Daily Mail: Най-големият британски профсъюз е срещу „фашисткия Киев“

Юнайт UnionПомощник генералния секретар на най-големия британски профсъюз Unite Андрю Мюрей създаде група „Солидарност с антифашистката съпротива в Украйна“. Според Daily Mail, Мюррей е призовал управляващите във Великобритания да прекратят подкрепата си за „фашисткия“ Киев, както и да спрат разширяването на НАТО и ЕС.
Новоучредената група ще подкрепя т.нар. проруски сепаратисти, които са заподозрени, че са свалили самолета на Malaysia Airlines в източната част на страната.

Андрю Мюрей, дясната ръка на генералния секретар на Unite Лен Маккалски, по време на речта си при учредяването на групата, нарече киевската власт „фашисти“.

„Тук, във Великобритания сме длъжни да заемем твърда позиция, та нали сме основни сюзници на САЩ, които подкрепят киевската власт и това ужасно изтребване на хора. Длъжни сме да изискаме нашето правителство да прекрати подкрепата си за киевските управляващи, както и за разширяването на НАТО и ЕС“, – цитира Андрю Мюрей Daily Mail.

Юнайт unite-the-union1След катастрофата на малайзийския самолет „Солидароност“ проведе демонстрация пред украинското посолство в Лондон срещу „репресиите в Източна Украйна“. Риториката на Мюрей, отбелязва изданието, съществено се различава от позицията на заместник председателя на партията на лейбъристите Хариет Харман, която след инцидента заяви: „Настъпи моментът, в който силният и решителен Европейски съюз е длъжен да запретне ръкави, за да изпълни задължението си да се противопостави на Русия“.

Юнайт 205Юнайт 22

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s