неговите „другарчета“ са откраднали от руснаците, така той ще претърпи поражение, прогнозира авторът.

ПутинВ статията също се обвинява Западът, че не е достатъчно твърд към Путин. Отговорът за „анексията на Крим“ са едни много меки, според автора, санкции. Фактите твърдят, че платените от Русия войски са завзели чужда територия, но Западът е сметнал за удобно да се съгласи с Путин, а също и с факта, че той продължава да доставя на опълченците оръжие, прикривайки се под плаща на примирието, съобщава изданието.

Реакцията около гибелта на пътническия самолет също е много сдържана, подчертава авторът. ЕС заплаши със санкции, но ще ги приложи, ако Путин откаже да съдейства при разследването на катастрофата на Боинга или не спре доставката на оръжие за „сепаратистите“.  Франция не се отказа да достави „Мистрали“-те на Русия. Германия и Италия не искат да прилагат строги мерки към Русия, защото санкциите вредят на собствените им търговски интереси. Британците също държат на бизнеса си с Русия. Америка, добавя авторът, само прави твърди изявления, но нищо принципно ново не предприема.

Време е Западът да признае неудобната истина- Русия на Путин е враг, пише авторът. Той смята, че е безсмислено да се градят мостовете – това няма да убеди Путин да се държи нормално. Западът трябва да предприеме твърди санкции, да притисне в ъгъла „неговите другарчета-корупционери“ и да не участва в преговорите. Всичко останало ще бъде проява на слабост и оскърбление към паметта на невинните жертви на полет МН 17, завършва авторът.

–––
„Светът днес“ не споделя написаното в статията, само я публикува за сведение на читателите си.

12 отговора на “The Economist: Путин се оплете в мрежата на собствените си лъжи

 1. Нека по-добре „Дъ Копролоджист“ да анализира ТОВА ТУК:

  rutube.ru/video/3f7e806a81b76f2051b0fd3d0e099399/

  • Простичък въпрос: това Путин ли го направи?
   Или, „терористите“ на Новоросия?…

   rutube.ru/video/2a786202e5e611ad9b5a69a69fed0568/

   • Абе Митев, колко пъти ги хващаха, че монтират видео материали?

  • Ето още „монтирани материали“, хората да кажат колко са монтирани. ГЛЕДАЙТЕ, вашта мама мръсна фашистка, ето:

   youtu.be/ywD3eLwbbnI
   youtu.be/fcVVQkBd97I

   Да ви е мило и сладко, „Слава на Укралайна“! „Слава на САЩ“!

  • youtu.be/HXyR0PHOVRg

   „О, слава на великите САЩ!!!“
   „О, САЩ – о, богове наши!!!!“ „О, благодаря ви от дъното на червеевата си душичка за това радостно клипче!!!“
   „О, дайте ми да изпея химна на САЩ!!!“
   – „О, кажи, можеш ли да видиш, през ранната светлина на зората, това, което толкова гордо приветствахме при последния проблясък на залеза!…“
   – край… от обожание получих оргазъм, трябва да бегам да си сменям гащите…

 2. Предлагам някой да намери цитати от горната статия, които според него отговарят на истината. И да ги предложи за обсъждане. Аз не виждам нищо вярно в статията на „Дъ Олигофренист“, предложена на нашето внимание. Виждам само агресивни лъжи и глупости, писани от някакъв идиот за други, още по-големи идиоти от него (ако това изобщо е възможно). Целта е да се демонизира Русия и преди всичко лично Путин, а по-далечната цел е да се раздухат обществени настроения, които да доведат до там, че европейците да възприемат една война с Русия като нещо добро и правилно. Накратко, това е агресивна пропагандна поръчкова дрисня, подготвяща една бъдеща ВОЙНА. Но какво пък, може нещо да не съм забелязал. Хайде, някой, – опитайте се да намерите нещо положително, нещо правилно…!

 3. „През 1991 г. с разпадането на СССР пред руснаците се появи шанс да се превърнат в граждани на нормална западна демократична държава…“
  Русия не е била, не е и няма да бъде „нормална западна демократична държава“. Русия живее със своите традиции на самодържавието и авторитарните диктатури и няма желание да се превръща в нещо друго. Руският народ не се изчерпва с неколцината прозападни интелектуалци в двете столици, които действително желаят демократизация от западен тип. Опитите на Горбачов и Елцин се изродиха в престъпно олигархично управление и наистина диктатор от типа на Путин е подходящ за овладяване на руската действителност.
  Друг е въпросът обаче за външната политика. Западът наистина трябва да спре империалистическите стремежи на Путин, Крим трябва да се върне в Украйна, където му е мястото, а проруските сепаратисти трябва да бъдат наказани като терористи, свалили пътнически самолет. Накратко: Западът не трябва да се меси във вътрешната политика на Русия, но трябва да убие в зародиш всички имперски стремежи на „царя-батюшка“. Защото след Украйна следва Молдова, Прибалтика и какво ли не още.

  • Човекът по-горе ти го каза ясно, ама хайде да го преведа на литературен български:
   За да пишеш такива безумни глупости, без никаква връзка си истината, ти или трябва да си психически болен човек, или да си лоботомиран олигофрен, или да си пратена щатска пропагандна гнида. Във всеки случай си еднакво отвратителен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s