Focus: Руски олигарх вика в Украйна НАТОвски миротворци

Чичваркин 210Руският олигарх и критик на Кремъл Евгений Чичваркин смята, че мирът в Европа е заплашен от „радикалното поведение“ на Путин, пише Focus. За да се избегне задълбочаването на конфликта, според него, трябва колкото се може по-бързо да се намесят миротворческите войски на НАТО. В противен случай Европа я очакват „много дребни войни“.

Живеещият в Лондон олигарх и предприемач се обърна към НАТО и ЕС с призив да изпратят в Украйна миротворци. Ако алиансът не е готов да изпрати войници на руско-украинската граница, продължава олигархът, то, „за да се спаси положението, първоначално е необходимо строго ембарго върху нефта и газта“.

Чичваркин също предупреждава, че сега Москва ще започне да тероризира и „физически ще ликвидира хора, които пречат Украйна да се гмурне в хаоса“. Путин, според олигарха, действа по традициите на КГБ и се отнася „с хората като с червеи. Ако е нужно, ликвидират ги или ги използват за живи мишени“.

Путин, отбелязва Чичваркин, „е неудържим в мисията си да обедини руснаците“. Самият Путин, продължава олигархът, смята, „че Бог го е избрал, за да въздигне Русия. И за това ще му прости всички грехове“. Путин се чувства „полубог и господар на живота и смъртта“.

Олигархът е сигурен, че путинската система излиза от контрол и Русия е на прага на катастрофа. Икономиката на Русия, продължава той, е най-корумпираната и фалшива в света, всички бизнесмени тайно проклинат Путин, неговите съратници и политиката му. Освен това, много от тя емигрират, остават само готовите на компромис, добавя Чичваркин, но по време на следващата криза ще избягат и те.
В заключение статията във Focus припомня, че богатството си Чичваркин е натрупал чрез „Евромрежа“. Послед се борил срещу корупцията и натиска от страна на държавата, после изпаднал в немилост и през 2009 г. емигрирал в Лондон, където в момента се занимава с вино, пише изданието. Наред с Ходорковски, Чичваркин е един от известните критици на Путин сред руските олигарси, добавя Focus.

Един отговор на “Focus: Руски олигарх вика в Украйна НАТОвски миротворци

  1. ЦРУ го държи здраво за топките и го стиска, за да писка. Така работи петата колона – как си мислите вие? Това е цената на бързото забогатяване. Затова е станал предател – време е да си отработи дълговете към колонизатора.
    (Презряна долна гад. Няма пари на света, които да си заслужават такъв позор…)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s