Крим забрани на чиновниците скъпите коли и компютри

Аксенов 78Съветът на министрите на Крим одобри в сряда постановление за пределните суми на разходите, които могат да си позволяват държавните служители. Постановлението има за цел да оптимизира разходите на регионалния бюджет в преходния период.

Според документа, нито шефът на Съвета на министрите, нито спикерът на Държавния съвет могат да имат служебен автомобил по-скъп от 900 хиляди рубли. (50 000 RUB са равни на 1031.04 EUR, бел. ред.).

За нови мебели в служебните кабинети на лидерът на Крим и на председателя на регионалния парламент са отделени не повече от 45 хиляди рубли. Техните заместници могат да закупят мебели за офисите си до 27 хиляди рубли всеки. По 28 хиляди рубли може да отделя бюджета за персонален компютър за всеки от висшите чиновници.

Разходите по работните места на редовите служители от властовите органи на Крим изглеждат още по-скромни. Бюрото не може да струва повоче от 1.8 хиляди рубли, меко кресло – 900 рубли, стол – не повече от 450 рубли. Най-скъп в интериора на сътрудниците на Съвета на министрите и Държавния съвет може да е сейфът – за него могат да бъдат похарчени 4.5 хиляди рубли.

По-късно Аксьонов заяви, че в близко време няма намерение да хвърли нито рубла за служебен автомобил. В момента той ползва лека кола, предоставена му от Администрацията на президента.

Според думите му, по-рано чиновниците в Крим са се съревновавали кой ще има по-скъп автомобил. „Днес препоръчваме всички да минат на нормални разходи, да имат автомобил средна класа, да бъдат по разумни в разходите си. Ограниченията на бюджетните средства, които налагаме в момента, са абсолютно нормални“, – добави Аксьонов.

Един отговор на “Крим забрани на чиновниците скъпите коли и компютри

  1. „Ау, какъв тиранин! Направо гаден комунист, в Северна Корея са го учили да прави диктатура! Потисник! Демагог! Горките чиновници, нарушил им е човшките права, как ще работят те сега? Ми той така утре и комисионните ще забрани, и лицензите, и лобистите ще подгони, и на демокрацията жална й майка! Сърцето ми се къса за тез чиновници, таквиз са те руските мракобесници, същински изверги!“

    Нъл тъй уааа, ей, сурусуидите! Айди пляскъйти сиа, спестих ви трудъ дъ съ пънити.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s