Fox News: Путин чака да му поднесат Украйна „на тепсия“

фокс igПутин заема изчаквателна позиция по отношение на Украйна, смята американският телевизионен канал Fox News. Колкото повече продължава конфликта, толкова по-малки са шансовете държавата да възстанови икономиката си. Ако Украйна не успее да направи това, то ЕС ще започне да спасява държавата и украинците ще бъдат принудени да потърсят помощ от Русия.

Отношенията между Русия и Украйна си остават крайно напрегнати, руската войска е струпана около източната граница с Украйна. Въпросът ми е такъв: дори ако Путин получи това, което иска, т.е. част от Източна Украйна, какво ще последва? Нима това няма да тласне Западна Украйна в обятията на ЕС? А това ще разяри НАТО. Просто не разбирам какво иска Путин.

Катлин Макфарланд, анализатор на  Fox News по въпросите на националната сигурност: Целта му е следната…Първо, мисля, че той просто не може да спре. В момента Путин има репутация на „готино момче“, което се противопоставя на Обама и Запада.

В същото време икономиката на Русия преживява недобри времена, а ситуацията ще продължи да се влошава. Ако изведнъж се окаже, че Путин предаде позициите, то той ще има сериозни неприятности. Русия, а това е правило за тази държава, се оттървава от лидерите си, ако в икономиката на страната се появят проблеми, а това не пасва на образа на „готино момче“. Путин не може да подобри икономическата ситуация в страната, затова му остава само да е готин.

Смятам, че целта му в конфликта в Украйна е да изчаква. Докато ситуацията в Украйна остава дестабилизирана, в страната няма да влязат западни инвестиции, които са така нужни, за да се възстанови нейната икономика. Русия има енергийни педали за натиск над Украйна, а именно газта, чийто цени Русия може да развинти. А това е лошо за украинската икономика.

Ако икономическата ситуация в Украйна не се подобри, Западът няма да започне да я спасява. Тогава към кого ще се обърне за помощ страната? Разбира се, към Русия. Предполагам, че дестабилизираната Украйна ще поднесе на Путин държавата „на тепсия“.

Смятам, че той води опасна игра, защото продажбата на енергоресурси за ЕС е 40 % от руския бюджет. Има шансове да се увеличи експорта на енергоресурси от САЩ в Европа, а това ще му нанесе много сериозен удар.

В ефир на 09 август 2014 г.

4 отговора на “Fox News: Путин чака да му поднесат Украйна „на тепсия“

  1. Прави се на луд, уж нищо не бил разбирал… Ами как ще разбере, като изначално дрънка пълни глупости. Нищо в украинската ситуация не е такова, каквото го описва и никога, никакви подобни намерения не е имало и ръководството на РФ. Много ясно, че като забърка една каша от пълни идиотизми, без никаква връзка с реалността, няма как да изкара и някакъв читав извод от тях.
    Но всъщност, тези типове не са толкова прости. Те нарочно нагнетяват обстановката и внушават на хората омраза и презрение към Русия. И естествено, преди всичко лично към Путин. Не им трябва на тях логика или истина, или сериозен анализ. Трябва им само повечко агресивно плямпане, без капка истина в в него. И готово, ей я преститутката си лапна х…онорарчето.

  2. Хахахахахахаха именно, тия енерго ресурси ще ги внасят в Украйна с контейнери, пълни с газови бутилки за битова и промишлена употреба. От тая кока на американците са им се стопили мозъците. Там май всичи дружно и яко шмъркат.

    • Ти мани, ами на каква цена ще вземат от САЩ газ? Дето няма и кой да им го достави, щото и там в самите щати реално не им стига… Това с газа също е кьор-фишек, истината е още по-дебела и по-глобална. Не че са без мозък те, ами просто лъжат като дърти цигани.

  3. Малоумен коментар от човек който не знае на картата къде е Европа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s